A csúnya embereket ért diszkrimináció mikor fog egyen rangra lépni a faji, vallási vagy nemi diszkriminációval?
Ez az egyetlen diszkrimináció ami még mindig tabu, és emberek milliói szenvednek az igazságtalanságok miatt. Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet. De talán inkább 10% akiket egyértelműen hátrányos megkülönböztetés ér pusztán megjelenésük miatt. A lookizmust is már elfogadja a tudomány.
Mikor fog politikai szintre előlépni az ügy? Mikor lesznek mozgalmak akár a BLM, Pride stb?
Miért az az egyetlen diszkrimináció típus amelyikkel nem foglalkoznak?
7
Kösz, hogy egyetértesz ebben.
Viszont szerintem ez a fajta diszkrimináció még súlyosabb is lehet mint a többi (legalábbis napjainkban). Ugyanis egy más rasszhoz tartozó élhet teljes életet simán a saját “fajtái” között. Vagy a homoszexuálisok is a párválasztásig, ha nem csúnyák teljes értékű életet élnek. Az őket ért kihívás a párkapcsolatuk felvállalása.
Egy csúnyát viszont az élet minden területén és földrajzilag mindenhol megkülönböztetés ér.
És ez rengeteg társadalmi probléma forrása, mentális betegségek, öngyilkosságok de még az iskolai lövöldözések is javarész vagy jórészt ebből erednek
"Mit tegyünk, rejtsük el a társadalom csúnyáit"
Ki írt ilyet?
Miért kell minden kisebbségből vagy kicsit hátrányosabb képességből most pódiumbemutatót csinálni és miért kellene mindenkinek szégyellni a pofáját, aki nem hátrányos, csak átlagosnak született?
Miért?
A jogok egyenlőek.
De ahogy nem fog úszókarriert csinálni, aki mondjuk születési víziszonyos, nem lesz ejtőernyős a tériszonyos, nem lesz mesterlövész a vak és nem lesz szépségmodell az, aki nem szép.
És nem kéne a valamilyen szempontból hátrányosakat túltolni az egyenlőségen, kifejezetten előnybe helyezni az átlagemberekkel szemben.
És főleg nem kéne visszahúzni azokat, akik valamiben jobbak.
Semmi szükség a Harrison Bergeron disztópiára.
Az a helyzet, kérdező, hogy a szépség az az egészség, az életerő külső jele.
Aki "csúnya", vagyis aránytalan, torz - azzal belül sem stimmel valami.
Az életben ettől még lehetsz egyenjogú - de a párválasztásban már nem.
Ugyanis senkit sem lehet arra kötelezni, hogy egy rossz képességű, gyenge, beteg embert válasszon élete párjának.
"Egy csúnyát viszont az élet minden területén és földrajzilag mindenhol megkülönböztetés ér."
Na mesélj, milyen megkülönböztesek érnek az élet minden területén? Nem engednek be egyes boltokba vásárolni? Drágábban utazhatsz bizonyos országokba? Nem adják ki a könyveid? Kevesebb tv-csatornát kapsz ugyanazért a pénzért? Rosszabb minőségű vetőmagot kapsz ha kertészkedni akarsz?
"Egy csúnyát viszont az élet minden területén és földrajzilag mindenhol megkülönböztetés ér."
Konkrétan mit akarsz, csajokat kényszeríteni, hogy szexeljenek azzal, aki nem tetszik nekik?
Nem.
A csúnyaság, mint hátrány esetleg 10%-ban megjelenhet rosszabb eredményként egy karriermenedzseri felvételin, de 90%-ban inkább simán attól okoz hátrányos helyzetet, hogy az adott csúnya önmagát sorolja önbizalomhiánnyal hátra.
És sokan használják simán mentségnek a sikertelenségükre.
Én sem vagyok éppenséggel szépségideál, mégsem volt belőle sosem hátrányom, mert tudom és használom az EGYÉB értékeimet.
Ahelyett, hogy sírdogálnék a sarokban, hogy engem hogy megvert az élet.
Komolyan, az a régi Monthy Python jelenet ugrik be, mikor a féllábút próbálják tapintatosan ráébreszteni castingon, hogy miért nem alkalmas Tarzan szerepére.
Abszurd.
Ja, 4 lábbal könnyű!
Engem is előzött már meg így :-)
#17:
Az egyetértés biztos jele. :D
Komolyan, egyre inkább olyan világban élünk, ahol az önbizalomhiányosok, balfékek, életképtelenek gyűlölik azokat, aki meg tudnak élni, sőt élvezni tudják az életet és nem ők akarnak javulni, hanem elvárják, hogy mindenki más is legyen olyan életképtelen, mint ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!