Miért merül fel egyáltalán, hogy létezik időutazás?
Ez a világ álljon egy X(t} halmazból, ennek a halmaznak az elemeit akárhogy képezhetjük, csak van egy szabály, bijektív a valóság elemeivel. Ennek a halmaznak eleme vagyok én is, ebben az időben, mondjuk I(t), én is egy halmaz vagyok, mindenféle tulajdonsággal.
Ha én t=0 idöbe tudok utazni t nem egyenlő 0 idöböl, akkor I(t), tehát a mostani jelen énem már a múltban is ott volt X(0)-van.
Sőt nem csak jelen voltam, a múltbéli jelen énem jövője egyértelműen definiálva lenne, mert az az a jelenbéli énem múltja is.
Akkor mi értelme egyáltalán időben utazni?
Plusz ha a X(0)-nak már eleme I(t), de X(0-epszilon)-nak nem, bármilyen epszilon>0-ra, az nem mond ellent mindennek, amit a fizikárol alapból tudunk?
Hát itt az alapvető különbség.
De mondd meg nekem; ha egy adott térrészben nincs semmiféle anyag, hogyan bizonyítod be az idő meglétét OTT, hogyan méred meg a viselkedését OTT?
Mondom: energia mindenütt van, és ennek a viselkedésével mindent meg lehet mérni.
Ha más nem, akkor fotonok mindig és mindenfelé mennek a világunkban.
Amúgy a gondolatod elég fura lenne, mert képzeld el, hogy valahol nincs anyag, és idő sem: akkor hogyan kerül oda az idő, ha már lesz anyag?
Az anyag viszi magával?
Hogyan?
És ha ott nincs idő, akkor hogyan megy be oda az anyag?
Ugyanez kifelé: ha valahonnan eltávozik az anyag, akkor viszi magával az időt is?
És akkor a teret miért nem?
...ez így nem működik.
Azt kellene megértened, hogy a téridőnek saját magának van egy szerkezete, és valószínűleg ebben különbözik a világunk a semmitől (ami esetleg körbeveszi).
A világunkban terjed az energia és az anyag is (létezik mozgás).
A semmiben valószínűleg nem terjed az energia (pl. nem lehet látni sem) és mozogni sem lehet. Ott értelemszerűen nincs idő sem, mint ahogy tér sem.
Ez egy buta elképzelés, és nem igaz.
Az időnek szigorú szabályai vannak, csak legfeljebb te nem ismered ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!