Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mai kor mindenképpen boldoga...

A mai kor mindenképpen boldogabb, vagy csak lustább és tovább élünk?

Figyelt kérdés
2018. nov. 26. 21:22
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Szerintem te magad is tudod a választ a saját kérdésedre.

Egy gyenge fizikumú, városi nő, aki az erkélyén a pár fűszernövényt is nyögvenyelősen tartja életben, nulla tudással hogy a brében menjen tanyára, tökegyedül, mindenkit hátrahagyva, azt is, akit nem kellene?

2018. dec. 1. 17:29
 22/37 Wadmalac ***** válasza:

"Egy gyenge fizikumú, városi nő, aki az erkélyén a pár fűszernövényt is nyögvenyelősen tartja életben, nulla tudással hogy a brében menjen tanyára, tökegyedül, mindenkit hátrahagyva, azt is, akit nem kellene?"

Vagyis: megcsinálhatatlanul nehezebb lenne. Akkor vajon boldogabb-e?

2018. dec. 3. 07:19
 23/37 A kérdező kommentje:
Azért megcsinálhatatlanul nehéz, mert puhány, nem túl egészséges, gyenge vagyok leginkább emiatt a művilág miatt
2018. dec. 3. 07:37
 24/37 Wadmalac ***** válasza:
De nem ebben a művilágban lehet, hogy a csecsemőhalandósági ráta növelő statisztikai száma lettél volna, vagy utána hullottál volna el sokkal korábban. Szerinted boldogan?
2018. dec. 3. 10:36
 25/37 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igen, boldogabban, nem jelent semmit az élet hossza önmagában.

Lehet, hogy akár 7 évesen is boldogabban haltam volna meg.

Nem attól okoz valami boldogságot feltétlenül, mert kényelmes, vagy kevesebb energiabefektetést igényel vagy biztonságos. Bár a kerületem egy jónak mondott városrészében az elmúlt pár hétben történt egy erőszak meg egy majdnem-erőszak, ennyit a biztonságról.

Így is lehetett olyat olvasni, hoy Afrikában a legboldogabbak.

A zöldben élő, természetesen élő, mozgó, természetes anyagot evő emberek, nem tömegnyomorban; a közösségükben, egymásra támaszkodva, nem elidegenedve...

Nomeg szerény véleményem szerint a modern tudományokat, pl orvostudomány vegyíteni lehetne egy sokkal természetesebb élettel.

Nekem amúgy nagyjából a tanyára költözés az álmom, csak kompromisszumokkal, ésszel, bebiztosítva. Talán inkább kisváros vagy falu.

Ha lehet, otthonról dolgozva vagy legalábbis nem heti 42,5-45 órát bent töltve, és otthon pedig fűszernövények, kis konyhakert lenne.

Ha ez az álmom megvalósul, azt hiszem, többet fog érni, mint havi egy túra álmosan, a zsúfolt budai hegyekben, vagy a heti pár kondi.

2018. dec. 3. 11:04
 26/37 Wadmalac ***** válasza:

Nem tudom, ez szerintem továbbra is szemléletmódtól függ. Van ismerősöm, aki innen viszonylagos vidékről (Esztergom környék)költözött fel Bp belvárosba és évek óta élvezi.

Hétvégéken DH-bringázik a budai hegyekben és remekül elvan, élvezi a pörgős életet, pedig egy 36 négyzetméteres lyukban lakik fent.

Én spec állatira nem érezném magam jobban egy afrikai kis faluban a technika és komfort, plusz biztos egészségügyi háttér nélkül.

De én nem élvezném a belváros nyüzsgését sem.

2018. dec. 3. 11:32
 27/37 A kérdező kommentje:

Szerintem nemcsak szemlélet kérdése.

A természet iránti vágyat szabadidőnkben elégíthetnénk ki, persze egyrészt lehetetlen, mert nem ugyanz, másrészt szabadidő, az meg mi? Mondjuk nekem 5 óra alvásokat bevállalva talán lenne is valamennyi.

Aztán nem értjük, miért vagyunk ingerlékenyek, nyűgösek, fáradékonyak.

A szabadban létről már írtam. Ugyanez. Én jelenleg úgy tudnám megoldani, ha pár órát a parkolóban ülve dolgoznék. Legalább parkoló van. :D

A sport meg egy új létszükséglet lett, persze a legtöbb ember nem szereti + idő, mikor? Én már most elmondhatom, hogy alvásidőből megy nálam.

Valahogy önmagából kifordult ez a világ.

Vannak jó találmányok, hasznos tudományok, pl orvostudomány, de a hasznos tudományokba ölnek kevés pénzt, a hadászatba és a haszontalanokba sokat, illetve marha könnyen "megtalálják", mit hogyan lehet pont rosszul használni.

Nem baj, mert ezek éveken, évtizedeken belül vissza fognak ütni.

2018. dec. 3. 12:07
 28/37 Wadmalac ***** válasza:

Számomra kezelhetetlen a haszontalan tudomány fogalma.

Még a hadiipari fejlesztésekből is profitál a civil élet is.

Egyébként de, igenis szemléletmód kérdése az egész. És teljesen szubjektív az értékelés.

Az a baj, hogy meg sem próbálod más szemmel is nézni a világot, csak a saját helyzetedből és onnan, csak a magad szempontjából értékeled.

Nem sértésként, de az, hogy neked spec. xar, nem jelenti, hogy a világnak nagy átlagban xar.

Írtam egy ellenpéldát, de írhatnék ezret, van, aki vidéken is tökéletesen elégedett a négy fal közti, természet nélküli penészedéssel, nulla kimozdulással és van, aki kifejezetten rosszul van a természetben, egy sátorban töltendő hétvége gondolatától is.

2018. dec. 3. 12:17
 29/37 A kérdező kommentje:

1. Attól, hogy nem gondolja fontosnak az adott dolgot, még a teste igényli. A sportot se tartja fontosnak a legtöbb ember és a legtöbb ember nem is mozog. Ettől még nem is igényli a szervezetük a mozgást?

2. Kertesházban, sok fával, netán hegyekkel körülvéve... Mondhatnám, hogy minek kimozdulni? Elég az ablakon kinézni...

Én ha hétvégén is hajnalban kelek és túrázok alvás és hasznos elfoglaltság helyett, azt azért teszem, mert pótolom, hogy egész héten látok 20 fát. Ha egész héten a zöldben lennék, nem igényelném a túrát és ez szerintem így van jól.

3. A legtöbb embernek sz.r. A környezetemben egészen konkrétan mindenkinek.

2018. dec. 3. 12:26
 30/37 A kérdező kommentje:

A hadászat fejlődik (biztonságos világ), a rákkutatás nem.

Most erre mit mondjon az átlag laikus?

2018. dec. 3. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!