Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az időgépet és az időutazást...

Az időgépet és az időutazást valószínűleg ugye sosem fogják feltalálni, de lehetséges-e olyan gép feltalálása, amivel majd bele láthatunk a jövőbe?

Figyelt kérdés
Lásd: A felejtés bére c. filmben.

2021. máj. 5. 08:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%
#19A "fizikus", már jobban átment oda, a déja vus csávóval.
2021. máj. 5. 12:45
 22/36 anonim ***** válasza:
#20Egyetértek.
2021. máj. 5. 12:46
 23/36 anonim ***** válasza:
#19Tiszteletet!
2021. máj. 5. 12:48
 24/36 anonim ***** válasza:
34%
Nem, mert ha ismered a jövőt, akkor már változtatni is tudsz rajta, tehát az a jövő, amit ismersz nem fog bekövetkezni.Ha már ma tudod, hogy holnap mit fogsz reggelizni (pl. 2 db májkrémes zsemlét), akkor dönthetsz úgy is, hogy mást eszel (pl. rántottát), vagy ki is hagyhatod a holnapi reggelit.
2021. máj. 5. 12:57
 25/36 Wadmalac ***** válasza:
75%

"az ostoba sci-fiket hagyd az ezóba. Ez itt a tudomány rovat öcsi!"

Egy: valószínűleg minimum apád lehetnék, én nem élek vissza ezzel, te meg ne öcsizzél, mert pont azzal adnál rá okot.

Kettő: fingod nincs, miről szól az a sci-fi, ugye?

Elárulok egy titkot, a VALÓDI sci-fik és a tudomány közt jóval erősebb a kapcsolat, mint teközted és a téma közt, mint látszik.

2021. máj. 5. 13:01
 26/36 anonim válasza:
48%
De most ha belegondoltok, maga az időutazást ki találta fel? Mármint hogy ez a gondolat kinek a fejéből pattant ki?
2021. máj. 5. 13:10
 27/36 Wadmalac ***** válasza:
71%

#26:

Hát szerintem már az ősember.

Mármint mondjuk a múltba visszautazás vágyát, máshogy csinálás érdekében.

Nagyon régi legendák is vannak időutazással, lassabban, gyorsabban haladó idővel.

Persze a korral változik a hogyan, ma csodák helyett technikát várunk erre.

2021. máj. 5. 13:20
 28/36 anonim ***** válasza:
8%

"a lenézö pökhendi stílust hagyd a haveri körödbe. Itt emberek fejtik ki véleményüket."

Nem nézem le a sci-fi fanokat, csak nem való a tudományba. Nem vagyok pökhendi, csak amit megérdemel

25 "Egy: valószínűleg minimum apád lehetnék, én nem élek vissza ezzel, te meg ne öcsizzél, mert pont azzal adnál rá okot."

Ennyi ésszel nem lehetnél az apám. Kikérem magamnak. Korban sem

"Kettő: fingod nincs, miről szól az a sci-fi, ugye?"

Rengeteg sci-fit láttam. Köszönő viszonyban sincsenek a tudománnyal.

"Elárulok egy titkot, a VALÓDI sci-fik és a tudomány közt jóval erősebb a kapcsolat, mint teközted és a téma közt, mint látszik."

Akkor menj át oda. Ez itt tudományos kérdés. Ha még nem nőttél ki a sci-fikből ott a helyed.

24 "Nem, mert ha ismered a jövőt, akkor már változtatni is tudsz rajta, tehát az a jövő, amit ismersz nem fog bekövetkezni.Ha már ma tudod, hogy holnap mit fogsz reggelizni (pl. 2 db májkrémes zsemlét), akkor dönthetsz úgy is, hogy mást eszel (pl. rántottát), vagy ki is hagyhatod a holnapi reggelit."

Bingó!! Egy materiális azaz anyagi valóságban valóban ilyen lenne a világ, de ez amiben élünk egy szimuláció, amin nem, sok esetben is csak keveset tudsz változtatni. Részvétem!

2021. máj. 5. 14:12
 29/36 Wadmalac ***** válasza:
67%

"Rengeteg sci-fit láttam. Köszönő viszonyban sincsenek a tudománnyal."

Ahha.

Mert te megnézted mindet IS és tudod.

Sci-fi: science fiction. Science.

Ha éppen Hollywood elfeledkezik erről az előtagról, az sem ad alapot erre a sommás mindettudok véleményre.

"Ennyi ésszel nem lehetnél az apám. Kikérem magamnak. Korban sem"

Mert te azt mondod. Tényleg nem lehetnél a fiam. Ekkora beképzelt alakot nem nevelnék.

"Egy materiális azaz anyagi valóságban valóban ilyen lenne a világ, de ez amiben élünk egy szimuláció"

És én menjek a tudomány rovatból....atyagatya...

2021. máj. 5. 14:21
 30/36 A nagy Levin ***** válasza:
80%

Kérdező, ha egy televíziószerű készülékre gondolsz, ami elé leülsz es megnézed mi történik mondjuk 2128 március 12-én, az nem valószínű.

Viszont egy olyan számítógépes programot el tudok képzelni, ami a múltbeli és jelenlegi adatokat részletesen ismeri, kielemzi, ezáltal meg tud "jósolni" jövőben bekövetkező eseményeket.( Talán már létezik is hasonló).

A filmet nem láttam.

2021. máj. 5. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!