Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kommunizmus az irigységre...

A kommunizmus az irigységre is épült?

Figyelt kérdés
A kommunista eszme részben az irigységre épült? Tehát hogy főként a szegények támogatták, és főként úgy alkalmazták a rendszert, hogy nem a szegényebbnek adtak hanem a gazdagabbtól vettek el. Szerintetek volt benne irigység is?

2020. jún. 13. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
23%

"ugyan azt ismételgeted a kényegi részt kihagyva?"

Ugyanazt ismételgetem újra meg újra, mert ugyanazt kérdezitek újra meg újra. Miután többször is megválaszoltam a kérdéseiteket. Pl. elég sokszor leírtam, hogy viszonyul a kommunizmus az "egyenlőség" elképzeléséhez. Erre mi a reakció?

"Az a baj, hogy sohasem lesz tökéletes egyenlőség. Mindenki mást dolgozik más a szakmája és itt már meg is bukott a dolog." -> Erre már válaszoltam. Többször is. Részletekbe menően. Lassan több oldalnyi esszé gyűlt itt össze csak erről a témáról.

"Mi alapján határoznád meg a határt mi kizsákmányolás és mi nem az?"

Erre is válaszoltam már. Többször is. Részletesen. Az a kizsákmányolás, ha valaki kevesebb juttatást kap a munkájáért, mint amennyit a munkája ér. Ha részletesebben érdekel, akkor lásd az 5. választ, a 11. választ, a 13. választ, a 22. választ, a 27. választ, és a 30. választ. Ezekben válaszoltam meg explicit módon ezt a kérdést, a többiben csak érintettem.

Légyszi kérdezzétek meg még egyszer, hogy miért tartom kizsákmányolónak a kapitalizmust, és hogy hogy gondolom hogy egyenlőség lehet az emberek között! Ma még csak 10-szer válaszoltam meg ezeket a kérdéseket...

2020. jún. 13. 21:26
 42/72 anonim ***** válasza:
80%
#41 mondjuk az "amennyit a munkája ér" dolog az elég szubjektív, tekintve, hogy az annyit ér, amennyit mások adnak, illetve amennyit ő kér érte.
2020. jún. 13. 21:52
 43/72 Alex Fly ***** válasza:
18%
Nem. Éppen ellenkezőleg. Arra épül, hogy ne halmozz fel magadnak vagyont a többiek ellenében.
2020. jún. 14. 12:47
 44/72 A kérdező kommentje:
#43 de ha úgy nézzük, hogy egyesek azért ne halmozzanak fel több vagyont mint a többiek, mert hogy nekik se legyen több mint másnak, ebben szinte csak irigység van semmi más.
2020. jún. 14. 16:16
 45/72 anonim ***** válasza:
82%
Kedves #41-es, én mást kérdezek. Váltsunk nézőpontot. És ne a bicikli-összeszerelő embert nézzük, hanem a másikat. Azt áruld már el nekem, hogy mi a túró miatt megy el dolgozni a másikhoz ötezerért, ahelyett, hogy maga szerelné össze a bicikliket tízezerért? Ezt a kérdést válaszold meg nekem légyszíves!
2020. jún. 14. 18:16
 46/72 anonim ***** válasza:
74%
#45 -> 19. válasz
2020. jún. 14. 19:03
 47/72 anonim ***** válasza:
100%
#41 Sehol nem szerepel a kérdésre a válasz. Csak ugyan azt ismételgeted.
2020. jún. 14. 21:29
 48/72 anonim ***** válasza:
100%
#45 vagyok. A 19. válasz nem jó, mert megszerelek 4 biciklit 5 ezerért, és megvan a 20 ezer forint az alapanyagra. És utána már magamnak tolhatom a szerelést egy tízesért.
2020. jún. 14. 23:55
 49/72 Alex Fly ***** válasza:
74%

@44: nem azért.

Men az a lényeg, hogy "ne legyen több mint másnak", hanem hogy neegy ember halmozza fel a többiek rovására.

Jelenleg pl. csak az Egyesült Államokban és Európában annyi étel megy felbontatlanul a szemétbe, hogy abból a Föld teljea lakosságának napi háromszori étkezést lehetne biztosítani. Szerinted irigység az, ha valaki szerint változtatni kellene ezen?

2020. jún. 15. 07:53
 50/72 A kérdező kommentje:
#49 ha mondjuk a Világ másik felén valaki a saját szerencséjéből vagy sikeréből meggazdagszik, vagy tőzsdézik, és ha ezt megakadályozod, akkor itthon a közmunkásnak talán több lesz a fizetése?
2020. jún. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!