Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A matematikában miért vannak...

A matematikában miért vannak negatív számok? És ha már vannak, akkor miért nincsenek harmadik előjelű számok?

Figyelt kérdés

Az őskorban még csak a pozitív számokat ismerték. Aztán valaki kitalálta, hogy vannak negatív számok is. Miért nem találta ki később senki, hogy harmadik előjelű számok is vannak?

Még gyakorlati haszna is lenne.

2021. nov. 7. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyi erővel a pozitív irányra merőlegesen is lehetne egy előjelet definiálni, meg tulajdonképpen bárhogy máshogy. A pozitív iránnyal ellentétesen megtett távolsághoz is ugyanúgy elegek lennének a pozitív számok."

Ja, csak akkor mi alapján különbözteted meg, hogy Jani 5 lépést előre vagy hátra tett meg? Tessék, leírom Jani mozgását csak pozitív számokkal: 5, 4, 6. Hogyan értelmezed? Mert szerintem ez azt jelenti, hogy Jani megtett 15 lépést előre... Ha mellémondom, hogy 5-öt előre, 4-et hátra, 6-ot előre, akkor meg máris mást jelent és más lépéseket tett meg Janikánk. Az előre és hátra szavak itt az előjelekkel ekvivalensek. Kellenek.

"A Celsius-skálán két nullszintet is ki lehetne jelölni"

Rendben van, akkor legyen két origónk, ha már abból sem elég egy neked. De akkor ezt algebrailag ezt meg is kell valósítani... Hogyan definiálod tehát a két origót?

"Mert most nem koordinátarendszerben vannak elhelyezve? Attól, hogy lerövidíted a (0;2) szimbólumot a -2 szimbólumra, te is pontosan ugyanazt csinálod."

Na kérem, itt derül ki, hogy még számegyenesen sem tudsz tájékozódni, de azért osztod az eszet róla... A (0,2) pont az nem a -2! A -2 a (-2,0)!

2021. nov. 7. 21:46
 62/73 anonim ***** válasza:
63%

Akit érdekel a kérdező másik produkciója és szórakozni akar egyet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

2021. nov. 7. 21:50
 63/73 A kérdező kommentje:

"Na kérem, itt derül ki, hogy még számegyenesen sem tudsz tájékozódni, de azért osztod az eszet róla... A (0,2) pont az nem a -2! A -2 a (-2,0)!"

Nem tűnt fel, hogy a rendezett páromnak semmi köze a descartes koordinátákhoz?

2021. nov. 7. 22:42
 65/73 anonim ***** válasza:
30%
A Descartes-szorzat elemeit rendezett párok alkotják, kedves kérdező. Ez már a sokadik bakid, szóval először inkább legyél tisztában az alap algebrai fogalmakkal, utána gyere vissza ötletelni.
2021. nov. 7. 22:59
 66/73 A kérdező kommentje:

"Descartes-szorzat"

Nem tudom mi köze a descartes-szorzatnak bármihez, amiről eddig beszéltünk. Szerintem semmi, csak szavakkal dobálózol.

2021. nov. 7. 23:03
 67/73 anonim ***** válasza:
100%
Akkor áruld el, hogyan alkotod meg a rendezett párodat?...
2021. nov. 7. 23:11
 68/73 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, hatalmas arc vagy. :D

2021. nov. 7. 23:11
 69/73 A kérdező kommentje:

Öööööö, talán így:

(0;2)

5 karakter leütésébe telt nekem.

2021. nov. 7. 23:35
 70/73 A kérdező kommentje:
Most jöttem rá, hogy te szimplán annyira hülye vagy, hogy szerinted rendezett párt csak két halmaz Descartes-szorzatával lehet létrehozni.
2021. nov. 7. 23:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!