Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szépség nagyobb evolúciós...

A szépség nagyobb evolúciós vívmány mint az intelligencia?

Figyelt kérdés
Azt figyelembe véve, hogy egy buta de szép embernek sokkal jobb szaporodási esélyei vannak mint egy intelligens de csúnya embernek, elmondható, hogy kizárólag evolúciós szempontból a szépség veri az intelligenciát?
2021. júl. 3. 13:36
1 2 3 4
 31/35 Pombe ***** válasza:

#28: "Szerintem sem lehet sok köze az a szimmetriának a magasabb túlélési esélyekhez."

:) Óriási jelentősége van, hiszen a legtöbb állat, és így az ember is, kétoldali szimmetriát mutat... Kissé félreértettél. Pl. hatalmas előnye volt annak, amikor kialakultak azok az egyszerű genetikai apparátusok, amik lehetővé tették a primitív testszelvények ismétlődését (pl. ennek a technikának a későbbi evolúciós eredménye benned a gerinc is).

Én csak annyit írtam, hogy a szimmetria és szépség koherencia elv túl van lihegve. Persze annyira fontos a szimmetria, hogy ne lássunk a két arcfél között bántó különbséget, de az nem igaz, hogy annál szebb az arc, minél szimmetrikusabb. Az arc szépségét a kellő szimmetrián túl sokkal több minden más határozza meg inkább, ráadásul néhány aszimmetrikus minta még akár kedvesebbé, vonzóbbá is teheti az arcot a szokásosnál.

Pl. itt van egy szem:

[link]

Nem kell itt semmiféle szimmetriát látnunk a másik szemhez képest ahhoz, hogy megállapítsuk: ez a szem gyönyörű, és ha nem lennének mesterségesen hosszúak a szempillák (asszem ezek nem igaziak, de ha igen, akkor le a kalappal), akkor is tudnánk, hogy ez egy női szem. Ráadásul itt nincsenek is igazán szimmetriák, mégis szépnek látunk itt minden részletet.

#28: "Vagy a szépségnek sem."

Már hogy az ördögbe ne tudna magasabb életminőséget biztosítani (valamely evolúciós újdonságot terjesztő okot nem szükséges mindig a túlélési esély névvel illetni, mert bőven elég az, hogy valami tulajdonság egyszerűen terjedőképesebb bármilyen okból)! Mint korábban írtam, a szép emberek hatalmas előnyt birtokolnak, ha más téren is versenyképesek az átlaggal.

#28: "Verekedés és harc esetén egész biztos, hogy ezek a hordó alakú férfiak esélyesebbek nagyobb fizikai erejük végett."

A gladiátorok valójában egyáltalán nem úgy néztek ki, mint az amcsi filmekben. Direkt hájat növesztettek a testükön (pl. rengeteg babot zabáltak), mert a sérülésektől a vastagabb zsírréteg jobban védett.

#28: "Más kérdés, hogy ki felé táplálják a nők a legerősebb szexuális vágyat"

Egyszerű. Beírod a keresőbe: dögös pasik. De azért egy értelmes nőnek pusztán ennyi nem elég. Szvsz., azért ők nem annyira agyatlanul rohannak a farkuk után... hmmm.... aminek az egyik oka asszem elég nyilvánvaló...

2021. júl. 6. 16:46
 32/35 anonim ***** válasza:

"A gladiátorok valójában egyáltalán nem úgy néztek ki, mint az amcsi filmekben. Direkt hájat növesztettek a testükön (pl. rengeteg babot zabáltak), mert a sérülésektől a vastagabb zsírréteg jobban védett."

LOL

Ez kamu. A gladiátorok árpát ettek. Az is volt a gúnynevük, hogy árpazabálók. A sok zsír pedig egy élet-halálharc esetében, enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál.

2021. júl. 7. 05:59
 33/35 Pombe ***** válasza:

#32: "Ez kamu. A gladiátorok árpát ettek."

És semmi mást... :) A babot csak példaként írtam.

[link]

Idézve: "A közel 70 gladiátor csontjain elvégzett kísérletek látszólag azt bizonyítják, hogy főként árpát, babot és szárított gyümölcsöket ettek"

Meg...

Idézve: "Véleménye szerint, mivel a gladiátorok igen minimális fegyverzettel harcoltak, feltehetően "zsírrétegeket növesztettek létfontosságú szerveik védelme érdekében ellenfeleik vágásai ellen"

#32: "enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál."

Nem azt mondtam, hogy edzések helyett is zabáltak. A zsír mellett azért lehet izmot is növeszteni, nemde?

2021. júl. 7. 09:41
 34/35 Pombe ***** válasza:

Ja...

Az előzőhöz még hozzátenném, hogy az viszont nem valószínű, hogy ténylegesen vegetáriánusok lettek volna a gladiátorok, ráadásul a gladiátor étrendje gazdagodott hússal és miegyébbel is, ha jó harcos volt.

[link]

2021. júl. 7. 10:10
 35/35 Pombe ***** válasza:

Mellesleg...

#32: "A sok zsír pedig egy élet-halálharc esetében, enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál."

Azért te nem sokat birkózhattál. Én néhány évig kipróbáltam magam a szabadfogású birkózás nevű sportban is, és az edző néha direkt összeengedett a nálam nehezebb súlyúakkal, akiken nem igazán látszódtak meg az izmok, hanem inkább így néztek ki (csak lényegesen fiatalabb kivitelben): [link]

Vagy, mint a jobboldali tag: [link]

Esélyem se volt... :)

Egyszer be tudtam vinni egy ilyennek egy csípődobást, de a mai napig élesen él bennem az emlékkép, amint totál megrökönyödve tapasztalom, hogy a fickó hihetetlen sebességgel kikígyózik alólam, és pillanatokon belül fölém kerekedik.

2021. júl. 7. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!