Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?
kémia:-feltételezik, hogy az atomok gömb alakúak, és ezt kell megtanulni a diákoknak... MIÉRT? ha csak feltételezik? semmi bizonyíték nincs rá...
Miért istenítik ezt a Newtont? bebizonyították, hogy nagyon sok állítása egyszerűen hülyeség...
Miért hülyézik le a tanárok az embert ha nem tanulja meg az (a+b) a négyzetent meg a nevezetes azonosságokat? soha nem fogjuk alkalmazni az életben, de akkor is általános műveltség? igen ezeket ezek az emberek találják ki, hogy legyen munkájuk. Ennyi erővel az miért nem tartozik bele, hogy milyen fajok vannak a World of Warcraft ban hisz a világ egyik legnépszerűbb játéka ... ezekre kérek választ, köszönöm
Ember egyszerre egy tudományágat támadj. Most hogy a fizikát, kémiát, matekot leszóltad, áttérsz a történelemre?
Azzal nagyon nem értek egyet, hogy a találmányokhoz elég 1 ember. A tudományos életben mindig úgy történnek a dolgok, hogy a találmányok, szabadalmak egymásra épülnek. (Kivételnek Jedliket lehet említeni, aki a tudományos élettől elszigetelve alkotta meg a motorját.) Azt pedig érdekes lenne kijelenteni, hogy Jobs egyedül alkotott, hiszen akkor minek az a több ezer ember az Applenél? (Ugyanez Gatesre)
A történelmes felháborodásoddal pedig valamennyire egyet tudok érteni, az évszámok és uralkodók magolása eléggé fölösleges tevénység. Ugyanakkor az ideológiát, a közvéleményt egy adott dologról, illetve a kor hibáit megismerni értelmes dolog lenne (kár hogy nem erről szól többnyire a tananyag.)
3 as vagyok fizikából, dehogy bukok.. még soha nem buktam meg semmiből.. sőt eddig az évig még nem is álltam 3 asnál rosszabbul...
És valóban nem a tudósoktól kell elvenni az esélyt, ők is fontos részét alkotják a társadalmunknak speciális iskolákat kellene létrehozni mert így gyakorlatilag 29 ember sz*pik mert 1 tudós akar lenni (egy 30 fős osztályban, már ha egyáltalán tudós akar lenni valaki)
Speciális iskolában ahol a fizika tantárgyat nagyon megnyomják onnan kerülnének ki a tudósok a többi iskolában pedig tényleg csak az alapokat tanítanák, hogy legyen munkahelyük a szegény tanároknak -.-
Tudtommal még a leghülyébbeket is átengedik 2-essel minden iskolában. Még a GYP-seket is sajnos.
Magadon láthatod, hogy a fizika tudásod a béka s3gge alatt van (kb. mint az 5 éves keresztlányomé), mégis 3-as vagy belőle.
Kedves Wampa, tudom hogy nem egyedül Jobs készíti ezeket de ő ott az ismertebb ezért jöttem vele :)
A történelemről pedig csak annyit, hogy mire alapozzák a történészek egy-egy csata,háború évszámát? Hát a fennmaradt forrásokból és honnan tudjuk, hogy például az ókori ember nem direkt hamis évszámot írtak arra a falra amin megtalálták a történészek az évszámot? :)
Meg hogy egy-egy csatában lehet, hogy túloztak
például a Görög-Perzsa háborúnál azt írták a görögök, hogy több milliós sereg.. ezt meg pont, hogy vitatják a történészek pedig ez is forrás.. mi alapján választják ki, hogy mi igaz, mi nem? lehetséges, hogy tényleg milliós seregek voltak... ki tudja? :) meglehet
Szerintem a középiskolában egyetlen értelmes tanóra van, az idegennyelv oktatás ami valóban nem fölösleges... bár én 5ös vagyok belőle, köszönhetően annak, hogy a játékokban rá vagyok kényszerülve az Angol nyelv használatára :)
"Még valami: olyasmit is említettél, hogy a tudósok (bár szerintem inkább a tanárok) ránk erőltetik a dolgokat. Nézd, ha tudsz pontosabb, helytállóbb képletet/elméletet stb. jelentkezz a CERN-nél vagy a NASA-nál."
naigen ez a legviccesebb a kérdezőben, hogy nem lehet eldönteni, hogy most fölöslegesnek tekinti a tudományt és az oktatását, vagy pedig kritizálja, hogy nem elég jó? mert utóbbi esetben pont hogy minél több tudóst kellene kiképezni (amit csak úgy lehet, ha bemutatjuk a gyerekeknek a tudomány lényegét, és megtanítjuk nekik hogy eddig mire jutottunk).
persze igazából tudom én miről van szó: a kérdező humán beállítottságú (vagy nem tudom hogy a történelem, magyar oktatást is feleslegesnek tartja-e), és kényelmetlen neki ha megerőltetik az agyát, ezért sorra interjúvolja a tanárjait hogy gyenge pontokat keressen a tudásukban, aztán pedig ezekre a gyenge pontokra fogja hogy nincs értelme a tudományoknak. (persze lelkiismeret-furdalás nélkül élvezi a tudomány csodáit, hiszen az a tudósok dolga. az ő dolga meg az, hogy eladja a sört meg cigit a kisboltban)
A tudományt én tisztelem, de a fölösleges tudományt egyszerűen gyűlölöm -.-
a hasznos tudomány például a TV,internet,számítógép és egyéb ilyen eszközök ... :)
a haszontalan,felesleges pedig az hogy: a víz= H2O , mikor volt egy-egy háború, milyen hegyek vannak Afrikában, hogy az atomot protonok,neutronok,és elektronok alkotják na ezekre egy átlag embernek soha a bü*ös életben nem lesz szüksége :)
"a hasznos tudomány például a TV,internet,számítógép és egyéb ilyen eszközök"
HAHAHAHAHAHAHAHAHHA
kérdező. te egy troll vagy. valld be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!