Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudják a fizikusok,...

Honnan tudják a fizikusok, hogy a moláris tömeg egyenesen arányos az atomtömeggel?

Figyelt kérdés
2021. márc. 2. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

Te biológus vagy, nem csoda, hogy teleírod megint hülyeségekkel a fizika részleget.

2021. márc. 2. 16:57
 22/76 sadam87 ***** válasza:
100%

Én legalább nem mindent írok tele hülyeséggel. :D (Amúgy a moláris tömeg kérdése meglehetősen kémia.)

Mindenestetre várom, mi volt szerinted, hülyeség amit írtam.

2021. márc. 2. 17:02
 23/76 anonim ***** válasza:
100%
Na, tippeljetek: vajon ki lehet ez a titokzatos idegen, aki olyan hülye, mint egy ikeás bútor, és az utóbbi időben bizonyos időközönként feljön teleszemetelni ezt a kategóriát? Várom a téteket.
2021. márc. 2. 17:07
 24/76 anonim ***** válasza:
100%
Azzal alapvetoen nincs baj, hogy mindent megkerdojelez. A stilusa a problema, a stilusa. Ha ennyire tudja (dehogy tudja), akkor minek irja ki?
2021. márc. 2. 17:13
 25/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem, valóban nem azzal van a gond. Azzal van a gond, hogy miután választ kapott, és minden hülyeségét megcáfoltuk, a mi igazunkat bebizonyítottuk, nem áll le.
2021. márc. 2. 17:21
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű pedig. Veszel 1l tejet, ami 1 kg. Utána 5-öt, ami 5 kiló. A tapasztalat is ezt mutatja. Nincs tömegdefektus, energiadisszipáció az elméleti fizika sem jósol ilyet. Megszámolták mennyi 6*10^23 db atom tömege leírták a linken. Mindig ugyanannyi tömeget mértek, amit az elmélet megjósolt.

Az atomok elektronhéjai pontosan kvantáltan ugyanakkora távolságra vannak a magtól és ezért minden atom ugyanakkora lesz. A tömeget is pozitívnak kell tekinteni, mert a súlyos tömeg ami a testek súlyát okozza az pozitív. Nagy pontossággal ugyanakkor a tehetetlen tömeggel. Pontosan meghatározható kvalitatívan és kvantitavían is azt mérjük, hogy a tömeg extenzív mennyiség. Ezek az ég egy adta világon senki sem problémázik csak te.

2021. márc. 2. 18:45
 27/76 A kérdező kommentje:

"Mindenestetre várom, mi volt szerinted, hülyeség amit írtam."

Tessék:

"De tegyük fel, hogy mégis találunk valahogy negatív tömegű atomokat (vagy bármit). Akkor azoknak negatív lesz az atomtömegük és a moláris tömegük is, szóval továbbra sincs probléma."

És ha a mólnyi tömegnek csak bizonyos része negatív tömegű?

"Minek a keverésétől? Amúgy tömegdefektus akkor lehet, ha energia szabadul fel. Ez kémiai reakcióknál (amikor különböző anyagok kapcsolódnak össze) elhanyagolható. Magreakcióknál már nem, így például egy 12-es tömegszámú szénizotóp tömege nem lesz egyenlő 6 proton, 6 neutron és 6 elektron tömegével, hanem kicsit kevesebb lesz (a felszabaduló eneriga miatt). De itt tök más állapotokról beszélünk: nyilván 6-6 különálló proton, neutron és elektron és egy 12-es tömegszámú szénatom nagyon nem ugyanaz."

Remek, felmondtad a tananyagot, kár hogy hiányzott arra az érv, hogy miért nem veszhet el tömeg atomok egyszerű összekeverésénél. És ne ismételd el, hogy tömeg csak energiafelszabadulással veszhet el, mert a BIZONYÍTÉKOT kérem arra, hogy CSAK energiafelszabadulással veszhet el tömeg.

"Ööö.. Mert szerinted intenzív? Ha összeöntesz 1 kilogram krumplit és 2 kilogram krumplit, akkor 1,5 kg krumplid lesz? :D

Amúgy gondolom, itt arra próbálsz célozni, hogy honnan tudjuk, hogy a tömegek mindig pontosan összeadódnak. (Mint ahogy a térfogat esetében ez nem működik.)"

Ez vicc volt vagy érv? A zárójelbe írt megjegyzésed meg remek bizonyíték arra, hogy fizikai tudásod nulla. (Ahogy én azt ezerszer elmondtam.)

2021. márc. 2. 19:50
 28/76 anonim ***** válasza:
91%
Azert en sajnalom kicsit a kerdezot. Annyi erdekes, hasznos, kellemes dolog van az eletben, de neki az okoz oromet, hogy masokat fikazhat. Sivar elete lehet, sajnalom ot kicsit...
2021. márc. 2. 19:56
 29/76 A kérdező kommentje:
De én legalább jogosan fikázok mást, míg más indokolatlanul fikáz engem.
2021. márc. 2. 19:58
 30/76 anonim ***** válasza:
91%
Azt a bunko stilust amit itt eddig levagtal ezen kerdesed alatt, az mar boven eleg indok hogy kapj hideget-meleget erte :D
2021. márc. 2. 20:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!