A fermentáció csak oxigén hiányában valósulhat meg?
Figyelt kérdés
tegnap 11:13
1/2 anonim válasza:
Rövide igen, mert:
Pasteur 1876-ban úgy definiálta, mint "levegő néküli élet"
Manapság oda finomodott, hogy az oxidálószer és a redukálószer is egy szerves komponens.
Ha hiszek a wiki-nek, az aerob lebontás kb. 25-ször energetikusabb mint az anaerob így általánosságban az anaerob élőlények leküzdhetetlen hátrányba kerülnek egy aerob környezetben.
Hosszabban nem, mert:
Iparban fermentációnak neveznek minden mikrobiológiai előállítási módszert, függetlenül a metabolikus folyamattól.
Pl biológia erjesztéssel előállított ecet alkoholból levegő hatására.
Forrás: erjeszés, fermentation wiki
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A kérdés egyébként a baktériumok lebontó képességére vonatkozik, szóval Pasteur meghatározása jobb nekem.
tegnap 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!