Miért erjed meg a sós vízben az uborka?
Figyelt kérdés
Kovászos uborka. Nem tudom összerakni fejben, nyilván hiányosak az ismereteim. A só antibakteriális hatású, akkor mégis hogyan érzik jól magukat benne a baktériumok? Bár azt hiszem, itt is számít a dózis, hogy mennyire sós az a víz.2019. júl. 15. 16:42
1/3 A kérdező kommentje:
Ui.: a mikrohullám keresőszót nem én állítottam be, a mikróbát javította ki a gyik.
2019. júl. 15. 16:44
2/3 anonim válasza:
Nem kenyeret raknak abba és attól erjed meg?
Bár nem vagyok rajongója.
3/3 anonim válasza:
Elöször is a só csak akkor lenne antibakteriális, ha igen nagy koncentrációban lenne a lében, akkor meg ehetetlenül sós lenne.
Másodszor a kovaászos uborka (a nevéböl is adódóan) nem a sótol, hanem a kenyérben található kovásztól erjed meg.
Harmadszor a só csak azért kell bele, hogy az íze jó legyen, az erjedés szempontjából lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!