Legszomj pszichésen. Normális? Más is érzett már ilyet?
Mintha nem férne elég levegő a tudombe. Sóhajtozok és olyan mintha asitanom kéne folyamatosan, de azt se nagyin sikerül. Többször volt már ilyen, de most mintha már a tudom a kezdene fájni a kínlódás miatt. Pár napja volt mellkasrontgenem alkalmassági miatt és negatív lett. Nem tudoszuro hanem rendes röntgen. Megfulladhatok ettől? Nem akarok orvoshoz menni mert egyből mehetek is a Covidra, de ez nálam nem új dolog csak amikor elojon mindig megijedek.
21/N
Szorongás, belső feszültség okozza, nekem sokáig volt. Meg kell nyugodni, el kell lazulni, és majd elmúlik. Érdekességképpen elmondom, h anno direkt megkértem anyukámat, h álmomban többször is figyelje meg a légzésemet. Természetesen teljesen normális volt. Jót tesz a séta, futás, de az is ha hangosan énekelsz. Továbbá gyakorold a hasi légzést. Hanyatt fekszel, a hasadra teszel egy könyvet, és úgy lélegezz, h a hasad emelkedjen, ne a mellkasod. Ekkor a tüdőd alsó részeibe megy a levegő. Persze nem kell ráfeszülni, csak lazán, nyugodtan. Vannak irányított relaxációk is pl a youtube on.
És természetesen nem tudsz megfulladni. Ha nagyon hiperventillálsz, akkor elájulni igen, de ekkor is visszaáll a normális, nyugodt légzés. Tök érdekes, de tényleg így van.
Hiperventillacio. Tudat alatt sekelyen lelegzel, utana alig kapsz levegot, feszit. Ahogy asitani kezdesz, oldodik ez az erzes.
16 evesen ezzel kezdodott nalam. Egyszer sajat erobol ki tudtam jonni a panikbol, olyan erdekes ingerek ertek. De evekkel kesobb borzaszto formaban visszatert, es gyogyszer segitsegevel gyogyultam ki. Ma mar volt, hogy ha megis, pl repulogepen kezdodott, a nyugtato hatasara negyed ora mulva enyhulni kezdett.
En egesz eletemben egyuttelek, csak tunetmentesen gyogyszeres idoszakokkal. De akar le is kuzdheted, sokmindentol fugg.
A legeslegrosszabb egy ajulas lenne, mindig kapsz levegot, ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!