Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem lenne sokkal logikusabb,...

Nem lenne sokkal logikusabb, ha a derékszögű háromszögben az átfogó hossza egyenlő lenne a befogók hosszának összegével?

Figyelt kérdés
Ha elmegyek a koordinátarendszer (0;0) pontjából az (1;1) pontjába a legrövidebb úton, akkor sokkal rövidebb utat teszünk meg, mint 2. Pedig megtettem a x tengely 1-ét is, és az y tengely 1-ét is.
2022. dec. 7. 20:52
 101/131 2*Sü ***** válasza:
89%

> Annyira megnézném ezt a Süsüt élőben

Alapvetően küldhetnék is képet akár magamról. Csak az a gond, hogy nem vagyok híve mások vizuális sokkolásának. :-) (Na jó, ez 96,4%-ban csak vicc volt.)

~ ~ ~

> Köszönöm, hogy valaki a védelmébe vett és érti a tudomány mibenlétét.

Önmagad hátba veregetése nem túl kreatív megoldás, de legalább megpróbáltad.

> Egy vonalzót gyárthatnának így is:

> [link]

Szép vonalzó. Hogy kell kimérni vele 15 egység hosszúságú egyeneset? Hogyan mérem meg vele az asztalom szélességét vagy fiam testmagasságát? (Nem tudom merjek-e esetleg olyat kérdezni, hogy milyen objektív szempont határozza meg a körív sugarát?) Lenne még pár kérdés, de egyelőre beérem az ezekben a kérdésekben való felvilágosításommal.

2022. dec. 14. 23:14
 102/131 anonim ***** válasza:
84%

Ez a vonalzó azért is érdekes, mert tovább is lehet rajzolni.

És akkor - ha veszünk egy olyan hegyesszögű háromszöget, amelyiknek a szárai egyenként kétszer akkorák, mint az alapja - kiderülhet, hogy a szárak összege egyenlő az alappal.

Nem semmi! Hogy mi mindenre képes a tudomány...

2022. dec. 14. 23:28
 103/131 anonim ***** válasza:
9%

És ez hol cáfolja meg azon állításomat, hogy a matematika csak azért igaz, mert úgy gyártják a vonalzókat, hogy igaz legyen.

A matematika egy nagy körkörös hivatkozás a különböző fogalmak közt:

Pitagorasz-tétel: minden derékszögű háromszög mellé odarakva a vonalzót a^2+b^2=c^2 adódik

Vonalzó: az a tárgy, amit a derékszögű háromszög mellé rakva a^2+b^2=c^2-et mér.

Ez nem tudomány, csak egy nagy körkörös hivatkozás.

2022. dec. 14. 23:32
 104/131 anonim ***** válasza:
87%

"Vonalzó: az a tárgy, ami"

...amelyiknek az osztásai egyforma messze vannak a két szomszédtól, és egy vonalban (tehát nem görbén).

Amúgy szerintem a kedves "kérdezőnek" a célja a forgalom növelése, és ezt kiválóan meg is oldotta.

Bár arra nem válaszolt, hogy orosz-e.

2022. dec. 14. 23:40
 105/131 anonim ***** válasza:
87%

"Vonalzó: az a tárgy, amit a derékszögű háromszög mellé rakva a^2+b^2=c^2-et mér."

Nem létezik ilyen definíciója a vonalzónak.

2022. dec. 14. 23:40
 106/131 2*Sü ***** válasza:
84%

> #101

> És ez hol cáfolja meg azon állításomat, hogy

Ez biztos, hogy nekem szánt válasz volt, vagy időközben egy törölt válasz miatt borult a sorrend? Ha nekem szántad válaszul, akkor nem kívántam semmit cáfolni. Ahhoz előbb értenem kellene a te sajátos rendszeredet. Így a kérdéseim továbbra is fennállnak.

2022. dec. 15. 00:19
 107/131 anonim ***** válasza:
87%

"Egyforma messze: az osztások egymáshoz képesti olyan távolsága, hogy az a^2+b^2=c^2 ne sérüljön"

Semmi köze hozzá. Akármilyen távolságokra is rakhatod az osztásokat egymástól, a lényeg hogy az egyes osztások távolsága egyforma legyen. A Pitagorasz tétel pedig pont azért nem sérül, mivel bizonyítottan helyes.

2022. dec. 15. 07:30
 108/131 Kólauborkával ***** válasza:
87%
Te tényleg nem érted a matematika lényegét úgy tűnik…. Ezek a tételek nem azért működnek, mert cm-re van kitalálva. Teljesen mindegy milyen lineáris egységet használsz hozzá….. a lényeg, hogy ne keverd az inchet a méterrel, ha ilyenkre vihyázol teljesen mindegy a rendszer….
2022. dec. 15. 07:36
 109/131 anonim ***** válasza:
86%
Nem tölti be a linket, nem tudom megnézni a képet, pedig nagyon kíváncsi vagyok, és igazságot is szeretnék tenni, én szeretnék lenni a megmondóember.
2022. dec. 15. 07:49
 110/131 anonim ***** válasza:
2022. dec. 15. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!