Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért élvezi valaki hogy...

Miért élvezi valaki hogy helyesírási hibákat javít a kérdésekben?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal gázabb hogy sok ember funkcionális analfabéta ahogy az a válaszokból kiderül.
2014. szept. 10. 08:43
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
95%

Általában a nagyon durva hibákra (kb. általános iskola, többnyire alsó tagozat) szokás megjegyzéseket tenni, joggal. Ez azt jelenti, hogy a kérdező képtelen nagyon egyszerű szabályokat megtanulni és alkalmazni, vagy ennyire tiszteletlen a többi emberrel.

Különösen az irritáló, ha a durva nyelvi hibák nagy egóval esetleg a többiek arrogáns kioktatásával párosulnak.

Annyit még hozzátennék, hogy van olyan kérdés, ahol brutális nyelvi hibák vannak, de az illető maga bocsánatot kért és írta, hogy nem Magyarországon tanult, senki nem írt egy rossz szót ezek után!

2014. szept. 10. 11:57
 22/64 Wadmalac ***** válasza:
87%

#19:

A prediktív szóbevitellel olyan jól összedolgoztatok, hogy sajnos a komment jókora részben érthetetlen lett.

Jelen kérdésben állati nagy aktualitása van a pár sorodnak, pont ez az, amivel a baj van. :)

2014. szept. 10. 11:58
 23/64 Wadmalac ***** válasza:
88%

#20, #21: +1

Én elég gyorsan szoktam gépelni és közben nemigen figyelem a monitort, nagyon gyakran melléütök és felcserélek betűket. Hosszabb kommenteknél néha akár egy percig is javítgatom a soraimat elküldés előtt. Az aláhúzott szavakat is mindig vizsgálgatom, ellenőrzöm, hogy valóban nem én tévedek, hanem a szövegellenőrzés.

Csak azért, mert nem akarok olyasmit kiadni a kezemből, amit utólag szégyellni kell. Ez nem egoizmus, ennek mindenkiben meg kellene lennie, az akarásnak, hogy csak olyat tegyen le az asztalra, aminek értéke van.

A "jójazúgy" gondolkodás az egyik fő oka a társadalom, az oktatás folyamatos minőségromlásának.

2014. szept. 10. 12:07
 24/64 Hardy Weinberg ***** válasza:
92%

"Nem minden esetben fugg ossze az olvasassal. Vannak diszlexiasok akiknek reszkepesseg zavaruk van peldaul ettol meg lehetnek intelligens emberek. Ismeretlenul ezt nem lehet megitelni."

Az ezen az oldalon kérdezők/kommentelők helyesírása valóban nem minden esetben függ össze az olvasási készségükkel. Van aki csak szimplán igénytelen a helyesírására, van aki nem tudja megfelelően használni a mobiltelefonját, van aki siet, fáradt vagy csak egyszerűen nem figyel oda, és persze diszlexiások és diszgráfiások is vannak.

Mint például én is enyhébb fokú diszgráfiával küszködöm. Ennek megfelelően már általános iskolában megtanultam, hogy legalább háromszor olvassam el amit leírok, mert előfordulnak benne hibák; ha pedig vannak benne hibák, azokat javítsam ki, mert különben másoknak gondot okozhat az általam leírtak olvasása.

Ez pedig nyilván az intelligenciával függ össze. Akinek van egy átlagos értelmi szintje az már képes felfogni, hogy egy kis fáradtsággal jár odafigyelni a helyesírásra, de lényegesen kevesebbel mintha mindig magyarázkodni kellene utána.

2014. szept. 10. 12:17
 25/64 anonim ***** válasza:
73%
me' báncsa a szememet
2014. szept. 10. 12:21
 26/64 anonim ***** válasza:
18%
s Igen itt is megjelenik a valasz. Wadmalac jó pár írását lattam amiben jó helyesírással de lekezelő.stilusban irkal. Pedig.fontosabb lenne a megfelelő viszonyulás a masik emberhez. Akik a kérdésre nem válaszolnak.de a helyesírásról vagy másról kioktatnak ep ilyen szegénységi bizonyítványt állítanak ki magukról. Illetve rosszabbat mert sokkal.fontosabb kerdes hogy valaki az embertarsaival. hogyan bánik minthogy a betűkkel hogyan bánik.
2014. szept. 10. 12:23
 27/64 anonim ***** válasza:
80%

Namost a kérdést áttekintve: "hogy" előtt vessző (2 hibapont), "ahogy" előtt vessző (1 hibapont).

Máskor jobban figyelj! >:)

2014. szept. 10. 12:36
 28/64 Wadmalac ***** válasza:
89%

"Wadmalac jó pár írását lattam amiben jó helyesírással de lekezelő.stilusban irkal."

Ez a megállapítás szerintem nem jogos.

Ha teszek ilyet, akkor maximum, miután ezt tették velem. Amilyen az adjonisten...

Sokáig igyekszem a bunkó stílusú vitapartnernek is kulturáltan válaszolni, de ha ez lepereg, áttérek olyan nyelvre, amit ő is ért. Persze nem szívesen, mert nem olyan nevelést kaptam.

Ha valaki meg megelőlegezve rosszindulatot feltételez rólam, azon bizony néha berágok.

Ha esetleg bárki úgy érezné, hogy vele ok nélkül tettem ilyet, akkor visszamenőleg is bocsánatot kérek.

2014. szept. 10. 12:45
 29/64 anonim ***** válasza:
18%
Még mindig a kérdésre válaszolva (mert hog itt ezt kellene tenni) van aki párbeszedben és a masik emberre való parbeszedben gondolkozik mert ezt tartja fontosnak van aki meg pl. időpontokban, mások által felállított szabályokra stb. de megint az első válaszolok térek vissza: ez egymást felsibrendusegi komplexum mely egy kissebrendusegu komplexum kompenzálják tul.
2014. szept. 10. 12:47
 30/64 Wadmalac ***** válasza:
81%

"Akik a kérdésre nem válaszolnak.de a helyesírásról vagy másról kioktatnak ep ilyen szegénységi bizonyítványt állítanak ki magukról."

Igaz.

Egy totál azonos témájú topikban próbáltam ajánlásokat adni, hogy ha valaki helyesírást akar javítani, lehetőleg a kérdésre válasszal együtt egye és kulturált stílusban.

Van, aki megértette, van, aki lexarja, ugyanúgy, mint a másik oldal a helyesírás fontosságát.

Itt praktikus említenem az ismétlődő kérdéseket, mint hasonlóan irritáló és sokakat megjegyzésekre sarkalló dolgot, mert épp ott, a fent jelzett topikban mindez, amit most újra rágunk, végigment pro és kontra, totál értelmetlenül ismétlődik.

2014. szept. 10. 12:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!