Ha létezik időutazás akkor miért nem találkoztunk egy jövöbelivel sem?
Kedves Kérdező.
Idő nem létezik, az idő egy fogalom, amit mi találtunk ki...az Univerzumunk pillanatról pillanatra való változását nevezzük időnek. Ha ugrálni akarnánk az időben, akkor az univerzum egy "korábbi", vagy "későbbi" állapotába kéne átkerüljünk. Szerinted ez megoldható? Szerintem ez a változás állandó, vagyis nem állítható meg, de relatív...mindenhol ugyanúgy telik, de egymáshoz képest máshogy is akár. Ha kint vagy az űrbe, neked ugyanúgy telik az idő, mint itt nekem, de egymáshoz viszonyítva itt több idő telik el a Földön.
üdv
25/F
LastOne.Left
Nem vagyok fizikus, úgyhogy nem értek hozzá, de én úgy hallottam, hogy (nagyon elméleti síkon) már vannak róla elképzelések, hogy hogyan lehetne. De ez még nagyon messze áll a megvalósítástól.
Amúgy pedig, a kérdésre válaszolva, egyrészt már nálunk is felvetődött (akik abszlut nem tudunk utazni az időben), hogy nem túl jó ötlet megváltoztatni a múltat. Ergo, ha érkezne a mi korunkba egy időutazó, szerintem igyekezne minél jobban elvegyülni.
Lehet, hogy pont tegnap jött veled szembe egy, csak annyira jó volt az "álcája", hogy nem is fogtál gyanút.
Másrészt viszont vannak rá elméletek, hogy az általunk ismert történelem már egy, a jövő időutazói által megváltoztatott történelem.
Ezt pl. azzal próbálják igazolni, hogy Jeanne D'Arc-nak több, egymásnak ellentmondó életrajza van, amelyek ugyanannyira bizonyíthatóak.
Ezt egyesek annak a bizonyítékának tartják, hogy valaki visszautazott a múltba, felvette egy francia parasztlány identitását és megnyerte az ő nevében a(z egyébként az "eredeti" történelemben az angolok győzelmével végződött) százéves háborút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!