Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért élvezi valaki hogy...

Miért élvezi valaki hogy helyesírási hibákat javít a kérdésekben?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal gázabb hogy sok ember funkcionális analfabéta ahogy az a válaszokból kiderül.
2014. szept. 10. 08:43
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim válasza:
13%

1 : màr nincs ész érve amivel kötekedni tud

2 : azt hiszi ,hogy ìgy valaki , mert amúgy az életben a kutyàba se nézik

2014. szept. 10. 08:47
 2/64 anonim ***** válasza:
85%
Nem élvezi,egyszerűen van akinek bántja a szemét!
2014. szept. 10. 08:59
 3/64 A kérdező kommentje:
2. Miért fizetést kap érte? Az nem zavarja hogy sokan nem értik meg amit elolvasnak, és nem a kérdésre válaszolnak?
2014. szept. 10. 09:02
 4/64 anonim ***** válasza:
94%
Mert zavarja a sok hiba. De az is zavarja, ha valaki értelmetlen kérdést tesz fel, vagy értelmetlen válaszokat ad. Csak azokat nem tudja kijavítani.
2014. szept. 10. 09:09
 5/64 Wadmalac ***** válasza:
93%

Állati könnyű ám kivédeni. Helyesen kell írni és kész.

Ez kb. a negyedik kérdés 2 hónap alatt, amiben valaki panaszkodik, hogy kijavítják. Nekem nem szokásom, de megértem.

Írásban is illik az embernek adni magára.

Az ilyen panaszkodás olyan, mintha valaki nehezményezné, hogy ha beszélget valakivel, a beszélgetőpartnere nem arra figyel hogy mit mond, hanem helyette állandóan azzal foglalkozik és azt kritizálja, hogy közben állandóan fingik.

Igen, az írására odafigyelő embereket pontosan ilyen szinten irritálja az, ha valaki slendrián az írásban.

Nem elütésekről beszélünk, hanem egyértelmű helyesírási hibákról.

Tutira nem egy kifelejtett dupla mássalhangzóért fognak beléd kötni, hanem azért, ha az írásod a helyesírási hibákkal kompletten úgy néz ki, mint kézírásnál a koszpecsétes, összezsírozott-kávézott levélpapír.

Tényleg rettenetesen zavaró és nem utolsó sorban minősíti az írót. Ha valaki nem ír helyesen, ne csodálkozzon, ha helyből butának, taknyosnak nézik.

Neked is vannak előítéleteid, ha valaki úgy szólít meg az utcán, hogy szakadt, koszos, büdös.

Sokak szerint az írás a lélek tükre.

Ne koszold a tükrödet.

2014. szept. 10. 09:09
 6/64 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel mások, hogy írnak. Elvégre nem iskolában vagyunk hogy javítsunk. Azon viszont nem csodálkozom, hogy az iskolás gyerekek nagy része nem érti amit olvas.
2014. szept. 10. 09:14
 7/64 anonim ***** válasza:
13%

Az első leírt mindent.

Ennyi öröme van, ez a napja csúcspontja, h okoskodhat egy anonim oldalon, h analfabétákat rendre int.

Kész vicc.

2014. szept. 10. 09:59
 8/64 Wadmalac ***** válasza:
90%

"Elvégre nem iskolában vagyunk hogy javítsunk."

Igen, ennek valóban már ott meg kellett volna történnie.

De sosem késő. :)

2014. szept. 10. 10:01
 9/64 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
A durva helyesírási hibákat én is ki szoktam javítani, mert egyrészt bántja a szememet, másrészt hátha okul belőle valaki. Viszont a kérdésedben felvetett két probléma erősen összefügg: a szövegértést és a helyesírási készséget is sok olvasással lehet fejleszteni. Általánosságban elmondható, hogy azoknak nagyon gyatra helyesírásuk, akiknek a szövegértésükkel is probléma van.
2014. szept. 10. 10:16
 10/64 anonim ***** válasza:
86%
Én is szoktam javítgatni, mert egyszerűen irritál. Ettől nem érzem okosabbnak magam, és az életben is többre értékelnek egy kutyánál... Wadmalac tökéletesen leírta a miértjét a dolognak, szebben magam sem tudtam volna.
2014. szept. 10. 10:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!