Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha létezne egy magasan fejlett...

Ha létezne egy magasan fejlett földönkívüli faj, akkor szerintetek ők felvennék a kapcsolatot az emberrel (akik tegyük fel intelligencia szinten mélyen alattuk vannak) vagy inkább csak megfigyelnék őket?

Figyelt kérdés
Melyiknek nagyobb a valószínűsége?
2020. aug. 15. 10:12
 21/92 anonim ***** válasza:

"Ha egy földönkívüli faj olyan szintre fejlődik, hogy képes a csillagközi utazásra akkor más területeken is egész biztosan magasabban fejlett mint például az ember. És egy ilyen terület lehet az etika."

Egyrészt egyik nem következik a másikból.

Másrészt az etika eleve nem egy objektív kategória. Két ember (vagy két faj egy-egy egyede) teljesen mást tarthat etikusnak, egyik sem lesz etikusabb a másiknál. Vagy másképp fogalmazva, mindkettejük azt gondolhatná hogy az övé a fejlettebb, mivel ez egy szubjektív dolog.

2020. aug. 15. 14:32
 22/92 Mojjo ***** válasza:
91%

@19:

"a tudomány nem zárja ki a földönkívüliek létezését, csupán az embernél sokkalta fejlettebb fajok létezését, amelyek képesek a csillagközi utazásra, mert láss csodát, még nem fedeztek fel minket"

Nem, ilyet sem zár ki a tudomány.

2020. aug. 15. 14:37
 23/92 Mojjo ***** válasza:
Úgy sejtem, a Fermi-paradoxont sikerült teljesen félreértened, és annak valami groteszk leképződése a fejedben mondatja veled ezeket az eszméletlen nagy blődségeket...
2020. aug. 15. 14:39
 24/92 A kérdező kommentje:

21

"Egyrészt egyik nem következik a másikból."

Az én véleményem meg az, hogy igen.

Akkor most mi legyen?

2020. aug. 15. 14:58
 25/92 anonim ***** válasza:

Ezt a sorozatot nem válaszként írtam a kérdésedre, inkább érdekességképpen, ha érdekel a téma.

Vannak benne erkölcsi, etikai kérdéseket boncolgató kérdések is bőven. Ami az egyik fajnak etikus, a másiknak felháborító.

Ami még érdekes benne, hogy sorozatban az emberiség nem fejlődött olyan nagyon sokat, nem értek el egy magasabb szintet, egyszerűen csak feltalálták a térhajtóművet. Az etikai szabályaikat is csak azután hozták, miután belefutottak különböző helyzetekbe és megértették annak szükségességét.

Ugyanígy a való világban is előfordulhat, hogy egy civilizáció felfedezi a csillagközi utazás módját, de attól még "barbárok" maradnak egy jó darabig.

2020. aug. 15. 14:59
 26/92 A kérdező kommentje:

26

Oké, köszi a pontosításokat, nyilván nem úgy értetted, csak úgy felhoztad.

Persze egy sorozat nem válasz semmire, az csupán fantazmagória.

De úgy vélem, hogy lehet benne igazság. Ahogy mi sem avatkozunk bele az oroszlánok mindennapjaikba, igyekszünk (nyilván az életterük szűkül, de az más téma) meghagyni nekik az életük természetes menetét, nem erőltetjük rájuk nyelvünket, technológiáinkat, törvényeinket stb.

Na most, a kérdésben fevetettek szerint, ezek a földönkívüliek értelemben legalább annyival felettünk állnak mint mi az oroszlánok felett, azért ugyanúgy állnak hozzánk mint mi az oroszlánokhoz, nem keveredünk velünk.

2020. aug. 15. 15:04
 27/92 anonim ***** válasza:

"Az én véleményem meg az, hogy igen."

Hogy neked mi a véleményed, az részletkérdés. A tények ettől még ellentmondanak neki.

Csak nézz végig a történelmen! Számtalan különféle nép, ami számtalan eltérő dologban volt fejlett. Az adott korra és népre jellemző erkölcs pedig pláne változatos volt, hisz az teljesen független egyes ágazatok technikai fejlettségétől.

2020. aug. 15. 15:04
 28/92 Mojjo ***** válasza:

@24: Nem igazán vágyom rá, hogy elkezdjek bármit kifejteni.

Te azt állítottad, hogy a tudomány szerint nem létezhetnek a miénknél fejlettebb fajok. Én csupán annyit mondtam, hogy ilyet nem állít a tudomány, és adtam egy tippet, hogy mit érthettél félre, amitől ilyen tévképzeteid vannak - ami esetleg egy támpont lehet, ugyanis ha újra átrágod és értelmezed, amit eredetileg nem sikerült, akkor talán a helyére kerülhetnek a dolgok.

Ha van konkrét kérdésed, akkor ha tudok, segíthetek.

2020. aug. 15. 15:07
 29/92 A kérdező kommentje:
Megint törölték a hozzászólásomat, pedig teljesen jogos volt. Behalok.
2020. aug. 15. 15:13
 30/92 A kérdező kommentje:

27

Oké, tehát amit te mondasz azok tények, amit én az csak vélemény?

Oké, hát ilyen körülmények között eléggé tartok a veled való vitába bocsátkozástól. Mivel a tények ugye előre le vannak fektetve, így akkor mi a fenéért vitázunk is bármiről?

2020. aug. 15. 15:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!