Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » A "nem" szóhoz lehet "-e"...

A "nem" szóhoz lehet "-e" kérdőszócskát kapcsolni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 20:42
1 2 3 4 5
 31/44 BringaManó ***** válasza:

"Mivel Mr. Eckersley-t megbízható, hiteles személynek tartottam, soha nem merült fel bennem kétség az ő állítását, következtetését illetően"

Kár – így valószínűleg sosem nyílt rá alkalom, hogy egyéb források felhaszálásával ellenőrizd, hogy valóban megbízható-e... ;-)

2013. febr. 7. 10:33
 32/44 BringaManó ***** válasza:

"én azt vallom: »A suszter maradjon a kaptafánál.«"

Ó, akkor kegyedben minimum egy nyelvészt tisztelhetek? Minden bizonnyal. (Valamint egy párkapcsolati szakembert is. ;-)

No, akor ezentúl így olvasom.

(Jómagam csak amatőr műkedvelő vagyok, nem igazi kaptafám a helyesírás topik. De erre már utaltam korábban is. :-)

2013. febr. 7. 10:37
 33/44 anonim ***** válasza:

A 4,5 oldalas válaszomra ezt mind bírtad reagálni, floodbajnok? :D

Annyiban megnyugtató, hogy ezek szerint elfogadod mindazt, amit írtam, tehát ezt a párbajt én nyertem meg. :)

[Egyébként azon kevesek közé tartozol, akikkel élmény a vita. :) ]

"jah, buta gyk levágta a wikiansweres link végét az aposztróftól, ez van még ott: 'where_are_you_from"

Gratulálok. Meddig tartott volna újra bemásolni a teljes linket, hátha most sikerül? :O

Ez így használhatatlan, pontosabban macerás. De mivel a többi linkedről származó idézetekkel már alaposan körbejártam a témát, felesleges is lenne tovább foglalkozni ezzel.

"Kár – így valószínűleg sosem nyílt rá alkalom, hogy egyéb források felhaszálásával ellenőrizd, hogy valóban megbízható-e... ;-) "

Eddig nem is volt erre szükségem, mert senki nem vonta kétségbe az állítást, ill. nem állította az ellenkezőjét, még a tanáraim sem.

Ám most – részben neked köszönhetően – ezen az ellenőrzésen is túlestem. :)

"Ó, akkor kegyedben minimum egy nyelvészt tisztelhetek? Minden bizonnyal."

Ronda dolog ám kiemelni egy mondatot a szövegkörnyezetből csak azért, hogy beleköthess... Az idézett szólás után közvetlenül ez a mondatom következik: "Persze ettől még véleménye mindenkinek lehet más szakterületekről, de azt ne vegyük már készpénznek. :)"

"Valamint egy párkapcsolati szakembert is. ;-) "

Ugyanaz pepitában: nem vagyok konkrétan szakember, de tanultam pszichológiát, és van némi tapasztalatom is akár a saját életemből, akár másokéból. (Plusz a "nagy bölcsességek", a "nagy igazságok", amiket okos emberek fogalmaztak meg.) Tehát van véleményem, amit én jól megalapozottnak gondolok; és ez eltér a tiédtől abban a bizonyos témában (is).

"Jómagam csak amatőr műkedvelő vagyok, nem igazi kaptafám a helyesírás topik. De erre már utaltam korábban is. :-) "

Én is amatőr műkedvelő vagyok; bár a szakmám egy része kifejezetten kapcsolódik is a nyelvtudományhoz, a magyar nyelvhez. :D

2013. febr. 9. 13:11
 34/44 BringaManó ***** válasza:

| A 4,5 oldalas válaszomra ezt mind bírtad reagálni, floodbajnok? :D

Miért, csak neked szabad aludni két válasz között?... :-)

| Annyiban megnyugtató, hogy ezek szerint elfogadod mindazt, amit írtam,

| tehát ezt a párbajt én nyertem meg. :)

LOL

| "jah, buta gyk levágta a wikiansweres link végét az aposztróftól, ez

| van még ott: 'where_are_you_from"

|

| Gratulálok. Meddig tartott volna újra bemásolni a teljes linket, hátha

| most sikerül? :O

???

Mondom: a GYK levágta. Másodszor szerinted nem vágná le?...

Nesze:

[link]

| Ez így használhatatlan, pontosabban macerás.

.

.

.

..

...

..jaaj, jaj, bocs, fel kellett kapaszkodnom az asztal alól, akkor ROTFL volt ez a mondatod... :-D Pont Neked okozna gondot egy link végét odamásolni a böngészőbe?, neked, akinek nem fér el egy GYK-válaszban az összes mondanivalója a sok kopipészt miatt?...

| De mivel a többi

| linkedről származó idézetekkel már alaposan körbejártam a témát,

| felesleges is lenne tovább foglalkozni ezzel.

Szerintem is felesleges, ez a leglényegtelenebb link, nem ér ennyit. :-)

| "Ó, akkor kegyedben minimum egy nyelvészt tisztelhetek? Minden

| bizonnyal."

|

| Ronda dolog ám kiemelni egy mondatot a szövegkörnyezetből csak azért,

| hogy beleköthess... Az idézett szólás után közvetlenül ez a mondatom

| következik: "Persze ettől még véleménye mindenkinek lehet más

| szakterületekről, de azt ne vegyük már készpénznek. :)"

Már bocsánat, de annál egy kicsit erőteljesebben szoktál "eszet osztani", semminthogy azt puszta véleménynek nevezhessük...

(én is :-)

2013. febr. 10. 00:31
 35/44 anonim ***** válasza:

"Miért, csak neked szabad aludni két válasz között?... :-)"

Ezt fejtsd ki bővebben, légy szíves, mert jelenleg igen homályos...

"LOL"

Tényleg? Akkor hajrá, hadd lássam az ellenérveidet. :D

"Mondom: a GYK levágta. Másodszor szerinted nem vágná le?..."

Soha nem tudhatod, BiztosanMegmondó, sohasem...

Nekem pl. még soha nem vágott le semmit, más trükköket viszont bevetett. :D

Pl. ha nem közvetlenül másoltam be egy-egy gyk-s kérdés linkjét, hanem szövegfájlból, akkor rendszeresen egy szoptatós párnás kérdés bukkant elő. :D

"Nesze:"

A kutyának meg tessék, gondolom...

"..jaaj, jaj, bocs, fel kellett kapaszkodnom az asztal alól, akkor ROTFL volt ez a mondatod... :-D "

Örülök, hogy vidám perceket okoztam neked. :D

"neked, akinek nem fér el egy GYK-válaszban az összes mondanivalója a sok kopipészt miatt?..."

Kénytelen voltam én kopizni, mivel te a könnyebbik végét fogtad meg a dolgoknak: az orrom alá dugtál egy rakás linket. Persze néhány idézetet azért te is kiszedegettél... :P

Arról nem is beszélve, hogy nekem mennyi szöveget kellett végigolvasnom ahhoz, hogy megtaláljam és bekopizzam a megfelelő idézeteket...

<Már bocsánat, de annál egy kicsit erőteljesebben szoktál "eszet osztani", semminthogy azt puszta véleménynek nevezhessük...

(én is :-)>

Ha egy válasz keresztbe-hosszába alá van támasztva forrásokkal, az természetesen több, mint puszta vélemény; de ekkor nem a válaszíró a "szaktekintély", hanem a bizonyítékok szerzői.

Arra meg kíváncsi lennék, hogy ezek nélkül te minek neveznéd a gyk-s szimpla válaszokat, amiket névtelen júzerek írnak? :O

Most épp elképzeltem, amint - a "BW munkássága" by Ági és a "hogy egy klasszikust idézzek" by BM után következő fokozatként - szóban terjed a hír egy-egy témával kapcsolatban: "Hát ti ezt rosszul tudjátok, pedig BW már rég megírta a gyk-n"... Vagy írásban hivatkoznak rám, pl. "Állítás: ... Forrás: Gyakorikerdesek.hu, 123.456.789 sz. kérdés, Berta Wooster válasza a 21. sz. alatt."

Na, ez az igazi ROTFL... :DDD

2013. febr. 12. 00:48
 36/44 BringaManó ***** válasza:

@alvás:

valamikor valamelyik válaszban írtad, hogy a többit majd holnap, mert fáradt vagy, vagy valami ilyesmi.

már nem emlékszem pontosan, met fáradt voltam :-)

@párnás kérdés:

Ezt fejtsd ki bővebben, légy szíves, mert jelenleg igen homályos...

@nesze:

hát igen, éreztem én, hogy az erős felindultság eme jele nem valami udvarias, egyszer át is írtam ímére, de aztán az nem volt az igazi, visszaírtam őszintébbre.

(hát mer ugye miért ne vágná le másodszorra, amit elsőre levágott? és tényleg.)

@link vs kopizás:

hát látod, azért nem kopizom be, mert ahhoz végig kéne olvasnom azt a sok cuccot, amit belinkelek..... :-)

2013. febr. 13. 09:39
 37/44 anonim ***** válasza:

"valamikor valamelyik válaszban írtad, hogy a többit majd holnap, mert fáradt vagy, vagy valami ilyesmi."

Dereng; de az is, hogy az egy hosszú válasz volt, és másnap tényleg folytattam. Veled ellentétben... :P

"Ezt fejtsd ki bővebben, légy szíves, mert jelenleg igen homályos..."

Nem annyira lényeges, de azért leírom, just here, just now, just for you. :)

Előfordul, hogy egy-egy válaszomba bemásolom egy-egy (vagy több) régebbi gyk-s kérdés linkjét. (Ez másokkal is elő szokott fordulni, tehát eddig még jó. :D)

Ha a neten bányászom elő a kérdést, és közvetlenül a címsorból másolom be a válaszba az url-t (vagy mit :D), akkor minden rendben.

Bizonyos okokból szokásom egyes válaszaimat lementeni szövegfájlba, ezek közt vannak olyanok is, amelyek tartalmaznak gyk-s linket. Ha onnan, azaz a szövegfájlból másoltam be a linket az új válaszba, akkor azt megnyitva nem az általam ajánlott kérdés tárult a vitapartnerek / olvasók szeme elé, hanem egy számomra - eleinte legalábbis :D - teljesen ismeretlen, a szoptatós párnákkal kapcsolatos kérdés. Ami persze a 2., 3., 4. alkalom után már nekem is ismerős volt... :DDD

(Volt, amikor magamtól észrevettem a hibát, volt, hogy a vitapartner jelezte; és egyszer egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet a problémára, mondván: "Berta, már megint a szoptatós párnás kérdést linkelted be." :D

Szóval az 5., 6., 7. és minden további malőrt elkerülendő azóta nem másolok gyk-s linket doksiból. Mást igen, mert azokkal nem volt még probléma; de többnyire azokat is ellenőrizni szoktam.

Remélem, minden kíváncsiságodat sikerült kielégítenem. :)

"hát látod, azért nem kopizom be, mert ahhoz végig kéne olvasnom azt a sok cuccot, amit belinkelek..... :-)"

Naja. Te is úgy állsz a munkához, hogy mások is jól odaférjenek... :P

2013. febr. 14. 23:50
 38/44 BringaManó ***** válasza:

Alapvetően már nem szeretnémm tovább cifrázni :-), csak a technikai gondokat szeretném tisztázni:

Ami a te kimásolós problémád az egy "feature" (és annak káros mellékhatása):

mint látható, a GYK rövidíti a linkeket: az URL csonkítva jelenik meg, de rákattintva természetesen a teljes URL-re ugrik (a teljes URL van "mögötte"). Tehát ha nem html-ként mented (pl. akár Word-doksiba kopizva), hanem sima szövegben, akkor az szívás, igen.

Az én problémám pedig nem "feature", hanem "bug":

a linkemben aposztróf volt, a GYK webmotorja pedig ezt sajnos a link végének érzékelte, és levágta a hátralévő részt.

2013. febr. 15. 14:25
 39/44 anonim ***** válasza:

Wow, most már mindent tudok, amit eddig nem is akartam tudni... :D

De azért köszi a magyarázatot. :)

Hálám jeléül fogadd ezt a képet:

[link]

:D

Ami pedig a "cifrázást" illeti: akkor most már véglegesen nyugtázom, hogy én nyertem meg ezt a párbajt. :)

Így végre talán odaérek majd a másikhoz is. :D

2013. febr. 16. 00:45
 40/44 anonim ***** válasza:

Hihetetlen: nem jó a link, pedig közvetlenül a címsorból másoltam... És aposztróf sincs benne. :D

Na, akkor újabb próbálkozás, másik linkekkel:

[link]

[link]

Valamelyik csak jó lesz. :)

2013. febr. 16. 00:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!