A tény, hogy nincs férfi és női agy, hogy hat a transz neműekre? A legfőbb érvük eddig az volt, hogy "nézzétek az agyam, olyan mint az ellenkező neműeké". De így, hogy ezt megcáfolták, csak az maradt, hogy valami pszichésen nincs rendben, ugye?
És lám, kiderül hogy mindvégig igazunk volt! A nemi hova tartozás zavara tévképzet. Hiába akarták a hópihék a PC hisztivel elhitetni, hogy ez nem igaz........
A példa kedvéért nézzünk egy másik, ezzel analóg kérdést:
Az igaz, hogy két azonos típusú elemekből épített, azonos hardverű számítógép között nincs különbség? Ha mégis mást csinálnak bekapcsoláskor, akkor mi a különbség?
Vagy nézhetjük a személyiséget, vérmérsékletet, érdeklődési kört, affinitást, stb. Mindenkinél más és más, pedig az agyunk alapvetően ugyanolyan. Ezeket a jellemzőket nagyrészt a minket érő hatások alakítják ki, kisgyerek kortól kezdve. (Hacsak nincs valami genetikai hajlam is a háttérben, de most nem erről van szó.)
4: ha a hardver rendben van, akkor a szoftver a ludas.
Tehát a dolog eredete NEM biológiai, nem a testben keresendő.
Mégegyszer: ha nincs különbség a férfi és női agy között, akkor az összes CT-re és egyéb felvételre alapozott érv mehet a levesbe.
Ergo, mentális problémáról beszélünk, nem fizikairól. De ezt senki sem akarja elfogadni, mindenképpen fizikai probléma kell...
"Tehát a dolog eredete NEM biológiai, nem a testben keresendő."
Akkor az ezotéria vagy vallás kategóriák egyikébe írd ki a kérdésnek álcázott mondandódat. További szép lélekben keresgélést, hülyegyerek
7esnek igaza van. A pszichológia tudomány. És igen, pszichológiai magyarázata is lehet ennek a betegségnek, hacsak nem húznak elő a lobbisták a kalapból egy újabb fizikai érvet.
A kérdés még mindig az, hogy van-e olyan érvük a transzszexuálitást egészségesnek gondoló embereknek, amit ez a tanulmány nem cáfolt meg.
Az egy dolog, hogy agy ugyanolyan(bár ebben sem vagyok biztos), de az agy működését egy rakás különböző hormon befolyásolja, amik viszont nem az agyban termelődnek. Például az ösztrogén, a tesztoszteron, a kortizol, az adrenalin, hogy csak néhányat említsek.
Szóval ez így önmagában még mindig nem zárja ki, hogy valamiféle genetikai háttere van a dolgoknak.
Szóval próbálkozz valami mással, és inkább a Politika topikban, mert tudományos megállapításnak/elméletnek ez így harmatgyenge volt.
A dolog ideológiai vetületéről meg annyi a mondanivalóm, hogy nem fér a fejembe, hogy nektek miért nem qrva mindegy, hogy más valaki kivel és hogyan kefél, vagy milyen neműnek érzi magát?
Én pl. úgy alapvetően lesz-rom, hogy ki kivel mit hogyan, és hogy nőnek vagy férfinak vagy Apache támadóhelikopternek képzeli magát.
Árt vele nekem? Nem. Akkor meg mit foglalkozzak vele?
Szóval a kérdés az, hogy neked ettől rosszabb lesz, ha tegyük fel a szomszédod b-zi? Vagy ha átműtteti magát nővé, vagy férfivá? :D
Vagy mégis mi a f-szom bajotok van nektek, én nem értem tényleg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!