Az unoketestvéremnek ma született meg a fia, a fia nekem kicsodám? AZ UNOKATESTVÉREM FIA!
Második vagyok, mielőtt bezavarna az első által linkelt kérdés:
Az unokaöcséd vagy unokahúgod a te testvérednek a gyermeke, és te a nagynénje, nagybátyja vagy, legyen bármilyen korkülönbség is köztetek. Az unokatestvéred pedig az, akivel valamely felmenőitek testvérek (voltak), helytelen erre használni az unokaöcs/unokahúg kifejezéseket, mert az más.
Kései gyerek vagyok, ezért osztálytársam volt két olyan lány is, akinek az anyja az unokatestvérem, sőt, több unokatestvéremnek idősebb gyereke van, mint én. Ettől még a nálam egy jó húszassal idősebb az unokatesóm, a gyereke pedig a kortársam, aki az én gyerekemnek lesz unokatesója (már sokadik, mert én is a harmad unokatesója voltam minkét osztálytársam anyjának, viszont aki idősebb nálam két évvel, annak az anyjával első unokatestvérek vagyunk)
Ahogyan a legidősebb testvérem legidősebb gyereke is akkor született, amikor én még csak 8 éves voltam, ettől még én vagyok a nagynénje, ahogy ő az unokaöcsém. A kor nem számít, csak a családi fokozat.
#4 már hogyne lenne vérrokon!
a kérdező oldaláról 2. szinten, a született gyerek oldaláról harmadik szinten közös az ős (a százalék kiszámításához lusta vagyok)
AZ UNOKATESTVÉRED FIA!
Bakker, ha nem ordítanád, talán észrevennéd, hogy igen, az unokatestvéred fia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!