Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fermentáció csak oxigén...

A fermentáció csak oxigén hiányában valósulhat meg?

Figyelt kérdés
tegnap 11:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Rövide igen, mert:

Pasteur 1876-ban úgy definiálta, mint "levegő néküli élet"


Manapság oda finomodott, hogy az oxidálószer és a redukálószer is egy szerves komponens.


Ha hiszek a wiki-nek, az aerob lebontás kb. 25-ször energetikusabb mint az anaerob így általánosságban az anaerob élőlények leküzdhetetlen hátrányba kerülnek egy aerob környezetben.


Hosszabban nem, mert:

Iparban fermentációnak neveznek minden mikrobiológiai előállítási módszert, függetlenül a metabolikus folyamattól.


Pl biológia erjesztéssel előállított ecet alkoholból levegő hatására.


Forrás: erjeszés, fermentation wiki

tegnap 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A kérdés egyébként a baktériumok lebontó képességére vonatkozik, szóval Pasteur meghatározása jobb nekem.
tegnap 13:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!