Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha létezne egy magasan fejlett...

Ha létezne egy magasan fejlett földönkívüli faj, akkor szerintetek ők felvennék a kapcsolatot az emberrel (akik tegyük fel intelligencia szinten mélyen alattuk vannak) vagy inkább csak megfigyelnék őket?

Figyelt kérdés
Melyiknek nagyobb a valószínűsége?
2020. aug. 15. 10:12
 41/92 Mojjo ***** válasza:
@39: Most már komolyan nem értem, miről beszélsz :D De szívesen, bármikor :)
2020. aug. 15. 15:44
 42/92 A kérdező kommentje:

40

Ne haragudj meg, de jelenlegi világunkban hol fejlettebb az etika, az igazságszolgáltatás? Azon helyeken, ahol a technológia, tudományok is fejlettebb szinten vannak, gazdagabb az ország, vagy ahol mélyszegénység van, iskolázatlanok az emberek, esetleg fundamentalista vallási törvénykezés van?

2020. aug. 15. 15:47
 43/92 A kérdező kommentje:
Mojjo a kis kétszínű, ő bizony igazat mond mindig!! :D Senki ne feltételezzen rosszat a kis hamisról :D
2020. aug. 15. 15:48
 44/92 A kérdező kommentje:

41

Igazából az érveim annyira erősek, megcáfolhatatlanok, hogy nincs is más megoldásuk, mint törölni őket. Ezzel mintegy elismerve vereségük :D

Érveimmel egymagam zsebre vágom az egész fórumot, és nekem ez elég. Nem zavar, ha törölgetnek. Ez csak a vereség beismerése, nem más.

2020. aug. 15. 15:50
 45/92 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj meg, de jelenlegi világunkban hol fejlettebb az etika, az igazságszolgáltatás? "

Sehol. Hogy egy eltérő nép eltérő kultúrájából, mentalitásából, az ott élők eltérő erkölcséből és értékrendjéből másféle törvények következnek, az nem azt jelenti hogy bármelyik is fejlettebb a másiknál.

2020. aug. 15. 15:51
 46/92 Mojjo ***** válasza:
@44: Ja értem, most az a téveszméd, hogy miattam törölték azt a hozzászólásodat, merthogy abban valamilyen megcáfolhatatlan érveket hoztál, amit el kellett tüntetni. Oké, így már világos.
2020. aug. 15. 15:53
 47/92 A kérdező kommentje:

45

Az "eltérő" kultúra és mentalitás miatt képtelenek bármilyen fejlődést is felmutatni például technológiai, gazdasági, adminisztrációs vagy bármilyen más téren.

Azokhoz ugyanis fel kell nőni előbb szellemben, értelemben.

2020. aug. 15. 15:55
 48/92 A kérdező kommentje:

46

Igen, átalában amikor rákérdezek, akkor mindig azzal indokolják a törlést, hogy 3-4-en jelentették.

Így az alapján igen, azt gondolom, hogy valaki(k) jelentették, például te, ami a legvalószínűbb, hisz neked szólt :D

2020. aug. 15. 15:56
 49/92 Mojjo ***** válasza:

@48:

Na nézzük akkor.

Az állításod az, hogy a tudomány szerint nem létezhet az emberinél fejlettebb civilizáció, az embernél intelligensebb lény.

Szerintem ez marhaság, a tudomány ilyet soha nem állított.

Köztünk ez a vita, a további szálakba nem folytam bele.

Ha szerinted egy hozzászólásod azért lett törölve az én kérésemre, mert cáfolhatatlan érveket hoztál, akkor gondolom, a kettőnk közötti vitára hoztad azokat.

Tessék, akkor reprodukáld azokat a cáfolhatatlan érveket. Hogy ne tűnjenek el, le is fényképezhetjük őket, ha újra leírtad. Hajrá, nézzük meg, mik voltak az érvek.

2020. aug. 15. 16:00
 50/92 anonim ***** válasza:

"Az "eltérő" kultúra és mentalitás miatt képtelenek bármilyen fejlődést is felmutatni például technológiai, gazdasági, adminisztrációs vagy bármilyen más téren."

Ezeknek megintcsak semmi köze egymáshoz.

Példaként az Oszmán birodalom a maga idejében tudományos és technológiai fölényben volt a környező országokhoz képest. Manapság ugyanez már nem igazán mondható el a törökökről, pedig alapvetően ugyanazok a vallási előírások határozzák meg a mentalitásuk alapjait.

Vagy másik példa, te komolyan azt hiszed hogy pl Etiópia azért nem technológiai nagyhatalom, mert nincs meg a mentalitásuk hozzá?

Gyakorlatilag ugyanazt csinálod amire már korábban felhívtam a figyelmed. Csak úgy kitalálsz magadnak dolgokat miközben semmi nem támasztja alá azokat. Ezzel csak magadat teszed komolyan vehetetlenné. Mégis mit szeretnél elérni?

2020. aug. 15. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!