A szépség nagyobb evolúciós vívmány mint az intelligencia?
#28: "Szerintem sem lehet sok köze az a szimmetriának a magasabb túlélési esélyekhez."
:) Óriási jelentősége van, hiszen a legtöbb állat, és így az ember is, kétoldali szimmetriát mutat... Kissé félreértettél. Pl. hatalmas előnye volt annak, amikor kialakultak azok az egyszerű genetikai apparátusok, amik lehetővé tették a primitív testszelvények ismétlődését (pl. ennek a technikának a későbbi evolúciós eredménye benned a gerinc is).
Én csak annyit írtam, hogy a szimmetria és szépség koherencia elv túl van lihegve. Persze annyira fontos a szimmetria, hogy ne lássunk a két arcfél között bántó különbséget, de az nem igaz, hogy annál szebb az arc, minél szimmetrikusabb. Az arc szépségét a kellő szimmetrián túl sokkal több minden más határozza meg inkább, ráadásul néhány aszimmetrikus minta még akár kedvesebbé, vonzóbbá is teheti az arcot a szokásosnál.
Pl. itt van egy szem:
Nem kell itt semmiféle szimmetriát látnunk a másik szemhez képest ahhoz, hogy megállapítsuk: ez a szem gyönyörű, és ha nem lennének mesterségesen hosszúak a szempillák (asszem ezek nem igaziak, de ha igen, akkor le a kalappal), akkor is tudnánk, hogy ez egy női szem. Ráadásul itt nincsenek is igazán szimmetriák, mégis szépnek látunk itt minden részletet.
#28: "Vagy a szépségnek sem."
Már hogy az ördögbe ne tudna magasabb életminőséget biztosítani (valamely evolúciós újdonságot terjesztő okot nem szükséges mindig a túlélési esély névvel illetni, mert bőven elég az, hogy valami tulajdonság egyszerűen terjedőképesebb bármilyen okból)! Mint korábban írtam, a szép emberek hatalmas előnyt birtokolnak, ha más téren is versenyképesek az átlaggal.
#28: "Verekedés és harc esetén egész biztos, hogy ezek a hordó alakú férfiak esélyesebbek nagyobb fizikai erejük végett."
A gladiátorok valójában egyáltalán nem úgy néztek ki, mint az amcsi filmekben. Direkt hájat növesztettek a testükön (pl. rengeteg babot zabáltak), mert a sérülésektől a vastagabb zsírréteg jobban védett.
#28: "Más kérdés, hogy ki felé táplálják a nők a legerősebb szexuális vágyat"
Egyszerű. Beírod a keresőbe: dögös pasik. De azért egy értelmes nőnek pusztán ennyi nem elég. Szvsz., azért ők nem annyira agyatlanul rohannak a farkuk után... hmmm.... aminek az egyik oka asszem elég nyilvánvaló...
"A gladiátorok valójában egyáltalán nem úgy néztek ki, mint az amcsi filmekben. Direkt hájat növesztettek a testükön (pl. rengeteg babot zabáltak), mert a sérülésektől a vastagabb zsírréteg jobban védett."
LOL
Ez kamu. A gladiátorok árpát ettek. Az is volt a gúnynevük, hogy árpazabálók. A sok zsír pedig egy élet-halálharc esetében, enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál.
#32: "Ez kamu. A gladiátorok árpát ettek."
És semmi mást... :) A babot csak példaként írtam.
Idézve: "A közel 70 gladiátor csontjain elvégzett kísérletek látszólag azt bizonyítják, hogy főként árpát, babot és szárított gyümölcsöket ettek"
Meg...
Idézve: "Véleménye szerint, mivel a gladiátorok igen minimális fegyverzettel harcoltak, feltehetően "zsírrétegeket növesztettek létfontosságú szerveik védelme érdekében ellenfeleik vágásai ellen"
#32: "enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál."
Nem azt mondtam, hogy edzések helyett is zabáltak. A zsír mellett azért lehet izmot is növeszteni, nemde?
Ja...
Az előzőhöz még hozzátenném, hogy az viszont nem valószínű, hogy ténylegesen vegetáriánusok lettek volna a gladiátorok, ráadásul a gladiátor étrendje gazdagodott hússal és miegyébbel is, ha jó harcos volt.
Mellesleg...
#32: "A sok zsír pedig egy élet-halálharc esetében, enyhén szólva sem feltétlenül előnyösebb a sok izomnál."
Azért te nem sokat birkózhattál. Én néhány évig kipróbáltam magam a szabadfogású birkózás nevű sportban is, és az edző néha direkt összeengedett a nálam nehezebb súlyúakkal, akiken nem igazán látszódtak meg az izmok, hanem inkább így néztek ki (csak lényegesen fiatalabb kivitelben): [link]
Vagy, mint a jobboldali tag: [link]
Esélyem se volt... :)
Egyszer be tudtam vinni egy ilyennek egy csípődobást, de a mai napig élesen él bennem az emlékkép, amint totál megrökönyödve tapasztalom, hogy a fickó hihetetlen sebességgel kikígyózik alólam, és pillanatokon belül fölém kerekedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!