Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudják a fizikusok,...

Honnan tudják a fizikusok, hogy a moláris tömeg egyenesen arányos az atomtömeggel?

Figyelt kérdés
2021. márc. 2. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:

"Komolyan érdekelne, hogy neked milyen a filozófiád. Hogyan látod a világot?"

Én tudományosan vizsgálom a világot, ahogy azt a tudományos módszertan megköveteli. Sajnos a tudósok többsége tesz magasból a tudományos módszertanra és csak felületesen vizsgálja a világot. Ez persze nem csoda, hisz már általános iskolától kezdve teljes egészében hagynak ki logikai lépéseket a levezetésből, így nem csoda, hogy a világon kb. mindenki hibásan tudja a fizikát. Én középiskolában majdnem megbuktam kémiából, mert a hülye tanár azt gondolta, hogy nekem tudnom kell, amit valószínűleg ő sem ért.

2021. márc. 3. 15:26
 62/76 Wadmalac ***** válasza:
87%

Ja hogy szóval már középiskolában okosabbnak hitted magad mindenkinél, aki amúgy tanított volna...

Így érthetőbb.

2021. márc. 3. 15:34
 63/76 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos a tudósok többsége tesz magasból a tudományos módszertanra és csak felületesen vizsgálja a világot. Ez persze nem csoda, hisz már általános iskolától kezdve teljes egészében hagynak ki logikai lépéseket a levezetésből, így nem csoda, hogy a világon kb. mindenki hibásan tudja a fizikát."

Akkor mondd meg nekem kérlek, hogyan lehet az, hogy ezzel a hibásan tudott fizikával sikerült felépiteni a mai civilizációnk alapját képező technológiát?

"Én középiskolában majdnem megbuktam kémiából, mert a hülye tanár azt gondolta, hogy nekem tudnom kell, amit valószínűleg ő sem ért."

És vajon miért van az, hogy rendszerint a bukott (vagy bukás határán egyensúlyozgató, mielőtt belekötnél) diákok szerint hülyék a tanárok?

2021. márc. 3. 15:36
 64/76 A kérdező kommentje:
Nem, pontosabban tudtam, hogy okosabb voltam. Ez feltűnt abból, hogy a tanár leszólt, amiért nem olyan sorrendben rendezem át az egyenletet, ahogy ő akarja.
2021. márc. 3. 15:36
 65/76 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, pontosabban tudtam, hogy okosabb voltam. Ez feltűnt abból, hogy a tanár leszólt, amiért nem olyan sorrendben rendezem át az egyenletet, ahogy ő akarja."

És te ebből azt szűrted le, hogy a tanár hülyébb nálad. Hát gratulálok.

Az eszedbe sem jutott, hogy lehet, hogy ezzel is tanitani szeretett volna valamit?

2021. márc. 3. 15:41
 66/76 A kérdező kommentje:
Nem, nem jutott eszembe, mert egyértelműen kijelentette, hogy rossz amit csinálok, és a szorzást kell előbb elvégezni (valójában teljesen mindegy volt melyiket végzem el előbb).
2021. márc. 3. 15:45
 67/76 anonim ***** válasza:
100%
És te ebből azt feltételezted, hogy a kémiatanárod nem ismeri a műveletek sorrendiségét?
2021. márc. 3. 15:46
 68/76 A kérdező kommentje:

"Akkor mondd meg nekem kérlek, hogyan lehet az, hogy ezzel a hibásan tudott fizikával sikerült felépiteni a mai civilizációnk alapját képező technológiát?"

Miért ne sikerült volna? Ágyút is sikerült kifejleszteniük az embereknek, mégis annyira hibásan gondolkoztak a világról, hogy még 1900-ban se korrigálták a Coriolis erő okozta eltérülést.

2021. márc. 3. 15:48
 69/76 anonim ***** válasza:
100%

"Miért ne sikerült volna? Ágyút is sikerült kifejleszteniük az embereknek, mégis annyira hibásan gondolkoztak a világról, hogy még 1900-ban se korrigálták a Coriolis erő okozta eltérülést."

Talán mert egy ágyúnál nem volt jelentősége a coriolis erőnek? Se nem lőtt olyan messzire, se nem volt annyira pontos, miért is kellett volna számolniuk vele?

Te is számolsz mindig a relativisztikus hatásokkal, mikor arra vagy kiváncsi, hogy mennyi volt az átlagsebességed hazafelé a nyaralásból?

2021. márc. 3. 15:52
 70/76 anonim ***** válasza:
100%

"Én tudományosan vizsgálom a világot, ahogy azt a tudományos módszertan megköveteli. Sajnos a tudósok többsége tesz magasból a tudományos módszertanra és csak felületesen vizsgálja a világot"

Két hazugság.

1. : Nem tudományosan vizsgálod a világot.

Te ellentmondasz a tényeknek és bizonyítékoknak, anélkül, hogy cáfolnád azokat. Tehát nem tudományosan, hanem inkább ezoterikusan vizsgálod a világot. Az ide, és más kérdésekhez írt hozzászólásaid

is egyértelműen tanúsítják ezt. Mindenhol megcáfoltunk, és bebizonyítottuk az igazunkat. Neked csak trollkodásra futotta.

2. : A tudósok viszont tudományosan vizsgálják a világot.

2021. márc. 3. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!