Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ki a felelős Trianon ért? Az...

Ki a felelős Trianon ért? Az ország megcsonkításáért

Figyelt kérdés
2016. jún. 5. 13:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
30-as, 29-es vagyok, bocsánat nem figyeltem. Tudod az ilyet hagyni kell, történelmet nem mai szemmel kell nézni, hanem az adott korba illesztve..
2016. jún. 7. 18:51
 32/70 A kérdező kommentje:
Nem érted, mi összefüggés van egy szabadságharc hossza és sikeressége között? ez nagy baj . tüz ki egy célt az életedben vagy Indits egy vállalkozást és nézd meg mikor éred el azt a célt 1 év vagy 5-10 év alatt .Semmi gyakorlati érzéketek nincs .
2016. jún. 7. 19:18
 33/70 anonim ***** válasza:
Még mindig nem érted te a dolgokat. Gondolj bele abba a történelmi légkörbe, könnyű ítélkezni a XXI. századból. Te nem érted, hogy a történelmet nem így kell nézni.. :)
2016. jún. 7. 19:19
 34/70 A kérdező kommentje:

Ne legyél Kossuth Lajos, aki árulónak bélyegezte őket...?????

Nos én inkább Kossuth szavait fogadom el ( cassandra levele ) mint Deákét . De nem akarok vitatkozni .A kérdésemre megkaptam a válaszokat Köszönöm .

2016. jún. 7. 19:22
 35/70 A kérdező kommentje:
ismerem a történelmet Ép most olvasom Liviustól a romaiak történetét . Hannibál laposra verte őket , a szövetségeseik elpártoltak .De a rómaiak nem adják fel mert a saját földjüket védik .
2016. jún. 7. 19:27
 36/70 A kérdező kommentje:
Belegondoltam abba a történelmi légkörbe és figyelembe véve a történelmünket Meglehetet volna oldani Mint a szabadságunk ügyét mint a nemzetiségi kérdést ( ez utobbi nem bonyolult megoldható korrekt módon Rengeteg történelmi hagyományunkra alapozva )
2016. jún. 7. 19:31
 37/70 anonim ***** válasza:

Kossuth elmenekült az országból, Deák itt maradt. Kossuth demagóg dolgokat fogalmazott meg. A nemzetiségiek meg hátba szúrtak minket.

Az egész kiegyezés alapja a 48-as törvényeken alapult (például a sajtótörvény teljes egészében ugyan az volt kisebb változtatásokkal).

2016. jún. 7. 19:34
 38/70 A kérdező kommentje:
ezek csak kifogások .Az életem során 2 dolgot megtanultam 1 amikor vki leakar beszélni a jó nemes dolgokról mert a valóságról beszél akkor ne hallgas rá 2 : A kezdeti problémák nem a cél elrontói .Ha szép érzésból nemes dolgokért teszel a jutalmad 1000szeres lesz .1000 szeres !! tudom mert megtapasztaltam
2016. jún. 7. 19:45
 39/70 anonim ***** válasza:
Úgy beszélsz, mintha Deáknak konkrétan Trianon lett volna a célja :D
2016. jún. 7. 21:51
 40/70 anonim ***** válasza:
100%
Inkább mint egy álmodozó kiskölyök, aki még nem érti hogy a világ nem úgy működik, hogy amit nagyon akar az ember, az tuti úgy is lesz. A történelem meg aztán pláne nem ilyen, egyes nemzetek szemszögéből...
2016. jún. 7. 22:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!