Ha valaki a csapvíz helyett ásványvizet iszik, az nem terheli meg nagyon a szervezetét a sok ásványi anyaggal?
Mindig Szentkirályi ásványvizet veszünk, és azt is isszuk. Én van hogy vagy 3-4 literrel is megiszok naponta. De tudom, hogy sok ásványi anyag is van benne. Azok nem töltődnek föl nagyon a szervezetben? Nem lesz bajom tőlük? Esetleg érdemes néha átállni a csapvíz fogyasztására is?
Csakis tudományos szempontból kérdezem!
De most komolyan, ki beszélt rajtad kívül a kamillába belehalásról?
Na jó, nekem ez már elég. Van itt sok értékesebb vitafórum, ami nem borsó a falakra.
Várj, ezt a kérdező kérdezi, nem ez a napok óta döglött lovat hajtó 36%-os.
Kérdező, nem tudom, de akkor az emberek jó része immunis erre a dologra, hiszen régen (és gyakran még ma is) napokon át kamillateát fogyasztottak megfázás, influenza, vagy különböző gyulladások (főleg tüdőgyulladás) esetén. Szóval én nem sok hitelt adnék ennek az újabb gyöngyszemnek (sem), amit kedves 36%-os válaszírótól láthattunk.
Persze, mindenből van az a mennyiség, amit halálosnak lehet nevezni. Ha pl. akármilyen egészséges összetételű ásványvízből vagy hegyi forrásból megiszol egyszerre mondjuk 50 litert, akkor jó eséllyel nem éled túl. De ilyenről nem nagyon készült feljegyzés a világtörténelem során, szóval vízmérgezésbe eddig valószínűleg igen kevesen haltak bele. Szerintem a kamillatea is valami hasonló megfontolásból kerülhetett megemlítésre. Igazából nem mérgező, hosszabb távú, gyakori fogyasztása viszont valóban bélproblémákat okozhat az arra érzékenyebb embereknél. Persze azért nem napi egy pohárnyitól egy héten át.
Jaj tényleg, bocsánat, észre sem vettem.
Hát a jó fene tudja, ezer dologra adhat a szervezet (nem is álladnó allergiaként, hanem alkalmi reakcióként) allergikus választ. És tényleg van rengeteg olyan természetes vagy mesterséges hatóanyag, ami egy adott mennyiségben gyógyhatású, nagyobban méreg.
Az ananászban van valami testzsírt csökkentő enzim, ami reális mértékű fogyasztásnál segítheti a fogyókúrát, de csináltak, forgalmaztak belőle koncentrátumot, amibe jópáran belehaltak.
A C-vitamin túladagolás egyes kutatások szerint növeli a rák veszélyét.
Szóval lehetséges, hogy a kamillát is túlzásba lehet vinni. Engem ez a veszély nem fenyeget, mert a szagától is menekülök. :D
"A C-vitamin túladagolás egyes kutatások szerint növeli a rák veszélyét. "
No ez érdekes, mert én meg azt olvastam, hogy a már kialakult rák egyik lehetséges ellenszereként is alkalmazzák a C-vitamin napi többezer (akár 8K-10K) milligrammos dózisát. Bonyolult ám az emberi szervezet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!