Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek igaz ez a koronaví...

Szerintetek igaz ez a koronavírussal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"Az oltásellenesek vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.” (Orbán Viktor)

[link]

2021. nov. 23. 00:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 sadam87 ***** válasza:
91%

"igen, hol? Mit fejlesztettek? Hol jött be?"

Bocs, azt hittem, már hallottál mRNS és vírusvektor alapú vakcinákról...

"ennek az ellenkezőjét is állították"

Ki, és mikor?

"igen, a feltételes mód az valóban állítás. Holnap eshet, vagy süthet a nap"

Itt az állítás az volt, hogy a vírus tud változni, és fog is...

2021. nov. 23. 20:32
 42/82 anonim ***** válasza:
29%

"igen, hol? Mit fejlesztettek? Hol jött be?"

Bocs, azt hittem, már hallottál mRNS és vírusvektor alapú vakcinákról... Igen, minden magas átoltottságu országban most emelkednek az eset számok, Magyarország 60%os átoltottsággal meg itt tart beteg számban és halálozásban, mint tavasszal oltás nélkül. Mit is mondtak a szakértők? 60%os átoltottságnál vége a járványnak. (és ekkor még nem volt szó 3-4-6-8. oltásrol)

"ennek az ellenkezőjét is állították"

Ki, és mikor? Mondom én, hogy párhuzamos univerzumban élsz [link]

"igen, a feltételes mód az valóban állítás. Holnap eshet, vagy süthet a nap"

Itt az állítás az volt, hogy a vírus tud változni, és fog is... Az ég kék, a fül zöld, köszönjük a langyos vizet. Esetleg azt meg tudod mondani, hogy holnap minden lesz? Vagy jövő héten? Az lenne igazán a tudomány és szakértelem, hogy előre határoznád meg, és nem utólag történne a magyarázkodás, meg a "mi lett volna ha" bullshitelés

2021. nov. 23. 20:45
 43/82 Tevenyereggyarto ***** válasza:
91%

Elnézést ,hogy belekontárkodok az éppen folyó vitába, de kedves 3 pipás anonim az nem tudom feltűnt-e ,hogy pl: mikor a szakértők (azt már most leszögezném ,hogy Gödény nem az) jósolnak valamit a jövőbeli járványhelyzettel kapcsolatban akkor annak természetesen megvannak az előfeltételei. Írod ,hogy azt mondták 60% átoltottság után megszűnik a járvány s nem kell több vakcina. Igaz, mondtak ilyesmit, de mi volt ennek a feltétele? Egyrészt kb 60% körüli/ feletti átoltottság az alap variánsnál lett volna elég, azóta megjelentek agresszívabb, fertőzőbb variánsok amiknél még 80-90% átoltottság is kérdéses hatékonyságú. Na meg az is siralmas amilyen tempóban elértünk egy szűk 60%-ot, hát a fele társaságnak már nincs antiteste s újra kell oltani. A legtöbb idős kínait kapott ami náluk nem teljesít olyan jól (mondjuk jobb mint a semmi). Aztán már az elején tudtuk ,hogy előreláthatólag fél évig- 1 évig érnek érdemben a vakcinák, illetve a legtöbb eleve 2 dózisos. Logikus ,hogy ha valakinek csökken az ellenanyag szintje s még tart a járvány akkor újra kell oltani.

A legpozitívabb forgatókönyv még az elején az lett volna ha mindenki bezárkózik amennyire lehet, laposítjuk a járványgörbét amíg lesz vakcina. Utána amilyen gyorsan csak lehet beoltunk mindenkit akit lehet. Az emberek túlnyomó többségénél fél évig még van antiteste s utána kezd csökkenni. Ezt kellene kihasználni, kb 2 év alatt lerendezhettük volna véglegesen, akár. Na, ezt elszalasztottuk hála a sz@r kommunikációnak meg az oltáselleneseknek. Azóta változott a helyzet. Most már abban lehet reménykedni ,hogy idővel enyhül a járvány s lesz egy újabb szezonális de legalább kezelhető vírusunk.

2021. nov. 23. 21:12
 44/82 sadam87 ***** válasza:
93%

"Magyarország 60%os átoltottsággal meg itt tart beteg számban és halálozásban, mint tavasszal oltás nélkül."

1. Nem tartunk ott halálozásokban, mint tavasszal (még...)

2. Most már engem is kezd érdekelni, hogy te milyen univerzumban élsz??? Nem tudom, hogy feltűnt-e, hogy tavasszal elég durva lezárások, korlátozások voltak, maszkviselés kb. mindenhol, korlátozások, online oktatás, egy csomó minden nem működhetett. Most meg kb. egy hete kell maszkot hordani, úgy jár meccsre, koncerte boldog, boldogtalan, ahogy nem szégyell, stb.

3. Szintén feltűnhettett volna, ha máshonnan nem, onnan, hogy írtam, hogy új variánsok jelennek meg. A delta variáns fertőzőbb, mint az alfa, ami tavasszal tombolt. De biztos ennek sincsen semmi köze a magas esetszámokhoz...

"60%os átoltottságnál vége a járványnak. "

Azért az nagyon szép volna, ha úgy tudnál okoskodni a járványról, hogy tisztában lennél vele, mi az a nyájimmunitás. Mert akkor például azzal is tisztában lennél, hogy ha fertőzőbb a kórokozó, akkor magasabb a nyájimmunitás küszöbe. A 60% érték az eredeti variánsra volt igaz, azon már némileg túl vagyunk...

"Mondom én, hogy párhuzamos univerzumban élsz "

Oké, valóban, amikor a SARS-CoV-2-t még csak három hónapja ismerték, és kb. nem lehetett róla tudni semmit, akkor valóban mondtak róla ilyeneket. Aztán megvizsgálták, és kiderült, hogy de, a maszkok segtik a védekezést. (És egyébként de, a legtöbb maszk elsősroban attól véd, hogy a viselője megfertőzzön másokat. Ami annak a fényében, hogy elég sok a tünetmentes hordozó, nem egy lényegtelen dolog...)

De az megnyugtat, hogy az idolod, Gődény olyan durva jövőbe látó képességgel rendelkezik, hogy képes másfél éves videókat előrángatni, hogy az igazát bizonygassa...

2021. nov. 23. 21:14
 45/82 anonim ***** válasza:
45%

44 mint mondtam, utólag okoskodni, magyarázkodni mindenki tud. Gödény nem az idolom, de ha választanom kell, inkább hiszek neki, mint neked, mert ö most is azt mondja, amit másfél éve, ellenben a te idolaiddal, akik hetente csapják agyon egyik szavukkal a másikat. Gibraltáron 100% az átoltottság, mégsem állt meg a vírus. Hollandiában, izraelben most futnak fel az eset számok megint. Az oltottság mellé hozzá számolhatnátok a víruson való átesettséggel szerzett immunitást. A kínaira is azt mondták a szakértöitek, hogy jó vakcina. Most akkor mégse? Akkor most hol is tartunk? Mindent elfogadok, hogy ahogy most mondod, az biztosan ugy van. Azt mondd meg, mi lesz holnap, az az igazi varázslat Utólag mindig mindent meg tudtok magyarázni, ez nem szakértelem, hanem koklerség.

Mint pl ez is: [link]

2021. nov. 23. 21:38
 46/82 anonim válasza:
100%
Ez nem varázslat. Változik a vírus.
2021. nov. 23. 22:23
 47/82 sadam87 ***** válasza:
91%

"mert ö most is azt mondja, amit másfél éve, ellenben a te idolaiddal, akik hetente csapják agyon egyik szavukkal a másikat."

Hát igen. Ha valaki az igazságot akarja megismerni, változhat az állápontja. Azonban ha valaki egy hazugságot szajkóz, könnyen simétli újra és újra ugyanazt!

2021. nov. 23. 22:38
 48/82 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit úgy értelmezem az egészet, mintha OV már ismerné a koronavírus hosszútávú következményeit. Hallani olyan pletykákról, hogy pár év múlva mindenki meghal, aki valaha megfertőződött, és pont ezért erőltetik az oltásokat.
2021. nov. 23. 23:51
 49/82 anonim ***** válasza:
48 [link]
2021. nov. 24. 07:31
 50/82 anonim ***** válasza:
45%

47 "Ha valaki az igazságot akarja megismerni, változhat az állápontja"

Azt akkor lehetne csinálni, hogy az a valaki akkor ad másoknak tanácsot, ha már tuti biztos megismerte az egy, univerzális, megmásithatatlan IGAZSÁGOT (sicc!), és nem hetente ötletelget más kontójára a tudomány szent nevére hivatkozva, mint egy középkori együgyű inkvizítor? Ilyet lehetne kérni? Nem mondjuk olyat, hogy ne tagadjunk le megtörtént, dokumentált dolgokat? (Pl mondta-e az országos tiszti főorvos, hogy egészséges embernek nem kell maszk? Tudom, tudom, azt is a Gödény szinkronizálts alá)

2021. nov. 24. 07:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!