Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?
kémia:-feltételezik, hogy az atomok gömb alakúak, és ezt kell megtanulni a diákoknak... MIÉRT? ha csak feltételezik? semmi bizonyíték nincs rá...
Miért istenítik ezt a Newtont? bebizonyították, hogy nagyon sok állítása egyszerűen hülyeség...
Miért hülyézik le a tanárok az embert ha nem tanulja meg az (a+b) a négyzetent meg a nevezetes azonosságokat? soha nem fogjuk alkalmazni az életben, de akkor is általános műveltség? igen ezeket ezek az emberek találják ki, hogy legyen munkájuk. Ennyi erővel az miért nem tartozik bele, hogy milyen fajok vannak a World of Warcraft ban hisz a világ egyik legnépszerűbb játéka ... ezekre kérek választ, köszönöm
Ezeket a dolgokat azért kell megtanulni általános és középiskolában, mert akkor még nem mindenki tudja, hogy kisboltos akar lenni. És ahhoz, hogy válasszon, ismernie kell a választékot.
Te viszont nyugodtan megteheted, hogy ezeket nem tanulod meg, sőt, akár már be sem kell járnod az iskolába, hiszen te már tudod, hogy kisboltos leszel.
01:42
Köszönöm, te vagy a 2. vagy 3. aki értelmes választ adott nekem, köszönöm :)
- Igen, a fizikának és a kémiának köszönhető, hogy ma létezik számítógép. Steve Jobs egy "senki", aki kitalált egy grafikus felületet akkor, amikor már évtizedek óta volt számítógép.
- Bill Gates még nagyobb "senki", mint Steve Jobs, ő csak összelopott egy DOS alapú OP rendszert meg a korábban említett grafikus felületet, hogy az analfabéták is tudják használni a PC-ket.
- Az Atanasoff–Berry Computer volt a valódi mai értelemben vett első számítógép. Gondolom erről gőzöd nem volt. De említhetném még itt Neumann Jánost is...
- Tudósok SOHA nem mondtak olyan baromságot, hogy 2012-ben világ vége lesz. Ezt idióták mondják, akik tudósnak álcázzák magukat és riogatják a népet.
- Kicsit kevesebb Discovery-t kéne nézned, mert még azt sem érted, amit látsz.
Abban az egyben igazad van, hogy nem kell mindenkinek zseninek lenni - viszont egy gyerek nem tudja még, mi lesz belőle, így az alapot meg kell adni mindenkinek!
Igaz, de azok a zsenik, akik feltalálták például a számítógépet, internetet azokat nem kötelezték a tanulásra, ők maguk választották, hogy tanulnak, feltalálnak fontos dolgokat.
Minket pedig kényszerítenek és ránk erőltetik az ő nézőpontjukat,akaratukat.
Mint mondtam nem kell minden embernek akkora zseninek lenni, hogy egy kupac vasból,műanyagból és egyéb anyagokból összerakjon egy számítógépet... erre elég 1(!!!) ember a világon aki ezért a tudásáért élete végéig megérdemli a gazdag életet, hogy mindene meglegyen mert ő a tudását megosztja mindenkivel, természetesen pénzért...
remélem értitek, hogy mit akarok ebből kihozni :)
És például nekem mi hasznom van abból, hogy tudom mikor ért véget a II. világháború Mikor halt meg ez meg az a király/uralkodó/császár? AZ A MÚLT a jelennel/jövővel kellene foglalkozni :) ÜDV
Gondolkozz el egy kicsit. Egy osztályba jársz, rajtad kívül gondolom kb. 20 ember jár oda. Addig értem, hogy TE kisboltos leszel, de gondolj bele, mi lenne ha mondjuk az egyik osztálytársad a kémia/fizika iránt nem kezdene el érdeklődni, nem válna zsenivé és könnyítené meg mindenki életét? A művelt emberek viszik előre a világot, ez mindig is így volt, az ötletek és a verseny pedig a katalizáror. Ha a wow tervezőinek annak idején az iskolában nem mutatták volna meg, nem keltették volna fel az érdeklődésüket, és nem hallottak volna még a számítógépről sem, akkor szerinted te tudnál játszani? Lehet hogy nem minden osztálytársuk szerette, de akkor is el kellett fogadniuk, hogy van akit ez érdekel, mint ahogy téged a játékok, őket a fizika.
Azt hiszed olyan okos vagy, de közben nem, az érveléseid nélkülöznek minden logikát, és te csak a saját igazadat hajtod. Ha valamit cáfolunk, rögtön jössz egy olyan röhejes dologgal, mint egy játék verseny hogy kiderüljön ki az okosabb. Én kiállok ellened, le is győzöl a rutinoddal, de például fizika témában minimum kétszeres előnnyel vernélek el. Te jó vagy egy játékban, én pedig a való életben szerzek tudást.
A tudósok pedig legtöbbször fel sem szólalnak 2012 témákban, ha mégis, akkor mérésekkel és pontos adatokkal tudják igazolni a szavaikat, szóval szavahihetőbbek mint a discovery "tudósai"(M. Kaku persze ettől egy géniusz, de néhány műsorban tényleg csak senkik vannak) minden forrás nélkül semmire sem hivatkozva beszélnek felelősség nélkül hülyeségeket.
Nem nagyon van veled értelme vitatkozni, mert mindenféle értelmet nélkülözöl, de csak, hogy tanulj is valamit:
14 évesen igen kevesen vannak, akik el tudják dönteni, hogy márpedig ők feltalálók vagy fizikusok / orvosok / mérnökök lesznek - esetleg közértes, mint te. Nekik KELL, hogy átfogó képzést kapjanak, hogy el tudják dönteni milyen irányba induljanak el.
Az az értelme számodra, hogy megtanítják a történelmet, hogy TALÁN ha megismered a múlt hibáit akkor te nem fogod elkövetni azokat még egyszer!
Ha láttad és megértetted egy adott háború borzalmait (nem pedig csak a CS-ben lövöd halomra az embereket) akkor a felnőtt életedben mindent meg fogsz tenni annak érdekében, hogy ne legyen háború.
Sajnos az oktatás már most is defektes és a kölköknek fogalmuk nincsen arról milyen a véres valóság, milyen az, amikor egy 7.62-es kaliberű golyó szétloccsantja a melletted álló agyát és beterít az agyvelő, mert csak a TV-ben és a számítógépen láttál ilyet, ahol egy nagy piros paca aztán mehet tovább a játék....
Be kéne vinni titeket egy pár napra tanulmányi kirándulásra egy keményebb börtönbe megnézni, milyen az élet, meg a hullaházba is megnézni pár agyonvert / megkéselt / leszúrt embert, hogy lássátok, hogy az élet nem játék... Mindjárt megváltozna egy csöppet a világszemléleted.
13:57
Valahogy sikerült valamilyen szinten a lényegére rájönni de akkor már csak néhány kérdésem maradt,
Azokat akiknek határozott elképzelősük van, hogy nem lesznek fizikusok mért nem engedik át egy 2-essel?
meg nekem mi hasznom van abból például, hogy tudom, hogy van mágneses erő , izomerő centripetális erő satöbbi...?
Kell mindenféle ember. Gondolj bele, ha senki se tanulna, mindenki boltot nyitna ki vásárolna nálatok? (Ez oda-vissza igaz.)
Ettől függetlenül még nem kell össze-vissza baromságokat írkálni. Ki isteníti Newtont? Te vagy az első, akitől ezt hallottam. Utólag kiderült sok állításáról valóban, hogy csak egy bizonyos területen igaz, de ettől függetlenül előre vitte a tudományt.
Számítógép meg nem úgy keletkezett, hogy volt egy zseni, és leült a barlangban, és összepakolt egy gépet.
Kellett hozzá még némi elektromosságtani ismeret, matematikai, anyagtudományi... ezek meg évszázadok/évezredek alatt gyűltek össze. A feltaláló is 'csak' egy fontos láncszem a láncban.
Egyébként mit gondolsz, kik csinálták a WoW-ot? Milyen ismeretek kellettek a megalkotásához?
"Azokat akiknek határozott elképzelősük van, hogy nem lesznek fizikusok mért nem engedik át egy 2-essel? "
Miért, te talán megbuktál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!