Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi értelme ezeknek a "tudomány...

Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?

Figyelt kérdés

kémia:-feltételezik, hogy az atomok gömb alakúak, és ezt kell megtanulni a diákoknak... MIÉRT? ha csak feltételezik? semmi bizonyíték nincs rá...

Miért istenítik ezt a Newtont? bebizonyították, hogy nagyon sok állítása egyszerűen hülyeség...

Miért hülyézik le a tanárok az embert ha nem tanulja meg az (a+b) a négyzetent meg a nevezetes azonosságokat? soha nem fogjuk alkalmazni az életben, de akkor is általános műveltség? igen ezeket ezek az emberek találják ki, hogy legyen munkájuk. Ennyi erővel az miért nem tartozik bele, hogy milyen fajok vannak a World of Warcraft ban hisz a világ egyik legnépszerűbb játéka ... ezekre kérek választ, köszönöm

2011. dec. 26. 21:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 Cuprum ***** válasza:
77%

,,Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?

Miért a történelemnek mi értelme? Mi értelme annak, hogy szinte napra pontosan tudjam, hogy mi történt a II. vh-ban

Részben megértem a problémád:

Neked az a bajod, hogy meg kell ezeket tanulnod, de attól még, mert Te nem szereted, esetleg nem érted, még nem vonhatod kétségbe azt, hogy ezeknek a tudományoknak van értelme.

Igen, olvass egy kis tudománytörténetet, nézd meg mi lenne veled, ha minden ember úgy gondolkodott volna mint Te most!

Akkor valószínűleg most nem tudnál a számítógép előtt ülni..

Másrészt meg: az oktatásnak ezen a részén én is módosítanék, mivel én sem szeretem a törit, ezért nem szeretném olyan részletesen megtanulni, ahogy elvárják.

EZ MÁR NEM ÁLTALÁNOS MŰVELTSÉG!

Több lehetőség kéne(legalábbis a középiskolákba) abban, hogy ki mit szeretne igazán tanulni. persze bele lehet kötni..

2011. dec. 26. 23:23
 22/126 anonim ***** válasza:
77%

„... Newton azt mondta ha hirtelen eltűnne a Nap a Föld egyből lepottyanna, a mostani tudósok bebizonyították, hogy még lenne néhány perc mielőtt a Föld elkezdene zuhanni.“

Ha hirtelen eltűnne a Nap, akkor a Föld még kb. 8,5 percig a mostani „Nap körüli“ pályáján mozogna és csak a 8,5 perc után „egyenesedne“ ki a pályája. Aztán ha mondjuk egy óra múlva a Nap ugyanígy hirtelen visszatérne a régi helyére, akkor megint kellene még 8,5 perc ahhoz, hogy ezt a Föld „észrevegye“ és újból „begörbüljön“ a pályája a Nap körüli mozgáshoz.

A Föld nem kezdene el sehová se lezuhanni, ha a Nap eltűnne. A Föld és a bolygók "lassan" szétrepülnének, de továbbra is nagyjából úgy keringenének a galaxisunk középpontja körül mint eddig.

2011. dec. 26. 23:23
 23/126 Cuprum ***** válasza:
30%

,,Mi értelme ezeknek a "tudományoknak"?

Miért a történelemnek mi értelme? Mi értelme annak, hogy szinte napra pontosan tudjam, hogy mi történt a II. vh-ban

Részben megértem a problémád:

Neked az a bajod, hogy meg kell ezeket tanulnod, de attól még, mert Te nem szereted, esetleg nem érted, még nem vonhatod kétségbe azt, hogy ezeknek a tudományoknak van értelme.

Igen, olvass egy kis tudománytörténetet, nézd meg mi lenne veled, ha minden ember úgy gondolkodott volna mint Te most!

Akkor valószínűleg most nem tudnál a számítógép előtt ülni..

Másrészt meg: az oktatásnak ezen a részén én is módosítanék, mivel én sem szeretem a törit, ezért nem szeretném olyan részletesen megtanulni, ahogy elvárják.

EZ MÁR NEM ÁLTALÁNOS MŰVELTSÉG!

Több lehetőség kéne(legalábbis a középiskolákba) abban, hogy ki mit szeretne igazán tanulni. persze bele lehet kötni..

2011. dec. 26. 23:24
 24/126 A kérdező kommentje:

Hát gyerekek akkor ha ti is okoskodtok jöhettek 1v1 et lolban codban wow ban vagy starcraftban oda is kell az ész hogy milyen taktikát alkalmazunk... de gondolom egyikőtök sem jön. Hát pedig ha jönne megmutatnám hogy az én sokkal inteligensebb vagyok mivel tudok előre gondolkozni :) gyertek X-firen bemegyunk egy szerverre és csapatjuk oda is ész kell hogy hogyan irányítjuk az emberünket

és nem akarok ezzel jönni de apám egy hónapban 400-600 ezer forint között keres pedig ő sem tudja ezeket a fölösleges zagyvaságokat.

2011. dec. 26. 23:28
 25/126 anonim ***** válasza:
100%
Hová az anyád kínjába esne a föld? Annyi eszed nincs hogy ilyen nincs hogy esik? Ha fogalmad nincs mi a tömegvonzás akkor legalább ne írj róla hülyeségeket!Newton azzal nem lesz kisebb mert műveletlen ostoba emberek állítanak róla hülyeségeket
2011. dec. 26. 23:30
 26/126 A kérdező kommentje:

Cuprum egyet értek veled de én még annyit hozzátennék, hogy pont nemrég lett vége egy olyan műsornak amiben azt mondták hogy ez meg ez a kőzetréteg x millió - y millió éves.. HÁT b+ azé ne millió éveket tévedjetek már -.-''

„... Newton azt mondta ha hirtelen eltűnne a Nap a Föld egyből lepottyanna, a mostani tudósok bebizonyították, hogy még lenne néhány perc mielőtt a Föld elkezdene zuhanni.“

Ha hirtelen eltűnne a Nap, akkor a Föld még kb. 8,5 percig a mostani „Nap körüli“ pályáján mozogna és csak a 8,5 perc után „egyenesedne“ ki a pályája. Aztán ha mondjuk egy óra múlva a Nap ugyanígy hirtelen visszatérne a régi helyére, akkor megint kellene még 8,5 perc ahhoz, hogy ezt a Föld „észrevegye“ és újból „begörbüljön“ a pályája a Nap körüli mozgáshoz.

Ez az amiről beszéltem :)

2011. dec. 26. 23:36
 27/126 anonim ***** válasza:
21%
A lányok csak azokra buknak, akik szeretik a Laplace-transzformációt és tudják a Newton-Leibniz formulát.
2011. dec. 26. 23:43
 28/126 A kérdező kommentje:

Ha valaki értelmes választ tud adni nekem a következő kérdésre elismerem, hogy fontosak a tudományok. :)

Nemrég az iskolában a tanár mondta, hogy gyerekek ez a nap ennyi meg annyi a tömege bla bla bal...

Visszakérdeztem tanárnő, honnan tudják, hogy annyi?

A válasza ez volt : -Hát örülök ennek a kérdésnek mert legalább figyelsz, igazából nem tudják pontosan ez mind csak következtetés és bonyolult képletekkel számolták ki a körülbelüli súlyát de lehet, hogy egyáltalán nem annyi.

Csak magold be higgyük el, hogy annyi az mindenkinek jobb..

Mondom: hát jó... :)

2011. dec. 26. 23:44
 29/126 anonim ***** válasza:
91%
Ezt a kérdést nézd vissza 3-4 év múlva, le fog égni a pofádról a bőr hogy mekkora f aszságokat írkáltál ki!
2011. dec. 27. 00:14
 30/126 A kérdező kommentje:
mert?
2011. dec. 27. 00:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!