Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?
kémia:-feltételezik, hogy az atomok gömb alakúak, és ezt kell megtanulni a diákoknak... MIÉRT? ha csak feltételezik? semmi bizonyíték nincs rá...
Miért istenítik ezt a Newtont? bebizonyították, hogy nagyon sok állítása egyszerűen hülyeség...
Miért hülyézik le a tanárok az embert ha nem tanulja meg az (a+b) a négyzetent meg a nevezetes azonosságokat? soha nem fogjuk alkalmazni az életben, de akkor is általános műveltség? igen ezeket ezek az emberek találják ki, hogy legyen munkájuk. Ennyi erővel az miért nem tartozik bele, hogy milyen fajok vannak a World of Warcraft ban hisz a világ egyik legnépszerűbb játéka ... ezekre kérek választ, köszönöm
Ti mondjátok, hogy aki ezt nem tudja az egy retardált és hajléktalan lesz...
Akkor mondjatok csak 10 példát amire jó lesz például a kémia... de ne ilyen gyerekeseket hogy nem szabad ezt meg azt egybeönteni, mert azt mindenki tudja...
Tulajdonképpen az egész tanulásnak 2 célja van:
1: hogy megtanulj jól tanulni. Ez a fontosabb: hogy a tanulást ne nyűgnek érezd, amin jobb túllenni 2 perc alatt, hogy aztán a "fontos" dolgokkal (pl. CS) foglalkozhass. Aki normálisan megtanul tanulni, az jól veszi az akadályokat, jól boldogul ismeretlen helyzetben és élvezi az életet.
2: az, hogy az élet lehetőleg minden területén szerezz egy _alap_ tudást. Ez meg azért fontos, mert ilyen fiatalon még nem lehet tudni, hogy később majd mi fog igazán érdekelni (ez változhat még az életedben!) - másrészt meg azért is, hogy ne legyél szakbarbár, és mindenről tudjál valamit.
Megjegyzem, ha te a CS-ben bajnok vagy, ez azt jelenti, hogy tudsz tanulni és teljesítetted mindkét pontot.
Van általános tudásod (stratégiák) és szaktudásod is (pályák ismerete).
Tehát nem vagy hülye: képes vagy tanulni és alkalmazni is, amit tanultál.
3: Valamint, ha a társakkal is jól együtt tudsz működni, akkor még közösségi érzéked, emberismereted is van, csoportmunkára vagy képes - ami szintén jól hangzik egy életrajzban, meg az életben is.
Már csak az kellene, hogy az élet többi területén is használd a képességeidet. Mindhármat - pl. ne legyél ilyen bunkó ismeretlenekkel se, mint most néhány írásodban. Nem fognak segíteni neked, annak meg nem fogsz örülni.
Mert - hacsak nem mész katonának - a CS-ből nem fogsz megélni. De katonának sem vesznek már fel sültparasztokat... azok az idők elmúltak.
És tudod, a vegyesbolthoz is jól jön egy _általános_ tudás. Azért, mert édesapád nem fog tudni mindenre megtanítani, ami csak az életben vár rád. Ismeretlen helyzetben mégis mit fogsz csinálni?
Eleve ha tanulsz, lehet, hogy nem is annyira ismeretlen az a helyzet... de ha még megoldási módokat is ismersz hozzá, netán jó ötleteid vagy tanult ismerőseid is vannak - sokkal könnyebben nézel szembe a dolgokkal.
Kedves utolsó, ezt jól leírtad, köszönöm.
Bár ha megfigyeled, kezdetben nyugodt,figyelmes hangnemben írtam, nem én kezdtem a sértegetést, bunkóskodást.
Én úgy írtam vissza, ahogy ők...
Amúgy abban amit mondasz van valami, hogy mindenből kell legalább egy nagyon nagyon alap tudás.
De attól függetlenül szerintem még mindig az idegen nyelv a legfontosabb. A többi nem szükséges annyira azt inkább azoknak csinálják, akit érdekel :)
Üdv :)
É kiváncsi lennék az idegen nyelv tudásodra amit játékokból szedtél össze! Itt van 5 egyszerű mondat, le tudnád fordítani nekem?
1. A macskám békésen alszik a széken.
2. A fiúk tegnap focizás közben betörték az ablakot.
3. Kinthagytam a tejet az asztalon, ezért megromlott.
4. János dohányzott, de sikerült leszoknia / abbahagynia.
5. Három éve nem láttam a barátomat.
Tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hogy videójátékokból meg lehet-e tanulni úgy angolul, hogy ezeket le tud fordítani.
É kiváncsi lennék az idegen nyelv tudásodra amit játékokból szedtél össze! Itt van 5 egyszerű mondat, le tudnád fordítani nekem?
1. A macskám békésen alszik a széken.
2. A fiúk tegnap focizás közben betörték az ablakot.
3. Kinthagytam a tejet az asztalon, ezért megromlott.
4. János dohányzott, de sikerült leszoknia / abbahagynia.
5. Három éve nem láttam a barátomat.
Tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hogy videójátékokból meg lehet-e tanulni úgy angolul, hogy ezeket le tud fordítani.
Ezekből a mondatokból szerintem csak 1-2 sikerülne DE, ha már mindenáron ezt szeretném mondani (mármint ezeket a mondatokat) akkor bármilyen retardáltnak hangiz a helyeshez képest ha csak a szavakat tudom és a szabályokat annyira nem ki lehet következtetni, hogy nagyjából mit akarok :)
Ugyan ez van amikor néhány kínai elkezd magyarul beszélni :)
De engem pl nem érdekel miért tágul ki az üveg stb,stb tudom, hogy úgy van a miért már nem érdekel :)
Köszönöm, hogy normálisan fogalmaztátok meg a véleményeteket :)
Ha nem tudod ezeket lefordítani, akkor meg ne mond hogy a videójátékokból megtanultál angolul mert nem igaz :)
Tévedés az, hogy ha a szavakat egymás után rakod, akkor megértik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!