A legtöbben itt miért kötődnek annyira a tudományokhoz, hogy érzelmi megrázkódtatást okoz számukra, ha valaki kimondja az igazságot a tudományokról?
Ez a példa jól mutatja:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..
Akik azt írták, hogy a tudományban számít a tekintély, azokat egytől egyig lepontozták, akik meg azt írták, hogy nem számít, azokat egytől egyig felpontozták.
Pedig szerintem pl. a 10-es válaszoló meglehetősen nagy butaságot ír. Azt állítja, hogy a tudományos bizonyítékok olyanok, mint a matematikai bizonyítások, vagyis megkérdőjelezhetetlenek. Szerintem már egy középiskolásnak is feltűnik, hogy a tudományos (pl. régészeti) bizonyíték teljesen más jellegű bizonyíték, mint egy matematikai tétel bizonyítása. Mégis felpontozzák. Miért? Kizárólag azért, mert védi a tudományt, és ezen az oldalon ez akkor is előny, ha szélsőséges butaságokkal csinálja?

" Akkor áruld már el nekem, hogy miért nem cáfolják őket. "
MERT MEGCÁFOLTÁK, ezért nem kerül a köztudatba - elöbb ki lett selejtezve!
Tehát jelenleg a tudományban semmilyen hibás állítás nincs?

Látom, képtelen vagy szöveget értelmezni.
VANNAK bizonyított állítások.
VANNAK egyelöre még nem tisztázott állítások, ahol a bizonyítási folyamat még nincs befejezve, idövel kiderül, hogy igazak vagy sem.
VANNAK olyan állítások, amikröl kiderült, nem helyes a kezdeti hipotézis, ezért azokat nem igaznak minösítették és mind hamis feltételezést, nem nevezik igaz állításoknak.
"Miért nem csupa helyes elmélet van a tudományban, ha a helytelenek egytől egyig cáfolhatók?"
A tudományos közösség válasza erre:
"Amiről tudjuk, hogy helytelen, arról pont onnan tudjuk ezt, hogy már megcáfolták."
Támogatom minden állami támogatás megvonását a tudományos közösségtől, hisz ebből a válaszból, és a kollektív felpontozásából tisztán látszik, hogy még egy egyszerű kérdésre se tudnak választ adni (nemhogy helyes választ adni, hanem semmilyet; mellébeszélnek). Ebből kifolyólag a tudomány művelése kizárt, hogy menne nekik.
Hát egész biztosan képtelen vagyok szöveget értelmezni, ha mindaz, amit leírtál egyenesen következik a 21-es válaszból.

Nem vagyok a tudományos közösség, csak egy random felhasználó, aki látott egy értelmetlen kérdést a gyakorikerdesek.hu oldalán, és úgy döntöttem, rámutatok egy ironikus válasszal, miért is értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!