A csúnya embereket ért diszkrimináció mikor fog egyen rangra lépni a faji, vallási vagy nemi diszkriminációval?
Ez az egyetlen diszkrimináció ami még mindig tabu, és emberek milliói szenvednek az igazságtalanságok miatt. Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet. De talán inkább 10% akiket egyértelműen hátrányos megkülönböztetés ér pusztán megjelenésük miatt. A lookizmust is már elfogadja a tudomány.
Mikor fog politikai szintre előlépni az ügy? Mikor lesznek mozgalmak akár a BLM, Pride stb?
Miért az az egyetlen diszkrimináció típus amelyikkel nem foglalkoznak?
Inkább olyan történeteket kellene olvasnod, ahol csúnya embereknek sikerülnek dolgok. Hátha adnának neked is ötletet.
Cukkenberg például nem valami szép.
"Az önbizalomhiány oka maga a külső."
Nem. Annak a bemantrázása, hogy ez hátrányt jelent.
Dagi kisgyerekként éltem le a kiskoromat, meg is kaptam érte a magamét sokszor.
sokan csak a kis randa dagit látták bennem ,akit leeht szívatni meg akár laposra verni csak mert dagi.
Elkezdtem birkózni járni és egyszer csak már nem lehetett csak úgy megverni, mert dagi vagyok, már csak messziről csúfolni.
Aztán rájöttek a hülyék is, hogy, mivel jól tanultam, aki nem cseszeget, annak segítek tanulásban is és a puha szívatott dagiból értékelt osztálytárs lettem.
És ez csak egy pontja az életemnek, ahol háttérben, hátrányban voltam másokkal szemben.
Csak én nem maradtam ott.
Tettem ellene és volt elég önérzetem, hogy ezt úgy tegyem, hogy nem önmagamat kel hozzá feladnom.
"Igen, és ha szép vagy és nem is értesz semmihez, akkor még nem coptad."
Igen és ha nem vagy szép de értesz valamihez, nem coptad.
Van, aki csak szép, ez a képessége.
Miért PONT ez a képesség kell neked?
Ja, mert ez az, amihez a kisujjadat sem kell mozdítani.
Ismét ott tartunk, hogy sima irigységről van szó és ugyanolyan skatulyázásról, amit panaszolsz, miközben te is teszed.
"100 emberből 95 igenis negatívan áll hozzád már indulásból"
Ez simán nem igaz.
Fizikai-szellemi: leírtam, miért nem releváns az összevetés, simán ignoráltad.
"vannak emberek akik egyenlően bánnak, de ők a kivételek sajnos és nagyon kevesen vannak"
Simán nem igaz ez sem.
És leírtam, hogy az első benyomás is felülírható.
Továbbra is csak folyamatosan keresed az okokat, hogy tétlenül sajnálhasd magad.
75
“Most nyilván aki sosem volt a skála azon végén azt hidegen hagyja a téma mert ok nélkül sosem rúgtak bele, de azért elég sok emberről beszélünk, akár 3-5 % is lehet.”
77
A viselkedésemről sem tudsz semmit :) Max a gondolataim egy RÉSZÉT ismered. Ennyi alapján felesleges messzemenő következtetéseket levonni egy emberről. Ezért lenne tanácsosabb inkább a kérdésre fókuszálni és nem rám.
Ha szükséges, belinkelem néhány tanulmányt a csúnyák hátrányos megkülönböztetéséről, illetve csúnyák saját tapasztalatait is.
Csak feltételeztem, hogy ezt már nem kell bizonygatni és valamennyire közismert jelenség.
78
Sajnos látszik nem tudom mi a csúnya. A csúnya nem az aki nem szép, hanem az aki csúnya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!