Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A csúnya embereket ért diszkri...

A csúnya embereket ért diszkrimináció mikor fog egyen rangra lépni a faji, vallási vagy nemi diszkriminációval?

Figyelt kérdés

Ez az egyetlen diszkrimináció ami még mindig tabu, és emberek milliói szenvednek az igazságtalanságok miatt. Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet. De talán inkább 10% akiket egyértelműen hátrányos megkülönböztetés ér pusztán megjelenésük miatt. A lookizmust is már elfogadja a tudomány.

Mikor fog politikai szintre előlépni az ügy? Mikor lesznek mozgalmak akár a BLM, Pride stb?

Miért az az egyetlen diszkrimináció típus amelyikkel nem foglalkoznak?

2021. jún. 28. 21:09
 51/92 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Az összes film kb erről szól szép ember=jó ember, csúnya ember=rossz ember."

Egyrészt ez is csak ritkán igaz (Danny Trejo, mint főszereplő? (He, tipikus Mr. Univerzum, ugye? Donald Sutherland mint szépségideál?).

Másrészt a filmekben a csúnyák is ott vannak és jól keresnek, szóval hol is van az a hátrányos megkülönböztetés?

"Azt már több kutatás bizonyította hogy a szép emberek sikeresebbek az átlag embereknél"

Mutasd már fel légy szíves, hogy ebből mennyi az, ami VALÓBAN a csúnyaság miatt sikertelen, vagy simán azért, mert a saját előnytelenebb külseje meg rossz hozzáállása miatt ilyen önbizalom- és ambícióhiányos, mint a kérdező.

Az életben elérendő sikerért TENNI is kell.

Igen, a nagyon előnyös külsejűeknek néha nem is kell tenniük semmit, a külsejük eladja őket.

De nehogy már az legyen a mérőléc, hogy hanyatt fekve várom a számba eső sült galambot és milyen szemét világ ez, hogy nem esik a számba.

És nem, nem köteles a világ tálcán hordozni azokat, akik "szegények" nem tesznek semmit az életük jobbá tételéért, csak panaszkodnak.

2021. júl. 1. 09:15
 52/92 A kérdező kommentje:

“És nem, nem köteles a világ tálcán hordozni azokat, akik "szegények" nem tesznek semmit az életük jobbá tételéért, csak panaszkodnak“

De arra sem lenne köteles a világ, hogy embereket csupán a jó külsejük miatt bálványozzanak, imádjanak. Mégis megteszik.

“De nehogy már az legyen a mérőléc, hogy hanyatt fekve várom a számba eső sült galambot és milyen szemét világ ez, hogy nem esik a számba.“

Hát az ember hajlamos magát összehasonlítani mással, és ha azt látja más a semmire kap jutalmat akkor ő is várná azt. Meg felteszi a kérdést ha ő nem tesz semmit az eredményért akkor én miért tegyek. Kicsit lelombozó amikor azt látod körbe kedveskednek egyes embereket pedig semmi spéci nincs bennünk.

2021. júl. 1. 10:09
 53/92 Wadmalac ***** válasza:
100%

"De arra sem lenne köteles a világ, hogy embereket csupán a jó külsejük miatt bálványozzanak, imádjanak. Mégis megteszik."

Magyarul simán irígykedsz.

Mindenki egy adott képesség-kupaccal születik, kinek mi van több, mi kevesebb.

Van, akinek a legjobban kamatoztatható képessége a külseje, másnak meg más. És mindenkinek, minden helyen más lehet fontos.

Te kipécézted magadnak a külsőt, mint lényeges tulajdonságot, vagyis tök ugyanúgy azt értékeled, mint akikre panaszkodsz, hogy azt értékelik.

"Hát az ember hajlamos magát összehasonlítani mással, és ha azt látja más a semmire kap jutalmat akkor ő is várná azt."

Én speciel nem várom el a világtól, hogy láblógatásért tartson el, te elvárnád. Akkor kiben is van a hiba?

"a semmire kap jutalmat "

Nem a semmire. A külsejére.

Ott, ahol az elég. Máshol meg, ahol más képesség is kell és neki nincs, ég, mint a Reichstag.

"körbe kedveskednek egyes embereket pedig semmi spéci nincs bennünk."

Mert TE eldöntöd, hogy nem lehet bennük semmi spéci, csak mert szépek.

Tudod, hányszor hallom kifejezetten jó külsejűektől, hogy egy életen át bizonyítaniuk kell, hogy nem csak a külsejükkel érték el, amit elértek és nem hülyék? Mert róluk meg az a sztereotípia, hogy hülyék, mint a segg, csak a szépségük miatt jutottak valamire.

És miért kell ezt tenniük? Mert irigykednek rájuk, ugyanúgy, mint te.

Ugyanolyan skatulyázó a gondolkodásod, mint akikre panaszkodsz. És saját bevallásod szerint nulla befektetett energiával várnád el a világtól, hogy hordjon a tenyerén.

Mondom, a fő bajod, hogy neked is kényelmesebb panaszkodni, bűnbakokat keresni, mint tenni a helyzeted ellen.

Tudni kell felmérni a saját MÁS kvalitásaidat és arra építeni, hogy sikeresebb legyél.

Ha viszont nem találsz ilyet magadban, akkor főleg nem a külsőd miatt vagy eredménytelen.

2021. júl. 1. 10:23
 54/92 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod, hányszor hallom kifejezetten jó külsejűektől, hogy egy életen át bizonyítaniuk kell, hogy nem csak a külsejükkel érték el, amit elértek és nem hülyék? Mert róluk meg az a sztereotípia, hogy hülyék, mint a segg, csak a szépségük miatt jutottak valamire."

PONTOSAN!

ABszolút megvan ez a sztereotípia sok helyen - tehát a kérdező hazug állítása erősen túlzó, hogy a szépeknek semmit nem kell tenni, mert alapból ki van bársonyozva az útjuk...

A kérdező egy szimpla kifogásgyáros. Lusta és másokat hibáztat.

2021. júl. 1. 11:29
 55/92 Wadmalac ***** válasza:
100%

Van a régi mondás: segíts magadon, Isten is megsegít.

Ez a lényege. Ha gondod van, elsősorban ezt keresd, TE hogyan oldhatod meg, ne a külvilágtól várd, hogy megoldja helyetted.

Említettem az úszásproblémás kacsát.

:)

2021. júl. 1. 11:47
 56/92 anonim ***** válasza:
100%
Wadmalac: 10*10 PONT! :)
2021. júl. 1. 11:55
 57/92 Wadmalac ***** válasza:
70%

És kedves kérdező, ha ezt támadásnak fogod fel ellened, nem pedig pont motiválásnak, hogy lépj ki a lúzer-spirálból, akkor főleg veled van a baj.

Tudom, ilyen érzés, fiatal koromban nekem is voltak alulmotivált időszakaim, amikor ültem és sajnáltam magam, a külvilágot szidva.

De rájöttem, hogy attól semmi sem javul, kimozdultam a komfortzónámból és elkezdtem tenni valamit az életemért.

És ugyan elkezdeni nehéz, de utána az is egy láncreakció, a többbefektetett energia hozza az eredményét, ami tovább építi az önbizalmad és még jobban ki tudsz állni magadért, ami még több eredményt hoz...

Csak el kell kezdeni. Szépen pofon vágni magad a tükör előtt és kinyírni magadban a lúzert, nem hallgatni rá, hogy úgysem sikerül.

Pofonokat akkor is fog adni az élet, de ha már stabilan állsz a lábadon, azok sem tántorítanak akkorát.

Hajrá.

2021. júl. 1. 12:06
 58/92 anonim ***** válasza:
77%

"A kérdező egy szimpla kifogásgyáros. Lusta és másokat hibáztat."

Szerintem is, ha nincsen előnyös külsőd, akkor vetítsd fel a képzeleted vásznára az előnyös külsőt, akard nagyon, váltsd tettekre és egyszer csak - garantáltan ! - megtörténik a csoda.

Komolyra fordítva a szót, szerintem a kérdezőnek azt meg kell találnia, hogy miben tényleg jó, amire lehet alapozni. Nem a (sokszor talmi) csillogást-villogást kell csodálnia, azt hagyja figyelmen kívül, csak komplexusokhoz vezet.

2021. júl. 1. 12:12
 59/92 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Komolyra fordítva a szót, szerintem a kérdezőnek azt meg kell találnia, hogy miben tényleg jó, amire lehet alapozni. Nem a (sokszor talmi) csillogást-villogást kell csodálnia, azt hagyja figyelmen kívül, csak komplexusokhoz vezet."

Pontosan erről van szó.

Aki nem találja meg önmagában a saját értékét és nem alapoz arra, az veszett fejsze nyele.

2021. júl. 1. 12:57
 60/92 A kérdező kommentje:

57

Nem vagyok mai gyerek és éppen ezért nem gondolhatod, hogy nem próbáltam meg mindent, köztük a magadért való kiállást. Megpróbáltam azt szép kedves stílusban, akkor én voltam a picsogó. Ha keményebb stílusban léptem fel, akkor én voltam az antiszociális agresszív idegbeteg. Rájöttem nincs megoldás. Az emberek többsége úgyis skatulyáz külső alapján, még ha a fejed tetejére állsz is. Ez van. Ezt el kellett fogadnom.

Egyébként kicsit elkanyarodtunk a kérdéstől mivel a kérdés nem rám irányult hanem arra, hogy mikor fognak a külső szerinti diszkrimináció elleni mozgalmak beindulni. Az én személyes esetem nem lényeg. Még ha sikerülne pszichopatává válnom, hogy ne zavarjon a dolog, a jelenség akkor is ott lenne.

Egyáltalán nem gondolom, hogy a szép emberek buták vagy üresek lennének. Hadd ne sajnáljuk már őket amiért néhányan azt feltételezik róluk amit, olyan esetek is vannak bizony, szóval nem teljesen alaptalan. De ennyi kellemetlenséget könnyen vesznek hiszen megannyi opcióik vannak baráti, párkapcsolati, kikapcsolódási, szexuális téren. Így nem gondolnám különösebben megviseli a dolog őket, ha meg igen az messze elmarad a csúnyák szenvedéseitől amit elsősorban a mellőzöttség érzés ad, azon kívül a lekezelő hangnem és igazságtalan bánásmód. Hadd ne hasonlítsuk ezt már ahhoz, mert nem egy kategória.

És pont azért írtam, hogy előnyökkel indulnak mert nem gondolom mind hülyék. Hiszen állásinterjún ha a felkészültség azonos (igen közöttük is van sok jól felkészült) akkor a csúnyábbik megy a levesbe.

Sajnos rengeteg olyan állás van főleg a szellemi munkák körében amelyek ügyfelekkel való tárgyalással járnak, de minimum emberekkel való kommunikacióval. Ezen esetek többségében erős a tendencia arra, hogy kellemes megjelenésű embert vegyenek fel ezen állásokra, hisz az ügyfelekre való benyomás is komoly szempont. Például bankba is khurva nehéz bekerülni csúnyán mert kezdőket amúgy is csak front officera vesznek fel ahol ügyfelekkel kell kommunikálni, oda meg nagyon fontos a kellemes megjelenés.

Olvastam is tanulmányokat amelyek a külső és munka típusa közötti korrelációt igyekeztek feltárni. És volt elég komoly korreláció. Éspedig az előnytelenebb külsejüek felülreprezentáltak a nehéz fizikai munkákban, míg a jó megjelenésűek felülreprezentáltak a szellemi munkákban. Azért szerintem a tudomány is kapiskálja már…

2021. júl. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!