Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha létezne egy magasan fejlett...

Ha létezne egy magasan fejlett földönkívüli faj, akkor szerintetek ők felvennék a kapcsolatot az emberrel (akik tegyük fel intelligencia szinten mélyen alattuk vannak) vagy inkább csak megfigyelnék őket?

Figyelt kérdés
Melyiknek nagyobb a valószínűsége?
2020. aug. 15. 10:12
 31/92 anonim ***** válasza:

"Oké, tehát amit te mondasz azok tények, amit én az csak vélemény?"

Nem. A különbség az, hogy én a tények alapján állítom, amiket állítok (lásd konkrétan az adott kommentben le is írtam hogy elég csak az egyes népek történelmén végignézni hogy lásd a számtalan élő példát hogy az általad említett két dolognak semmi köze egymáshoz).

Te ellenben csak úgy kijelentesz dolgokat, mert szeretnéd ha úgy lennének, miközben semmi nem támasztja alá azokat.

2020. aug. 15. 15:20
 32/92 Mojjo ***** válasza:
@31: Ez nem tudom, nekem szólna-e, vagy csak hozzászólás törlés miatt lettem én a 28-as, mindenesetre nekem nem szóltál be (vagy nem láttam, mert törölték), az önérzetemet pláne nem sértetted meg és jelenteni sem jelentettelek. De asszem, másnak írhattad.
2020. aug. 15. 15:25
 33/92 A kérdező kommentje:

32

Szerintem a történelem az pont az én nézőpontomat támasztja alá.

Minden kornak megvolt a legfejlettebb civilizációja. És rendszerint ezekben az országokban jelent meg és indult fejlődésnek az igazságszolgáltatás. Tehát ebben a tekintetben az egyes korok más országainál előrébb jártak, akárcsak hadi, technológiai és más tekintetekben.

2020. aug. 15. 15:26
 34/92 anonim ***** válasza:

"Minden kornak megvolt a legfejlettebb civilizációja. "

Miben? Kereskedelemben, hadászatban, tudományban, államigazgatásban, oktatásban, stb?

Hasonlítsd össze pl Spártát, Perzsiát és Görögországot! Mindegyik fejlett volt a maga nemében, de egész más dolgokban voltak fejlettek.

2020. aug. 15. 15:29
 35/92 A kérdező kommentje:

33

Dehogynem, tudom, hogy elolvastad. Reagáltál is, 24-es hozzászólás volt, mielőtt törölték :D

Elég érdekes személyiség lehetsz. De mégegyszer, bocs :D

2020. aug. 15. 15:29
 36/92 Mojjo ***** válasza:
@33: Abban én semmiféle beszólást nem véltem feldedezni - az pl nem beszólás, hogy megkérdezed, hogy kifejteném-e a mondandómat. Ha beszólogatós szándékod volt, akkor nem sikerült eléggé jól kifejezned.
2020. aug. 15. 15:32
 37/92 Mojjo ***** válasza:
Akarom mondani, @36.
2020. aug. 15. 15:32
 38/92 A kérdező kommentje:

35

Mindenben, nem lehet ennyire elkülöníteni. Ahhoz, hogy egy civilizáció tartósan kimagasló maradjon, nem elég egy területen kimagaslónak lenniük.

Kell egy fajta belős, társadalmi szervezettség is. Ha az etika hiányzik, tehát igazságtalanabb a belső rendszer mint más korabeli civilizációknál, akkor a lázadások folytán összeomlik az egész rendszer, vagy kiigazítja magát.

2020. aug. 15. 15:33
 39/92 A kérdező kommentje:
Na tessék, fáj az igazság. Nem vagytok képesek feldolgozni, hogy az igazság ki van mondva. Köszönjük neked Mojjo!
2020. aug. 15. 15:42
 40/92 anonim ***** válasza:

"Mindenben, nem lehet ennyire elkülöníteni"

Pedig látod, hogy el lehet, ott a konkrét példa. Olyanra ellenben gyakorlarilag sosem volt példa hogy egyetlen nép mindenben fejlettebb legyen mindenki másnál.

Hogy mi igazságtalanabb minél, az pedig megint csak szubjektív és relatív, vagyis nem értelmezhető egy olyan kifejezés, hogy etikai fejlettség.

Pl van, aki szerint igazságosabb, ha egy tolvajnak levágják a kezét, más szerint igazságosabb a bebörtönzés majd rehabilitáció. Vagy van ahol van halálbüntetés, máshol nincs. Egyik sem fejlettebb a másiknál, egyszerűen más.

2020. aug. 15. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!