Az időgépet és az időutazást valószínűleg ugye sosem fogják feltalálni, de lehetséges-e olyan gép feltalálása, amivel majd bele láthatunk a jövőbe?
De az emlékezés az amikor visszakentünk egy már megtörtént dologra.
De akkor az,mi tegyük fel,hogy pl. hétfő éjszaka álmodok valamit,hétfő reggel mikor felkelek pontosan emlékszem erre az álomra, ez eddig oké.Mindez tehát már hétfőn megvan itt a fejemben.Majd eljön a kedd és közlik velem,hogy kedden ami ugye mindenképp a hétfő után van,ez meg ez történt.De én erről már tudtam hétfőn ami megelőzi a keddet,csak nem mondtam senkinek,hogy tudom.Ez akkor micsoda?
Ezzel ugyanaz az ok-okozati paradoxon a baj, mint a tényleges, fizikális időutazással.
Persze minél több paramétert (és azok változásának tendenciáját) tudsz minél helyesebben, pontosabban figyelembe venni, annál messzebbre tudsz jó jóslatokat produkálni, esetlegesen nagyon szélesen szétágazóan a különböző alternatív lehetséges jövőkre, és akkor a legoptimálisabb létrejöttéhez szükséges irányba lépni.
Az mondjuk nem jövőbe látás, nincs paradoxona és valamilyen szinten meg is fog valósulni.
Én a múltba már belelátok, most a jövőbelátáson dolgozok.
De egyébként ugyanúgy időgépet akarsz, csak nem anyagi, hanem hullám/információs vonatkozásban, aminek nagyobb esélyét látom megvalósulni, de ez az esély szerintem még mindig nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!