Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A legtöbben itt miért kötődnek...

A legtöbben itt miért kötődnek annyira a tudományokhoz, hogy érzelmi megrázkódtatást okoz számukra, ha valaki kimondja az igazságot a tudományokról?

Figyelt kérdés

Ez a példa jól mutatja:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

Akik azt írták, hogy a tudományban számít a tekintély, azokat egytől egyig lepontozták, akik meg azt írták, hogy nem számít, azokat egytől egyig felpontozták.

Pedig szerintem pl. a 10-es válaszoló meglehetősen nagy butaságot ír. Azt állítja, hogy a tudományos bizonyítékok olyanok, mint a matematikai bizonyítások, vagyis megkérdőjelezhetetlenek. Szerintem már egy középiskolásnak is feltűnik, hogy a tudományos (pl. régészeti) bizonyíték teljesen más jellegű bizonyíték, mint egy matematikai tétel bizonyítása. Mégis felpontozzák. Miért? Kizárólag azért, mert védi a tudományt, és ezen az oldalon ez akkor is előny, ha szélsőséges butaságokkal csinálja?

2023. szept. 8. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos, az nem bizonyítható, hogy gondokodásra is képes lennél.

A kérdésed is, meg a válaszaid is részben provokálásra mennek, másrészt a logikus gondokodásra nem vagy képes, nem tudsz alapvetö szavakat értelmezni, ez pedig egy két éves gyereknél is már elvárható!

2023. szept. 9. 08:31
 12/85 anonim ***** válasza:
100%

Ha az adott elméletek pl hibás alapra épülnek, rossz következtetések okán vagy pl haaraütésre kijelentett dolgokon alapulnak, természetesen cáfolhatóak. A tudomány egyik alapja pont a falszifikálhatóság.

2023. szept. 9. 08:35
 13/85 A kérdező kommentje:

"Ha az adott elméletek pl hibás alapra épülnek, rossz következtetések okán vagy pl haaraütésre kijelentett dolgokon alapulnak, természetesen cáfolhatóak."

Azaz szerinted egy hibás elmélet cáfolható. Akkor áruld már el nekem, hogy miért nem cáfolják őket. Miért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, ha a helytelenek egytől egyig cáfolhatók?

2023. szept. 9. 08:58
 14/85 anonim ***** válasza:
100%

Egyes elméletekről pont onnan tudod, hogy azok helytelenek voltak, mert megcáfolták őket. Szép kis öngól :)

2023. szept. 9. 09:00
 15/85 A kérdező kommentje:
Válaszolnál a 12-es kommentben feltett kérdésemre?
2023. szept. 9. 09:01
 16/85 A kérdező kommentje:
Vagyis 13-ban...
2023. szept. 9. 09:04
 17/85 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a 13-asban? Válaszoltam. Amiről tudjuk, hogy helytelen, arról pont onnan tudjuk ezt, hogy már megcáfolták.
2023. szept. 9. 09:04
 18/85 anonim ***** válasza:
100%

Van még egy lehetőség: ilyen pl. a húrelmélet.

Nincs bizonyítva, sem cáfolva, épp ezért nem is hirdetik végső igazságként.

2023. szept. 9. 09:11
 19/85 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a nagy igazság amit kiszeretnél mondani a tudományról???
2023. szept. 9. 10:48
 20/85 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező azt szeretné, ha több hasraütés lenne a tudományban - kezdve az övével.

Aztán méltatlankodik, ha ez nem jön össze.

2023. szept. 9. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!