Miért van az USA-nak az egyik legrosszabb tudományos Nobel-díjja populáció arányosan a fejlett "first World" országok között, ha csak az ott született felnőtt tanult embereket tekintjük? (Natural citizens)
Miért van az USA-nak az egyik legrosszabb tudományos Nobel-díja populáció arányosan a fejlett "first World" országok között, ha csak az ott született felnőtt tanult embereket számítjuk? (Natural citizens)
Ez az USA alacsony oktatási színvonala miatt van?
Mert a legtöbb tudós, aki Amerikában végez olyan kutatást, amire Nőnél díjat kap, az nem amerikai születésű.
Ennyi. Röviden: agyelszívás
> Én tényeket közöltem megbízható referenciával ellátott oldalakról.
Számomra most kezd ez a diskurzus átfordulni az irracionalitásból a szürreálisba. Azt kijelenteni, hogy tényeket közölsz, anélkül, hogy akár csak egyetlen országnál leírtad volna az x főre jutó Nodel-díjasok számát, vagy anélkül, hogy az általad hivatkozott oldalak bármelyikén is szerepelne akár csak egyetlen országra is ez az adat, nos az roppant vicces kijelentés is lehetne… Ha nem gondolnád komolyan…
Tudod, elég nehéz egy adat alapján rangsorolni *bármit* is, ha az adat nincs kiszámolva. Az x főre eső Nobel-díjasok száma alapján akkor lehet bármilyen rangsort felállítani, ha ismert ez az adat.
> Te egy sajátos mesevilágot "számításokat" kreáltál saját statisztikáddal
Nézzük a tiedet! Vagy nézzük a hibák listáját, hogy az én táblázatom melyik sorában, oszlopában van hibás adat!
> Na mikor reflektálszlsz a másik topicban folyó diskurzusra? Régóta ígérgeted...
Ez nem is ide való, meg válaszoltam is rá, hogy mikor *várható*, hogy reflektálok. De lehet, hogy módosítok a terven, most már nem érzem azt, hogy túlzottan érdemes lenne bármire is reflektálni, amit írsz. Előbb megvárom, hátha megmutatod azt a táblázatot, azokat a számokat, amelyek alapján „az USA-nak az egyik legrosszabb tudományos Nobel-díjja populáció arányosan a fejlett "first World" országok között”.
Süsü elvesztette a vitát, mert linkeltem a Wikipédiánál a Nobel-díjas természettudósokat (a cikk tele van referenciával), a populáció mérete is rajta van a wiki oldalakon, innentől fogva egyszerű számítás az egész.
Most vergődik szerencsétlen.
A dolog egyszerű, megnézhető miket sorolnk Nyugat-Európához.
Western Europe - Wiki (a kép alá görgetve ott van a szín magyarázat):
Nyugat-Európa - Wiki:
Brit-szigetek országai és Egyesült Királyság, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Franciaország, Andorra, Monaco. Ezek. A latin országok délinek számítanak.
Majd még kitétel a wikin, de érthetően ez egy más fajta definiálása a Nyugat-Európának: "Időnként tágabb értelemben Nyugat-Európához sorolják a német nyelvterület országait is, főleg olyan felosztások, amelyek nem különítik el Közép-Európát..."
47/
"PL: ugye tudtad, hogy az USA-ban sem tartották valódi európaiaknak a LATINÓ nyelvű országok lakosságát (Francia Olasz Spanyol Portugál)? LÁSD: 1924-es bevándorlási törvény Amelyet a kongresszusban ritkán látott egyetértésben fogadott el a két párt."
Ez lehet, de értelmezési hibának lehetne mondani, illetve nyilván volt mögötte valami részrehajlás, valami koncepció, mert Európához tartozó országokról van szó, ez nem kérdés, az lehet, hogy volt amikor valakik nem így gondolták. A régi térképeken is európai ország Franciaország és Olaszország. Ha így volt, akkor ez nem mérvadó, csak a politikában akkor és ott valamit akartak ezzel a besorolással, de a térképészet és földrajz nem ezt mutatja, tehát csak politikai koncepció lehetett, szerintem nem kell komolyan venni.
1924 Europe map - google - vannak fent. Itt van egy korabeli térkép, "Europe in 1923" és ha kinagyítjuk látható a "MADE IN U.S.A." is rajta. Szóval itt is nem keverném a politika saját nézőpontjait, a ténylegessel.
Másik régi térkép:
Europe in 1910:
1924-ben is Európához tartozott Franciaország és a többi felsorolt is, az, hogy esetleg a kongresszusban mit mondtak, az szinte lényegtelen, az politikai "valami" volt.
------------
Western Europe - Wiki:
Nyugat-Európa - Wiki:
> Süsü elvesztette a vitát
Nem is igaz, mert te vesztetted el a vitát, mert az én apukám mindig eggyel több. Amúgy a vitát TappancsMancs nyerte meg, mert ha nem, akkor meg leszünk mondva.
> linkeltem a Wikipédiánál a Nobel-díjas természettudósokat (a cikk tele van referenciával), a populáció mérete is rajta van a wiki oldalakon, innentől fogva egyszerű számítás az egész.
Akkor már csak két dolog van hátra és kész is házi feladat:
1. Mivel innentől fogva egyszerű számítás az egész, ezért innentől a következő lépésben végezd el ténylegesen azt az egyszerű számítást az első világ országaira.
2. A következő – és egyben az utolsó – lépés, hogy a kapott számított adatok alapján rendezd sorba az első világ országait.
A helyes megfejtést „Amerikai Egybesült Állatok” jeligére a következő kommentedben várjuk. Beküldési határidő a gyakorikerdesek.hu megszűnése előtt egy héttel. Ajánlott beküldési idő: Még az idén.
> Most vergődik szerencsétlen.
Verg-verg-verg… És tényleg szerencsétlen vagyok. A múlt héten sem volt szerencsém, nem nyertem a lottón. Meg néha itt a gyakorikerdesek.hu-n sincs szerencsém abban, hogy milyen kérdezőkbe futok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!