Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért merül fel egyáltalán,...

Miért merül fel egyáltalán, hogy létezik időutazás?

Figyelt kérdés

Ez a világ álljon egy X(t} halmazból, ennek a halmaznak az elemeit akárhogy képezhetjük, csak van egy szabály, bijektív a valóság elemeivel. Ennek a halmaznak eleme vagyok én is, ebben az időben, mondjuk I(t), én is egy halmaz vagyok, mindenféle tulajdonsággal.

Ha én t=0 idöbe tudok utazni t nem egyenlő 0 idöböl, akkor I(t), tehát a mostani jelen énem már a múltban is ott volt X(0)-van.

Sőt nem csak jelen voltam, a múltbéli jelen énem jövője egyértelműen definiálva lenne, mert az az a jelenbéli énem múltja is.

Akkor mi értelme egyáltalán időben utazni?

Plusz ha a X(0)-nak már eleme I(t), de X(0-epszilon)-nak nem, bármilyen epszilon>0-ra, az nem mond ellent mindennek, amit a fizikárol alapból tudunk?

2019. okt. 24. 19:52
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Hát itt az alapvető különbség.

De mondd meg nekem; ha egy adott térrészben nincs semmiféle anyag, hogyan bizonyítod be az idő meglétét OTT, hogyan méred meg a viselkedését OTT?

2019. nov. 2. 00:09
 52/54 anonim ***** válasza:
49%

Mondom: energia mindenütt van, és ennek a viselkedésével mindent meg lehet mérni.

Ha más nem, akkor fotonok mindig és mindenfelé mennek a világunkban.

Amúgy a gondolatod elég fura lenne, mert képzeld el, hogy valahol nincs anyag, és idő sem: akkor hogyan kerül oda az idő, ha már lesz anyag?

Az anyag viszi magával?

Hogyan?

És ha ott nincs idő, akkor hogyan megy be oda az anyag?

Ugyanez kifelé: ha valahonnan eltávozik az anyag, akkor viszi magával az időt is?

És akkor a teret miért nem?

...ez így nem működik.

Azt kellene megértened, hogy a téridőnek saját magának van egy szerkezete, és valószínűleg ebben különbözik a világunk a semmitől (ami esetleg körbeveszi).

A világunkban terjed az energia és az anyag is (létezik mozgás).

A semmiben valószínűleg nem terjed az energia (pl. nem lehet látni sem) és mozogni sem lehet. Ott értelemszerűen nincs idő sem, mint ahogy tér sem.

2019. nov. 2. 02:16
 53/54 anonim ***** válasza:
48%
Az idő mint olyan szerintem NEM létezik! De mért kell ezt leírnom ezredszerre is? Az idő csak egy fogalom, amivel az anyag változását, a változás mennyiségét jellemezzük. Semmi több. Így az idő, mint olyan, egyszerűen nem létezik ott ahol nincs jelen semmilyen anyag semmilyen részecske. Az anyag ahol jelen van, örökkön örökké változik. Ez a változás jellemezhető egyfajta sebességgel, hiszen mondjuk kétszer annyit változik ha kétszer olyan hosszú ideig fegyelem meg.
2019. nov. 2. 11:15
 54/54 anonim ***** válasza:
49%

Ez egy buta elképzelés, és nem igaz.

Az időnek szigorú szabályai vannak, csak legfeljebb te nem ismered ezeket.

2019. nov. 2. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!