Ha létezne egy magasan fejlett földönkívüli faj, akkor szerintetek ők felvennék a kapcsolatot az emberrel (akik tegyük fel intelligencia szinten mélyen alattuk vannak) vagy inkább csak megfigyelnék őket?
40
Ne haragudj meg, de jelenlegi világunkban hol fejlettebb az etika, az igazságszolgáltatás? Azon helyeken, ahol a technológia, tudományok is fejlettebb szinten vannak, gazdagabb az ország, vagy ahol mélyszegénység van, iskolázatlanok az emberek, esetleg fundamentalista vallási törvénykezés van?
41
Igazából az érveim annyira erősek, megcáfolhatatlanok, hogy nincs is más megoldásuk, mint törölni őket. Ezzel mintegy elismerve vereségük :D
Érveimmel egymagam zsebre vágom az egész fórumot, és nekem ez elég. Nem zavar, ha törölgetnek. Ez csak a vereség beismerése, nem más.
"Ne haragudj meg, de jelenlegi világunkban hol fejlettebb az etika, az igazságszolgáltatás? "
Sehol. Hogy egy eltérő nép eltérő kultúrájából, mentalitásából, az ott élők eltérő erkölcséből és értékrendjéből másféle törvények következnek, az nem azt jelenti hogy bármelyik is fejlettebb a másiknál.
45
Az "eltérő" kultúra és mentalitás miatt képtelenek bármilyen fejlődést is felmutatni például technológiai, gazdasági, adminisztrációs vagy bármilyen más téren.
Azokhoz ugyanis fel kell nőni előbb szellemben, értelemben.
46
Igen, átalában amikor rákérdezek, akkor mindig azzal indokolják a törlést, hogy 3-4-en jelentették.
Így az alapján igen, azt gondolom, hogy valaki(k) jelentették, például te, ami a legvalószínűbb, hisz neked szólt :D
@48:
Na nézzük akkor.
Az állításod az, hogy a tudomány szerint nem létezhet az emberinél fejlettebb civilizáció, az embernél intelligensebb lény.
Szerintem ez marhaság, a tudomány ilyet soha nem állított.
Köztünk ez a vita, a további szálakba nem folytam bele.
Ha szerinted egy hozzászólásod azért lett törölve az én kérésemre, mert cáfolhatatlan érveket hoztál, akkor gondolom, a kettőnk közötti vitára hoztad azokat.
Tessék, akkor reprodukáld azokat a cáfolhatatlan érveket. Hogy ne tűnjenek el, le is fényképezhetjük őket, ha újra leírtad. Hajrá, nézzük meg, mik voltak az érvek.
"Az "eltérő" kultúra és mentalitás miatt képtelenek bármilyen fejlődést is felmutatni például technológiai, gazdasági, adminisztrációs vagy bármilyen más téren."
Ezeknek megintcsak semmi köze egymáshoz.
Példaként az Oszmán birodalom a maga idejében tudományos és technológiai fölényben volt a környező országokhoz képest. Manapság ugyanez már nem igazán mondható el a törökökről, pedig alapvetően ugyanazok a vallási előírások határozzák meg a mentalitásuk alapjait.
Vagy másik példa, te komolyan azt hiszed hogy pl Etiópia azért nem technológiai nagyhatalom, mert nincs meg a mentalitásuk hozzá?
Gyakorlatilag ugyanazt csinálod amire már korábban felhívtam a figyelmed. Csak úgy kitalálsz magadnak dolgokat miközben semmi nem támasztja alá azokat. Ezzel csak magadat teszed komolyan vehetetlenné. Mégis mit szeretnél elérni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!