A csúnya embereket ért diszkrimináció mikor fog egyen rangra lépni a faji, vallási vagy nemi diszkriminációval?
Ez az egyetlen diszkrimináció ami még mindig tabu, és emberek milliói szenvednek az igazságtalanságok miatt. Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet. De talán inkább 10% akiket egyértelműen hátrányos megkülönböztetés ér pusztán megjelenésük miatt. A lookizmust is már elfogadja a tudomány.
Mikor fog politikai szintre előlépni az ügy? Mikor lesznek mozgalmak akár a BLM, Pride stb?
Miért az az egyetlen diszkrimináció típus amelyikkel nem foglalkoznak?
Elég sok első látásra jócskán átlag alatti kinézetű ismerősöm van, egyesek szerint akár bűn randa is van köztük, de van egy olyan személyiségük hozzá, hogy észre sem veszed, tömény szimpátiát váltanak ki.
És ennek megfelelően sikeresek az ellenkező nemnél is.
Tapasztalatom szerint meg azok az emberek, akik elsőre szépnek tűnnek, de megismerve kiderülnek a súlyos személyiségi és-vagy értelmi hiányosságaik, úgy elcsúnyulnak az ember szemében, hogy csak na.
És az ellenkező nemnek is csak ARRA kellenek. Az meg nem egy párkapcsolati karrier.
"Nem vagyok mai gyerek és éppen ezért nem gondolhatod, hogy nem próbáltam meg mindent, köztük a magadért való kiállást."
És úgy látszik, rossz utat választottál.
"Megpróbáltam azt szép kedves stílusban...Ha keményebb stílusban léptem fel..."
Vagyis stratégikusan kitaláltál szerepeket, amit megpróbáltál eljátszani.
És egyik sem te voltál valójában, meg is buktak.
"Rájöttem nincs megoldás."
De, van, csak az nem szerepjátszásban rejlik, hanem a valódi éned előnyeinek a kiemelésében.
"Az emberek többsége úgyis skatulyáz külső alapján"
Csak a butábbja.
És csak azoknál marad meg az első benyomás később is, mindenki másnál pont az változtatható előnyödre.
"Hadd ne sajnáljuk már őket amiért néhányan azt feltételezik róluk"
De téged sajnáljunk azért, amit rólad feltételeznek. Kettős mérce.
" olyan esetek is vannak bizony, szóval nem teljesen alaptalan."
Vagyis szerinted jogos az általánosítás, az alapján skatulyázás. Akkor magadra miért nem fogadod el?
"Hiszen állásinterjún ha a felkészültség azonos (igen közöttük is van sok jól felkészült) akkor a csúnyábbik megy a levesbe."
Ez azért erősen állásfüggő.
Persze ott, ahol reprezentálni kell, mondjuk egy stewardess, manöken, esetleg reklámügynök (bár azt erősen kétlem, mert sokszor kifejezetten szánalmas külsejűekkel találkozom és az eredményességük sem külsőfüggő), ott a külső munkakörhöz tartozó elvárás.
Máshol meg a fizikai erő, máshol a koncentrálóképesség, szaktudás stb.
"az ügyfelekre való benyomás is komoly szempont. "
Ott, ahol a szakértelem másodrendű és "arcot" kell eladni.
Leírtam már, mindenkinek a saját képességi köreit kell felmérnie és ott kell akarnia érvényesülni.
Ha te továbbra is kifejezetten a "szép emberek" munkaköreit akarod, arról nem ők tehetnek.
"Olvastam is tanulmányokat amelyek a külső és munka típusa közötti korrelációt igyekeztek feltárni. És volt elég komoly korreláció. Éspedig az előnytelenebb külsejüek felülreprezentáltak a nehéz fizikai munkákban, míg a jó megjelenésűek felülreprezentáltak a szellemi munkákban."
Mit minősítettek szellemi munkának?
Mert mondjuk életbiztosítást eladni nem feltétlenül szakértelmet kívánó szellemi munka, hanem kirakatmunka.
A fizikai munka kategóriája is mit takart?
Az adott munkakörhöz való szaktudás, képesség megléte mindenképpen prioritás ott, ahol egyáltalán kell.
Ezért állati csalós egy ilyen sommás összevetés.
A "szellemi munkák" közé vesz kismillió kirakatbábu melót, a "fizikai" munkákhoz meg rengeteg olyat, ahol képesség, szaktudás, képzettség kell, nem adja el a népet a szép pofika.
És kihozza eredménynek, hogy a csúnyák rosszabbul kapnak melót. És totál hamisan.
Igen, ha csúnya vagy és nem is értesz semmihez, akkor coptad.
De csakis akkor.
Ezredszer ismétlem, folyamatosan keresd a külső okot a szerencsétlenségre, mert az jó kibúvó az alól, hogy életképesnek kell lenni.
A kérdező játszmázik, hagyjátok már.
Ez egy betegség, nem tudja abbahagyni.
Még olyan is előfordul, hogy pszichológust is be lehet vinni ezzel az erdőbe.
Egyelőre csak folyamatosan igazolja az általam felvetett szimptómákat az önbizalomhiányra és a külső ok keresésére a sikertelenségre.
Amúgy, kedves kérdező, meg kéne nézned AZOKAT a statisztikákat, amik azt mutatják, mennyivel sikertelenebben állásinterjún az önbizalom-hiányosok, személyiségi hibások, mint az egészséges önérzetű emberek.
Mert akkor belátnád, hogy ha van is némi korreláció a csúnyák rosszabb eredményeivel, akkor nagy valószínűséggel azt pontosan a külső miatti önbizalomhiány okozza, nem pedig maga a külső.
66
De pont ez az. A tüneteket próbáljuk kezelni és nem az okokat. Az önbizalomhiány oka maga a külső. Ha az okot nem szünteted meg, hogy orvosolod magát a tünetet?
A legtöbb csúnya embernek önbizalomhiánya van a legjobb esetben de nagyon jellemző a mentális probléma rájuk. Ezt most nem részletezem, hogy miért de elég könnyű összekapcsolni az életben ért tapasztalatokat a mentális problémákkal/traumákkal. A trauma jelentése is az, hogy VALAMI kiváltó ok miatt bekövetkező sérülés.
A szép emberek természetesen magabiztosak. A többségük biztosan! Vagy mind nagyon jó színész? A viselkedésük laza, nemtörődöm, nemérdekelsz…látszólag elpusztíthatatlan önbizalom és életkedv birtokában vannak ami az elpusztíthatatlan külsejükre épül. Azért elpusztíthatatlan mert mindig ott van, történjék is bármi az életükben, arra mindig számíthatnak, értéket képvisel mint az aranypénz a papírpénzzel szemben.
Nehéz szembe úszni az árral, ha 100 emberből 95 igenis negatívan áll hozzád már indulásból az nagyon sokat ki tud venni az emberből.
Nyilván vannak emberek akik egyenlően bánnak, de ők a kivételek sajnos és nagyon kevesen vannak, a mindennapi tapasztalataidra kevés befolyással bírnak. Gyakran nekik is a többségre hajazó viselkedésmintákat kell magukra erőltetniük csakhogy boldoguljanak az életbe és ne kerüljenek konfliktusba a többséggel.
“Mit minősítettek szellemi munkának?“
Szerintem ez egyszerű. Minden ami gondolkodást igényel és nem igényel megfeszített fizikai erőbedobást az szellemi munka. A száddal végzett munka nem minősíthető fizikainak mert nem igényel testi erőfeszítést. De annál több agyi erőfeszítést. Tehát egy biztosítást kötő személy esetében a szellemi erőfeszítés messze meghaladja a fizikai erőfeszítést (száj mozgatása, kocsiból kiszállás, séta, kocsiba beszállás, írás, telefon fülhöz való emelése stb). Egy fizikai munka esetében pedig egyértelműen túlsúlyban van a fizikai erőkifejtés a szellemivel szemben.
“Igen, ha csúnya vagy és nem is értesz semmihez, akkor coptad“
Igen, és ha szép vagy és nem is értesz semmihez, akkor még nem coptad.
Már csak ez is bizonyítja, hogy létjogosultsága van a kérdésnek.
Továbbra is csak a saját képzelődéseidet írod le...
Olvasgass, hogy hány önbizalomhiányos szépségkirálynő van.....
És NEM, NINCS jogosultsága a kérdésednek!
Mert csak önigazolásokat gyártasz a saját lustaságodra, hogy ne kelljen semmit tenned a saját erődből...
68
De szerinted otthon a kanapén heverészek egész nap és a telefonomat nyomkodom?
A saját harcaimat megvívtam és jelenleg is azt teszem. Megteremtetten az egzisztenciát magamnak, a tanulmányaimat elvégeztem, munkát találtam, számláimat mindig kifizetem határidő előtt. Akkor mi a probléma?
Szociális, társas életben érint leginkább a dolog, sok az elutasítás. Nem csak velem történik meg, hanem internetes beszámolók, fórumok alapján majd az összes csúnyával.
De nem szeretném ha a kérdés rólam szólna, úgyhogy magamról többet nem fogok írni.
Csakis a kérdéssel kapcsolatban ezentúl.
A lookizmus egy létező jelenség, tanulmányok támasztják alá.
Ha ilyen tanulmányokról még nem hallottál, akkor szólj és hozok egy párat.
Ja, persez.... Mert direkt ilyeneket olvasol!
Százezer olyan "csúnya" van, akinek minden sikerült - de ők nem írnak erről hülye fórumokra, ahol egymás s.ggnyalása folyik... :-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!