A csúnya embereket ért diszkrimináció mikor fog egyen rangra lépni a faji, vallási vagy nemi diszkriminációval?
Ez az egyetlen diszkrimináció ami még mindig tabu, és emberek milliói szenvednek az igazságtalanságok miatt. Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet. De talán inkább 10% akiket egyértelműen hátrányos megkülönböztetés ér pusztán megjelenésük miatt. A lookizmust is már elfogadja a tudomány.
Mikor fog politikai szintre előlépni az ügy? Mikor lesznek mozgalmak akár a BLM, Pride stb?
Miért az az egyetlen diszkrimináció típus amelyikkel nem foglalkoznak?
80
Tudod*
Ki a szent xart linkeljek be, aki csúnya, de sikeres, a kérdező ismerheti de nem híres?
És olyanból hány ezret?
:D
84
Itt van például ez a lista.
Persze az csak mellékes, hogy közülük egyik sem ronda, sőt némelyik egyenesen jóképű, de ha ezek lennének a példák csúnya sikeres emberekre akkor nekünk csúnyánknak végleg befellegzett.
Akkor lássuk, szerinted ki a csúnya!
Már a legelső hsz-ban leírtam, hogy a szép vagy csúnya abszolút szubjektív fogalmak.
Én meg azt hiszen leírtam, hogy a legtöbb ember úgy ítél, hogy ha nem tetszik neki akkor csúnya. Tehát végletekben gondolkodnak. Lehet apróság ami nem tetszik és már lerondázzák. Igen, van egyfajta finnyásság e téren ami az utóbbi időben alakult ki.
De biológiailag vagy klinikailag ronda sokkal kevesebb van. Mert attól amiért nem tetszik az illető még normálisan bánik vele. De ha már annyira csúnya akkor lépik csak közbe a diszkrimináció.
Talán a színészek közül igazán ronda csak Marty Feldman és Michael Berryman. A többi mind embernek néz ki azért.
87
Nem rondábbnak, de közel egy szinten. Na erre mit mondasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!