Honnan tudják a fizikusok, hogy a moláris tömeg egyenesen arányos az atomtömeggel?
Nem értem ezeket a kérdéseket, miért nem középiskolában tetted fel? Ott kell ilyen egyszerű dolgokat elmagyarázni a gyerekeknek. Akkor lapítottál vagy csak most kezdett életed alkonyát érdekelni a tudomány?
Rengeteg misztikum van a modern fizikában, miért ilyen egyszerű dolgokon vagy fennakadva?
Ezek amiket kérdezel nagyon egyszerűek. Te általában viszont úgy kezeled a sok millió fizikus életművét, mint "rakat baromság". Nem értem miért nem tanulsz, ahelyett hogy minden egyszerű szájbarágós dolgot amit nem értesz itt kérdeznéd?
"A részecskegyorsítóknál a magokat valamivel pályán tartják és szerintem a gravitáció ezen a pályán nem sokat oszt-szoroz."
Nem hát.
Te azt hiszed, a részecskék tömegét úgy mérik a gyorsítóban, hogy a lövedék egy méteren mennyit esik?
Kamion ütközik kispolszkival, melyik tolja vissza a másikat?
A tömegkülönbségektől az ütközés utáni szóródási pályák szöge változik és abból számolják a tömegeket. Marhára nem kell hozzá a Föld vonzereje.
Alapvető tudáshiányosságaid vannak, ettől rosszak a következtetéseid.
Nem csak neked vannak. Mindenkinek. Nekem is, többi válaszolónak is.
De mi ebből nem következtetünk arra, hogy a földünk részecskefizikusai a hülyék meg mindenki, aki "hisz" nekik.
Itt a probléma.
Te ezt teszed.
"A tömegkülönbségektől az ütközés utáni szóródási pályák szöge változik és abból számolják a tömegeket. Marhára nem kell hozzá a Föld vonzereje."
A szóródási pályákból való kiszámolásánál eleve axiómaként kezelik, hogy minden mag tömege pozitív. Persze, hogy kapunk valamilyen eredményt a tömegre, csak éppen az rossz lesz.
"A szóródási pályákból való kiszámolásánál eleve axiómaként kezelik, hogy minden mag tömege pozitív."
Ahha.
Közel se zavarjon, hogy a negatív tömeg erőre adott reakciója pont ellenkező a pozitív tömegével. A sok hülye fizikus meg nem veszi észre, hogy az a részecske 180 fokban megy rossz fele.
Miért erőlködsz?
Nem vagy okosabb a fizikusoknál.
Ezzel a habitással nem is leszel.
Komolyan érdekelne, hogy neked milyen a filozófiád. Hogyan látod a világot? Mit hiszel egyáltalán el? Szerinted a fizikusok egy világméretű összeesküvés része? Mind átverik az egyetemen vagy tudnak is róla, hogy téveszmékben hisznek?
Szerinted milyen a valóság? Senki sem tud semmit? Létezik valamilyen megismerhető egzakt valóság vagy csak értelmezés kérdése minden , mert egy szolipszisztikus világban élünk?
Komolyan érdekel, hogyan látja egy alternatív gondolkodó a világot
"egy alternatív gondolkodó"
A diplomatikus fogalmazás magasiskolája. :) Respect.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!