Ha a galaxisunk összeütközok az Andromédával, a Föld vagy legalábbis a rajta lévő élet mindenképpen elpusztul?
99% az esélye, hogy nem.
Viszont igen látványos lesz...
Próbáld ki egyszer egy ismerőssel, hogy a strandon egymás felé dobtok egy-egy marék homokot, úgy, hogy a kér dobás keresztezze egymást. Minimális része fogy ütközni és lepotyogni.
Egy galaxisban a csillagok közti rés milliárdszor nagyobb.
A gravitáció miatt azért jelentősebb a kalamajka, de még így is csak a csillagok nagyon kis hányada fog ebből kárt szenvedni, ütközés vagy kölcsönös gravitációs hatás révén.
Persze ha az pont mi vagyunk, aki telibe kapja, akkor nem nagyon boldogít a többi, ami megúszta.
A csillagászok most is ismernek ütköző galaxisokat, éppenséggel nem válnak tomboló tűzijátékká.
Szóval nagyon jó eséllyel túlélnénk. Csak mire megtörténik, már valószínűleg nem leszünk itt. Vagy ezért, vagy azért.
Úgy tudom a Tejút szélén vagyunk, szóval szerintem ez biztató lehet. Bár úgy tudom, hogy olyan sokára fog ez bekövetkezni, hogy addigra más dolgok is elpusztítják a földi életet (pl. a Nap halála). Van erről egy jó kis idővonal a Wikipédián, hála a megosztójának:
Nem fog összeütközni a galaxisunk az Andromédával soha
Ugyanis az ősrobbanásnak köszönhetően távolodnak egymástól a galaxisok, nem közelednek
Tehát ez egy ökörség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!