Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek igaz ez a koronaví...

Szerintetek igaz ez a koronavírussal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"Az oltásellenesek vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.” (Orbán Viktor)

[link]

2021. nov. 23. 00:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
81%
Csakhogy sokkal nagyobb eséllyel kapsz trombózist a covidtól, mint a vakcinától.
2021. nov. 24. 15:11
 62/82 A kérdező kommentje:

Ez elképzelhető, találtam egy ilyet:

[link]

Most már nem tudom, mit csináljak, összezavarodtam. 😂👍

2021. nov. 24. 15:20
 63/82 A kérdező kommentje:
Nem hittem volna, mikor megnyitottam ezt a topikot, hogy a veletek való beszélgetés hatására elbizonytalanodom az álláspontomban. 😂
2021. nov. 24. 15:24
 64/82 anonim ***** válasza:
94%
Pedig logikus, hogy az oltás sokkal kisebb kockázatot jelent. Szerinted véletlenül mondja ezt mindenki? Menj vedd fel, ameddig még nem késő, most még regisztrálni sem kell…
2021. nov. 24. 15:33
 65/82 Tevenyereggyarto ***** válasza:
95%
Te bajod ,hogy oltatsz-e vagy sem mert amíg fertőzötten nem mész emberek közé addig másnak nincs köze hozza. Csak ugye nem tudhatod ,hogy mikor fertőződtél meg mert simán összefertőzöl egy tucat embert mire jelentkeznek a tünetek. De nehogy már mindenféle rémhírek bizonytalanítsanak el. Elég normálisan írsz szóval látom ,hogy megvan az eszed s nem ragaszkodsz fanatikusan az álláspontodhoz. Ezek alapján meg tudod érteni a dolgokat. Látod ,hogy igen, a vakcinák néha okoznak trombózist meg ilyesmiket. De a vírus is és az sokkal nagyobb eséllyel, olyannál is aki alapból nem fogékony rá. Ha valaki riogatna ,hogy x embernél miket okozott adott oltás akkor először is jusson eszedbe ,hogy egyáltalán nem biztos ,hogy az oltás miatt lett, másrészt rajtuk kívül hány millió embert oltottak be akiknek semmi bajuk. Na meg nézd meg az elmúlt ~100 évet amikor is oltásokat használtunk. Ha választani kell akkor szerintem inkább oltás mint betegség, előbbi a “kisebbik rossz”. Persze van némi kockázata mint mindennek a világon, de a vírusnak is van s neki sokkal nagyobb. Még ha túl is éled nem tudhatod előre milyen maradandó vagy hosszútávú szövődményekkel jár. Ugyan ezért kötöd be a biztonsági övet s tartod be a KRESZ-t. Ezek sem védenek meg 100% eséllyel egy balesettől de nagyban növelik az esélyeidet.
2021. nov. 24. 15:38
 66/82 sadam87 ***** válasza:
95%

"Már mondtam, hogy a testvérem simán átment ezen a betegségen. Mi ketten genetikailag hasonlítunk, tehát minden bizonnyal én is átmennék rajta!"

Ebből én nem vonnék le túlzott következtetéseket. Például kimutatták, hogy az egészségügyi dolgozók egy része azért nem betegedett meg, mert korábban átestek olyan nátha fertőzésen, amit egy, a COVID-ot okozóhoz hasonló koronavírus okoz, ami keresztvédettséget ad (védettek lettek a COVID vírusa ellen is).

Elképzelhető (persze egyáltalán nem biztos), hogy a testvéred is átesett ilyen fertőzésen, azért vészelte át ilyen könnyen. Ha te meg nem, akkor sokkal komolyabb tüneteid lehettek.

"Ráadásul, én az általad említett 25-34 éves korosztályba tartozom."

A számolásaimból (igaz, fapadosak) az jött ki, hogy ebben a korosztályban is jobban megéri oltatni...

"A Covidot túlélhetem. A trombózisban már nem vagyok ennyire biztos."

Azt is. Jó, nyilván nem egy leányálom, de azért többen élik túl, mint nem (főleg ha időben felismerik).

2021. nov. 24. 17:15
 67/82 A kérdező kommentje:
Lehet beoltatom magam! Most felvetődött bennem, hogy így teszek. Gondolkodtam a dolgon.
2021. nov. 25. 19:14
 68/82 anonim ***** válasza:
96%
Okos döntés!
2021. nov. 25. 19:18
 69/82 anonim ***** válasza:
62%

Azért jelentkezem, az első covidos válaszoló voltam, még élek :D

Volt már rosszabb betegségem is de ez se valami jó, főleg az állandó kétely miatt hogy akkor most vajon kórház, vagy nem kórház. Most vagyok az 5-ik napon, minimális hőemelkedés+torokfájás+hurutos köhögés kombó. Talán túlélem.

Viszont elgondolkodtam pl, hogy vajon mi lesz ennek a vége? Kötelezővé fogják tenni félévente a trutyit? De másfelől meg azt mondják nem az számít mennyi ellenanyagod van, hanem hogy a sejtjeid memóriájában benne van már a vírus, akkor 20évig is képes emlékezni rá. Legalábbis vizsgáltak eredeti SARS betegeket és a szervezetük tudott mit kezdeni hamar ezzel az új verzióval is. Akkor mi létjogosultsága van a 100-ik oltásnak? Én azt látom amióta oltanak, egyre több a beteg, azóta van ennyi mutáns is.

2021. nov. 26. 03:48
 70/82 Wadmalac ***** válasza:
94%

"nem az számít mennyi ellenanyagod van, hanem hogy a sejtjeid memóriájában benne van már a vírus"

Részben igaz, hiszen ha van immunemléke a szervezetnek, akkor, ha kell, tud ellenanyagot gyártani.

Viszont sokkal gyorsabb a szervezet ellenlépése a fertőzés ellen, ha az ellenanyagszint már "kéznél van".

Az oltás és az ismétlése főleg a reagálási gyorsaságban segít. Az meg elég fontos kérdés, hogy amikor az immunvédekezés igazán beindul, mennyire vagy már tele vírussal.

Vannak, aki valamilyen módon, pl. korábbi másmilyen koronavírus fertőzés miatt bizonyos szinten már rendelkeznek is immunitással.

Valószínűleg ők azok, akik elég könnyen viselik a fertőzést, akár észre sem veszik, oltatlanul sem.

Csak ezt előre egyelőre nem lehet tudni.

"Én azt látom amióta oltanak, egyre több a beteg, azóta van ennyi mutáns is."

Rosszul látod.

A covid már rég tombolt, mire oltások elérhetőek lettek és a mutációk gyakoriságát pont az elterjedtség segíti elő. Elég értelemszerű, hogy ott a legtöbb a mutáció, ahol a legtöbb örökítés, "generáció" fut át.

Szóval nem csoda, hogy pl. az egyik új azonosított mutáns indiai.

Az meg ott történik, ahol sokan fertőzöttek.

Amúgy meg az állandóan létrejövő sok ezer mutációból csak arról az igen kevésről hallasz, ami minimum olyan veszélyes, mint az "eredeti".

Épen az oltásoknak köszönhetően rengeteg mutáns nem is jut elterjedésre. Csak azok, amik kicsit ki tudnak fogni az oltáson.

Ha nem lenne oltás, akkor is lennének ezek a mutánsok is, csak mellette még sokkal több.

2021. nov. 26. 07:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!