Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha Rommelnek sikerül eljutnia...

Ha Rommelnek sikerül eljutnia Sztálingrádig, megnyerték volna a Németek a háborút?

Figyelt kérdés

#stgrad
2014. nov. 15. 22:58
 81/111 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltessük tovább ezt a vitát, mert a többség itt hisz abban, hogy a nagy léptékű történelmi folyamatok törvényszerűen alakulnak, és ez annak ellenére igaz, hogy a kis léptékűek minden bizonnyal kaotikusak. (pillangószárny effektus) A kérdező ezt a törvényszerűséget vonja kétségbe, ha jól értem az álláspontját. Ne is rugózzunk ezen tovább! Kérdező!

Én arra lennék kíváncsi, hogy te hogyan képzeled el a világ további történelmét a németek győzelme esetén? Engem ez érdekelne.

2014. nov. 24. 18:56
 82/111 A kérdező kommentje:
Ha neked 12 év egy nagy léptékű történelmi esemény akkor megint csak nem tudjuk folytatni.
2014. nov. 24. 21:36
 83/111 A kérdező kommentje:

Sajnos megint saját magadat cáfoltad meg.

Ha a kis léptékű történelmi események kaotikusak akkor egy néhány, esetleg csak egy évtized alatt végbemenő történelmi esemény is lehet kaotikus.

2014. nov. 24. 21:38
 84/111 anonim ***** válasza:

Korábban már felsoroltak egy csomó legalább olyan nyomós okot mint a Stalingradi vereség amiért mindenképp elvesztették volna a németek a háborút . Tehát ha Rommel odaér és megnyeri Stalingrad-ot a németek javára még mindig marad egy csomó nyomós ok. Ebből kiindulva mi a valószínűbb? „Ha a németek Sztálingrádnál győznek a későbbi események máskép történnek.” éppen ezt mondják, hogy nem és alá is támasztották de te erre még lekezeled és azt mondod nem képes felfogni. Ebből a kioktató stílusból nem ártana visszavenni! Ha már többen is mondják nem lehet, hogy te nem vagy képes felfogni? Nem vagy képes vissza vonulni mint Hitler.

Hoppá, még egy ok amiért nem nyerhettek!

2014. nov. 24. 23:37
 85/111 A kérdező kommentje:

Csakhogy ez nem szavazás kérdése, a válaszok pedig önmagukat cáfolták meg.

És nem is én vagyok a kioktató hanem ti.

Nem én neveztem rögeszmének általánosan meglevő véleményeket, és nem én szürtem a tényeket se, és sorolhatnám.

Valódi érvek elött meg lehet hajolni, de a "nem és kész" tipusu érvek ép az "érvelő" gyengeségét bizonyitja s mióta vonul vissza az akinél a szembenálló felek gyengébbek?

Most se tudsz a témával foglalkozni, csak azokra az érvekre hivatkozni amiről azóta kiderült, hogy gyenge lábakon álló szürt érvek.

A Sztálinfrád utáni események az akkortól változó erőviszonyok következménye. Ezt rengetegszer leirtam. Képtelenek vagytok felfogni, hogy ha egy hadsereg nem gyengül le s mások lesznek az erőviszonyok akkor mások lesznek az ütközetek kimenetelei.

Arról nem is beszélve hogy a kérdést nem azért tettem fel, hogy "visszavonuljak" ha néhány tájékozatlan ember öszefog s egyre hiteltelenebb eszközökkel igyekeznek bizonygatni a saját igazukat miközben a kérdést fel sem fogják, hanem azért, hogy a kérdést megértő felfogó emberekkel a témáról beszélgessünk.

Valaki itt feltett egy másik kérdést kérdésen belül ahelyett, hogy válaszolt volna.

Fel lehet tenni ezt a kérdést külön, ha érdekel a téma, ha pedig nem érdekel akkor nem kellene egy kérdésbe beletrollkodni.

2014. nov. 25. 08:44
 86/111 anonim ***** válasza:

Gyenge lábakon álló érvek?

Szerintem te nem olvasod el csak minden második szót.

Gyeng érv az hogy a német fegyvereknél a -40 fokban az orosz fegyverek jobban teljesítettek sőt a Ruházatuk is megfelelőbb volt. De már az elején hogy gondolták, hogy a 80 milliós németország nekimegy a kb. 430millió fős brit birodalomnak, a kb.230milliós Oroszbirodalomnak és még az USA-t 150millio fővel is magára haragította? Miért nem lehet belátni , hogy nem sok esélyük volt már Stalingrad előtt sem sőt még akkor sem ha ott egy katonát sem vesztenek és ők nyerik Stalingradot. Stalin nem számított rá , hogy Hitler megtámadja. Váratlanul érte és ezért voltak a kezdeti német sikerek de amint felpörgött az orosz ipar (ez időbe telt) elsöpörték a németeket.

2014. nov. 25. 18:40
 87/111 A kérdező kommentje:

Khm... Az Usa elég erősen támogatta Németországot. belemehetünk abba is hogy miért állt végül az oroszok mellé ami kétségkivül sokat segitett, de megintcsak nem ez lenne a téma.

Szóval az emberek száma az csak egy érv.

A hideg a másik érv.

Az hogy melyik erő mekkora már nem érv, mert az számit, hogy az az erő szövetséges lesz e vagy sem. Az USÁt elsősorban azzal haragitotta magára, hogy az oroszokat nem győzte le ahogy ezt az eredeti tervek szerint tennie kellett volna hanem helyette fékevesztett tombolásba kezdett...

Azért nem kéne elfelejteni hogy az eredeti ellenségek az USA és a SZU volt, a IIVH elött is és után is, a németeket csak ezköznek akarták felhasználni egymás ellen

, csak ugye túl erősekké váltak és végül együtt kellett őket megfékezni mert senkinek se volt érdeke egy harmadik ellenség.

A kérdés pedig ép erre irányúl. lehetett volna máskép is? De ti folyton arra probáljátok terelni a témát, hogy mi volt, pedig ez nem történelmi kérdés.

2014. nov. 25. 20:06
 88/111 anonim ***** válasza:

Saját kérdésedet olvasd már el! Egyetlen változót vetettél fel és az az hogy Rommel eljut-e? Nehogy azt mond,hogy ha eljut akkor az USA is melléjük állt volna főleg az után hogy német o. szovetségese már rég hadban állt vele. Ennyi erővel akkor azt is mondhatod hogy az oroszok ennek hatására feladták volna és örök barátságban Stálin és Hitler együtt lovagolt volna el a naplementébe.

Azért maradjunk a realitások talaján.

2014. nov. 25. 20:30
 89/111 A kérdező kommentje:

Igen és ebből az egyetlen változóból mehettünk volna tovább, hogy még mi kell hozzá, de ehelyett ti meg időutazásba kezdtetek s 43-ból átugrottatok 45-be és más kérdésekbe bonyolódtatok bele.

Nos elöbb köt szövetséget Sztálin Hitlerrel, mint hogy nektek időgépetek legyen. Ha már a tulzásoknál és a naplementés lovaglásnál tartunk. Már csak horthy kell közéjük a fehér lován.

2014. nov. 25. 20:38
 90/111 anonim ***** válasza:

Igen és ezt az egyetlen változót a németek javára írva is kevés a német nyereséghez. De többet már nem írom le.

És ha tovább megyünk eljutunk 45-be is. Hisz valószínű a háború akkor is tartott volna. Egyébként nem véletlenül ugrottak ám 45 be csak már ők tudták, hogy reménytelen vagy és nem fejezték be. De akkor levezetek egyvalószínű és nem mesébe illő változatot és kedvezzünk még jobban a náciknak!

1.Németek megnyerik Stalingradot,

2. Németek megnyerik a Kurszki csatát

3. D-nap kudarcba fullad

(nyerjenek a németek miért ne) Figyelsz már 44-be járunk.

4.1945 Németországra ledobják az Atombombát (német technikai felsőbbrendűség vagy hogy írtad muha ha ha ha)

5. Németország feltétel nélkül kapitulál

Látod, végig a németeknek kedvezek mégis vesztenek. Persze a németek is győzhettek volna de az már egy csodás elemeket tartalmazó mesés történet aminek semmi köze a valósághoz sem a történelmi esély latolgatáshoz.

2014. nov. 25. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!