Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A legtöbben itt miért kötődnek...

A legtöbben itt miért kötődnek annyira a tudományokhoz, hogy érzelmi megrázkódtatást okoz számukra, ha valaki kimondja az igazságot a tudományokról?

Figyelt kérdés

Ez a példa jól mutatja:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

Akik azt írták, hogy a tudományban számít a tekintély, azokat egytől egyig lepontozták, akik meg azt írták, hogy nem számít, azokat egytől egyig felpontozták.

Pedig szerintem pl. a 10-es válaszoló meglehetősen nagy butaságot ír. Azt állítja, hogy a tudományos bizonyítékok olyanok, mint a matematikai bizonyítások, vagyis megkérdőjelezhetetlenek. Szerintem már egy középiskolásnak is feltűnik, hogy a tudományos (pl. régészeti) bizonyíték teljesen más jellegű bizonyíték, mint egy matematikai tétel bizonyítása. Mégis felpontozzák. Miért? Kizárólag azért, mert védi a tudományt, és ezen az oldalon ez akkor is előny, ha szélsőséges butaságokkal csinálja?

2023. szept. 8. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
100%

Igazat írtam. Talán nem igaz, hogy valamiről akkor tudjuk hogy helytelen, ha megcáfolták?

2023. szept. 9. 11:38
 32/85 A kérdező kommentje:

Esik az eső?

Forog a Föld.

Ez is igaz, mégse válasz a kérdésre.

2023. szept. 9. 11:41
 33/85 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a két mondatod teljesen másról szól, nyilván. Ellenben a helytelen tudományos elméletek cáfolhatatlanságával kapcsokatban nagyon is releváns válasz, hogy pont a cáfolt elméletekről tudjuk, hogy azok helytelenek voltak.

2023. szept. 9. 11:46
 34/85 anonim ***** válasza:
De írd le nyugodtan, hogy te mit képzeltél volna helyes válasznak, én pedig megcáfolom neked. Csak hogy ne húzzuk tovább feleslegesen egymás idejét!
2023. szept. 9. 11:50
 35/85 A kérdező kommentje:

Szóval kötöd az ebet a karóhoz, és továbbra is azt állítod, hogy a

"Miért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, ha a helytelenek egytől egyig cáfolhatók?"

kérdésre a

"Amiről tudjuk, hogy helytelen, arról pont onnan tudjuk ezt, hogy már megcáfolták."

válasz helyes.

Ez is csak azt bizonyítja, amit régóta szajkózok, hogy te inkább felvállalod a hülyeséget, minthogy leírd az igazat. Miért kötődsz ennyire a tudományhoz érzelmileg?

2023. szept. 9. 11:52
 36/85 anonim ***** válasza:

"Szóval kötöd az ebet a karóhoz, és továbbra is azt állítod, hogy a

"Miért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, ha a helytelenek egytől egyig cáfolhatók?"

kérdésre a

"Amiről tudjuk, hogy helytelen, arról pont onnan tudjuk ezt, hogy már megcáfolták."

válasz helyes."

Nem. 30. komment!

2023. szept. 9. 11:55
 37/85 A kérdező kommentje:

"hogy te mit képzeltél volna helyes válasznak"

Pl. ezt képzelem helyes válasznak:

"Azért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, mert a helytelen elméletekből sok nem cáfolható. Ezek annak ellenére maradnak benne a tudományban, hogy helytelenek. Ezeknél a tudósok szubjektív meggyőződése és a tekintély számít annak eldöntésekor, hogy szerepelhetnek-e pl. egy komoly szakmai folyóiratban.

2023. szept. 9. 11:58
 38/85 anonim ***** válasza:
Én még mindig nem értem mi baja a kérdezőnek, kivállal fől micsodát?
2023. szept. 9. 12:01
 39/85 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretjük a nem megcáfolható állításokat, azokat a konteósok nyomják.
2023. szept. 9. 12:04
 40/85 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy elméletet nem tudsz cáfolni, akkor maximum azt hiheted róla, hogy helytelen. Ettől még nem lesz az.

2023. szept. 9. 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!