Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek igaz ez a koronaví...

Szerintetek igaz ez a koronavírussal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"Az oltásellenesek vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.” (Orbán Viktor)

[link]

2021. nov. 23. 00:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
20%
69 én ugyan így voltam. A félelem propaganda és a nocebo müködik, amikor beteg voltam, leginkább én is akkor lettem rosszabbul, amikor eszembe jutott a "jajjmeghalok, jajjkorház, jajjvéroxigénszint". A tudat teremtő, ezért borzalmasan káros ez a sok vekengés. Meghalni nem olyan könnyű
2021. nov. 26. 07:21
 72/82 Wadmalac ***** válasza:
95%

"Meghalni nem olyan könnyű"

Most elég sokaknak átlag feletti mértékben sikerül.

Nem kell pánikolni, de a józan félelem megokolt.

Ha be vagy oltva, már nem fosol annyira, szóval aki oltatlanul beteg lesz és utána sír a halálfélelmén, azzal nehezemre esik együttérezni.

2021. nov. 26. 08:50
 73/82 anonim ***** válasza:
100%

72 semmire nem megyünk az együtt érzéseddel, ne fáraszd magad.

Józan félelem nincs. Van józan kockázat kezelés különböző preferenciák szerint, meg megideologizált félelem látens dolgoktól. A megoldások is ennek megfelelően mozognak a rendezettség\nyugodtság és a kaotikus rettegés tengelyén. A legtöbb embernek nem sikerül előbbit megközelíteni, mert tünetet kezel a valós probléma helyett.

Mennyire könnyü meghalni? 5 millió embernek sikerült, 7,9 milliárdnak nem. Számold ki a hányadost

2021. nov. 26. 09:35
 74/82 Wadmalac ***** válasza:
91%

"Számold ki a hányadost"

5 millió ember már nem tudja kiszámolni. Vágysz közéjük?

És még nincs vége.

2021. nov. 26. 14:26
 75/82 anonim ***** válasza:
74 5 millió ember ide sem tud irogatni. Vágysz közéjük? Te azért tudsz számolni, ugye? Mégha ez nem is mindenben támogasztja alá a katasztrófa turisztikai törekvésedet
2021. nov. 26. 14:31
 76/82 Wadmalac ***** válasza:
94%

Mire próbálsz érvet kreálni?

És miért az emberiség komplett számával veted össze, nem a fertőzést megkapottakkal?

Aki találkozik a vírussal, annak jóval nagyobb százaléka hal meg.

Mi alapján hiszed,hogy te el fogod kerülni?

Szóval ne erőltesd a dolgot.

Ha orosz rulett a kedvenc sportod, csináld. De ne nézd hülyének azt, akinek nem az.

2021. nov. 26. 15:14
 77/82 anonim ***** válasza:
76 nem kerültem el, mégis ide írok. Tudod, ez hogy lehet?
2021. nov. 26. 15:16
 78/82 sadam87 ***** válasza:
93%

"De másfelől meg azt mondják nem az számít mennyi ellenanyagod van, hanem hogy a sejtjeid memóriájában benne van már a vírus, akkor 20évig is képes emlékezni rá. "

Valóban, ha megvannak a megfelelő memóriasejtek, akkor ki tudnak alakítani hatékonyan újabb immunválaszt. Szóval elvileg önmagában az antitest szint (vagy az antitestek hiánya) még nem mutatja meg, van-e védettség. Azonban:

1. A memóriasejtek sem maradnak meg örökké. Mint bármilyen sejt, előbb-utóbb elpusztulnak (még ha az átlagnál hosszabb életűek is). Azaz hiába alakulnak ki memóriasejtek, előbb-utóbb azok is elfogynak (pláne ha már eleve kevés alakult ki).

2. Bár logikailag nincs feltétlen összefüggés, tudomásom szerint az eredménye azt mutatják, hogy az antitestszint mégis elég jól mutatja a védettség erősségét.

2021. nov. 26. 18:47
 79/82 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

A mai napon megkaptam az első oltást (Pfizer).

Köszönöm a veletek való beszélgetést, az indította el bennem azt a gondolatot, hogy kérnem kell a vakcinát.

2021. nov. 27. 14:22
 80/82 A kérdező kommentje:

Neked pedig jobbulást kívánok!

2021. nov. 27. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!