Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A legtöbben itt miért kötődnek...

A legtöbben itt miért kötődnek annyira a tudományokhoz, hogy érzelmi megrázkódtatást okoz számukra, ha valaki kimondja az igazságot a tudományokról?

Figyelt kérdés

Ez a példa jól mutatja:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

Akik azt írták, hogy a tudományban számít a tekintély, azokat egytől egyig lepontozták, akik meg azt írták, hogy nem számít, azokat egytől egyig felpontozták.

Pedig szerintem pl. a 10-es válaszoló meglehetősen nagy butaságot ír. Azt állítja, hogy a tudományos bizonyítékok olyanok, mint a matematikai bizonyítások, vagyis megkérdőjelezhetetlenek. Szerintem már egy középiskolásnak is feltűnik, hogy a tudományos (pl. régészeti) bizonyíték teljesen más jellegű bizonyíték, mint egy matematikai tétel bizonyítása. Mégis felpontozzák. Miért? Kizárólag azért, mert védi a tudományt, és ezen az oldalon ez akkor is előny, ha szélsőséges butaságokkal csinálja?

2023. szept. 8. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
100%

" Akkor áruld már el nekem, hogy miért nem cáfolják őket. "

MERT MEGCÁFOLTÁK, ezért nem kerül a köztudatba - elöbb ki lett selejtezve!

2023. szept. 9. 11:13
 22/85 A kérdező kommentje:

Tehát jelenleg a tudományban semmilyen hibás állítás nincs?

2023. szept. 9. 11:16
 23/85 anonim ***** válasza:
100%

Látom, képtelen vagy szöveget értelmezni.

VANNAK bizonyított állítások.

VANNAK egyelöre még nem tisztázott állítások, ahol a bizonyítási folyamat még nincs befejezve, idövel kiderül, hogy igazak vagy sem.

VANNAK olyan állítások, amikröl kiderült, nem helyes a kezdeti hipotézis, ezért azokat nem igaznak minösítették és mind hamis feltételezést, nem nevezik igaz állításoknak.

2023. szept. 9. 11:21
 24/85 A kérdező kommentje:

"Miért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, ha a helytelenek egytől egyig cáfolhatók?"

A tudományos közösség válasza erre:

"Amiről tudjuk, hogy helytelen, arról pont onnan tudjuk ezt, hogy már megcáfolták."

Támogatom minden állami támogatás megvonását a tudományos közösségtől, hisz ebből a válaszból, és a kollektív felpontozásából tisztán látszik, hogy még egy egyszerű kérdésre se tudnak választ adni (nemhogy helyes választ adni, hanem semmilyet; mellébeszélnek). Ebből kifolyólag a tudomány művelése kizárt, hogy menne nekik.

2023. szept. 9. 11:22
 25/85 A kérdező kommentje:

Hát egész biztosan képtelen vagyok szöveget értelmezni, ha mindaz, amit leírtál egyenesen következik a 21-es válaszból.

2023. szept. 9. 11:26
 26/85 anonim ***** válasza:
Elárulnád végre hogy mi az a nagy igazság, vagy mit is szeretnél?
2023. szept. 9. 11:29
 27/85 A kérdező kommentje:
Azt, hogy miért vállaljátok fel a hülyeséget is csak azért, hogy védhessétek a tudományt. Miért kötődtök érzelmileg ennyire a tudományhoz?
2023. szept. 9. 11:31
 28/85 anonim ***** válasza:
Milyen hülyeséget vállalfel kicsoda?
2023. szept. 9. 11:34
 29/85 A kérdező kommentje:
Pl. 17-es válaszoló azt, amit írt. Kérdeztem valamit, és ő inkább a mellébeszélést választotta, miközben válaszolhatott volna is. Fájt volna neki, ha leírja az igazat a tudományról?
2023. szept. 9. 11:36
 30/85 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok a tudományos közösség, csak egy random felhasználó, aki látott egy értelmetlen kérdést a gyakorikerdesek.hu oldalán, és úgy döntöttem, rámutatok egy ironikus válasszal, miért is értelmetlen.

2023. szept. 9. 11:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!