Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ez a fogalmazás nyelvtanilag...

Ez a fogalmazás nyelvtanilag jól van kijavítva?

Figyelt kérdés

Ezekről lenne szó:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 7. 18:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

< Megint idegen tollakkal ékeskedem: „Nem adhatok mást, csak mi lényegem.” >

Remélem, csak idéztél, de egyebekben nem a példaképed az illető. :D

< "Hűha... Ha nem láttam volna tőled értelmes válaszokat ebben a kategóriában, akkor most nagyon csúnyákat gondolnék rólad..."

Mer’ egyébként nem? ;) "

Evidens, hogy nem annyira. Most még alakulófélben van a kép.

"Te nem vetted figyelembe, hogy én akár ennyi idős is lehetek. Vagy több."

Teljesen mindegy. Idővel javul(hat) a helyzet. Remélem, nálad úgy lesz. :)

"Érdekes, nekem elsőre kiadja (...) Benedetto hívja párbajra Claudiót."

Akkor úgy látszik, Google barátunk személyválogató, és csak velem szokott rendszeresen szórakozni. Pedig tudomásom szerint a legjobb keresőmotor...

"Egyébként észrevetted, hogy a kérdezők cs.sznek megköszönni? Ez miért van?"

Igen, észrevettem, a kérdések döntő többségében így van.

Szerintem gyakran nevelési hiányosság lehet az ok. Vagy ha nem, hát akkor valahonnan mélyről fakadó bunkóság.

Jó lenne már ezt a szálat is elvarrni; ha esetleg még reagálni akarsz valamire, máshol is megteheted.

-------

Huh... Nagy levegő...

Rendben, essünk túl rajta... :S

"Hovatovább, nem tudom nem észrevenni, hogy nyílt felhívásomra, melyet mindkét topikban megejtettem, eddig csak mismásolás és hallgatás volt a válasz. Tehát kedves „gyáva spenóthuszár és betoji nyúlbéla”, én ugyan nem vállaltam a nickem, de összefutottam volna veled örömmel élőben, ha ezt te lehetővé tetted volna.

Most kivághatnám magam azzal, hogy azt hittem, nem gondoltad komolyan.

(Tényleg eléggé elképednék, ha kiderülne, hogy igen... :D )

És fokozhatnám azzal, hogy ez a pár "kedves" sor most is csak egy eszköz annak érdekében, hogy a "párbajban" megmutatkozó szellemi fölényedet még jellembeli pozitívumokkal is megtoldhasd.

Továbbá elmagyarázhatnám, hogy lényegesen kevesebb bátorság szükséges a nick vállalásához egy anonim oldalon, mint ahhoz, hogy az ember lánya élőben vívjon párbajt; vagy úgy egyáltalán találkozzon élőben valakivel, akit alig ismer.

Ez pedig tényleg igaz szerintem, úgyhogy főleg ezért volt a sunnyogás.

Ezt a párbajt egyértelműen te nyerted meg, hát jöjjön, aminek jönnie kell...

Feladom.

[Cyrano balra el. Függöny.]

2012. nov. 16. 01:43
 22/22 anonim ***** válasza:

Ó, csak így? No jó, érdekes egy darab ez, Cyrano és Benedetto egyszerre a színpadon.

Benedetto jobbra el, függöny, meghajlás.

2012. nov. 16. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!