Az unokatestvérem elviselhetetlen már mit tegyünk? helyesírási hibákért bocsi
27 éves 7éve jár a Hit Gyülekezetébe eddig nem nagyon érdekelt minket de most vagy 2éve elviselhetetlen egy utcában lakunk és mikor átjön csak az Istenről beszél ha megy a tv arra mindig beszól valamit tegnap a szüleimmel és pár barátunkal sétáltunk,beszélgettünk és odajött el kezdett prédikálni hogy Istent kell követni ez nem jo az nem jo stb a barátaink meg csak néztek hogy mivan facebookon szintén ez a témája csak
és ha valami nem úgy van ahogy akarja egyből azzal jön hogy el foksz kárhozni
Nem érdekelne ha magának lenne csak de hogy a házunkban a barátainknak prédikál
és a kapcsolatomba is beleszól hogy mit képzelek magamról hogy fogom a barátom kezét 17vagyok szerintem semmi köze hozzá
- facebookon korlátozd valahogy vagy tiltsd le
- ha át akar menni, nem kell mindig beengedni
- normálisa, higgadtan, de határozottan mindig el kell neki mondani, ha prédikálni kezd, hogy ő természetesen úgy él, ahogy ő jónak látja, ti nem szóltok bele, de cserébe ő se szóljon bele abba, hogy ti meg máshogy éltek
Nekem is volt ismerősöm, aki /ne gyülekezetnek, inkább szektának nevezzük/ a Hit-be járt.
A 10-ed megfizetése és a többi f..ság nem tűnik föl nekik. Az a feladatuk, hogy minél több hívet vigyenek, akik így sokkal több 10-edet fognak befizetni.
Aki nem tudja, annak leírom, hogy a 10-ed mindenre vonatkozik. Fizetés, örökség, ajándék, szóval minden. Ha eladod a házad, annak is fizetheted a 10-edét az "egyháznak".
Szerintem ha szereted egy kicsit unokatesódat, keress neki segítséget, mert ebbe a baromságba tönkre fog menni, amire megjön az esze. Ne hátat fordíts neki, hanem próbáld kirángatni. Magyarázd el neki, hogy az a hit ami pénzbe kerül nem igaz, mert Isten nem tartja a markát.
Mondtam neki hogy szórja oda a pénzt 30ezreket dob be a "vezetője" meg BMW-vel jár
Lehet hogy ez csúnya volt de 1x az anyjával el vittük pszichológushoz és őt is téritette semmi hatása ha meg beszél vele erről egyből "ugat" és pofoszkodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!