Ha valaki a csapvíz helyett ásványvizet iszik, az nem terheli meg nagyon a szervezetét a sok ásványi anyaggal?
Mindig Szentkirályi ásványvizet veszünk, és azt is isszuk. Én van hogy vagy 3-4 literrel is megiszok naponta. De tudom, hogy sok ásványi anyag is van benne. Azok nem töltődnek föl nagyon a szervezetben? Nem lesz bajom tőlük? Esetleg érdemes néha átállni a csapvíz fogyasztására is?
Csakis tudományos szempontból kérdezem!
Na jó, még egyszer és utoljára, csak a te kedvedért:
A desztillált víz (közel) vegytiszta, H2O molekulákból álló folyadék (normál állapotban).
A fiziológiai sóoldat pedig olyan oldat, amely vízben oldott NaCl-t tartalmaz.
Ha ezek után még mindig nem érted, hogy mi a különbség a desztillált víz és a fiziológiai sóoldat között, akkor én nem tudok többet tenni azért, hogy megértsd a dolgot.
"de orvosok miért is adják desztvízet: reenger só oldatott halálos betegeknek is?"
Innen egy oldalnyi szócséplés után végre eljutottunk idáig:
"MAgyarán desztvízhez közelebb áll, de már nem desztiláltvíz, mert fiziológiai sóoldat tartalmaz."
Remek! Csak jó valamire ez a GYK :D
(Azért még hadd jegyezzem meg, csak úgy zárójelben, hogy nem "fiziológiai sóoldatot tartalmaz", hanem attól hívják fiziológiai sóoldatnak, mert pontosan a kellő mennyiségben tartalmaz oldott állapotú sót.)
Menthetetlen.
Ezzel a logikával a búzasör is desztvíz, ha azt használtak hozzá. :D
"Te vélemyényed szerint a fiziológiás oldatot sót csapvízbe helyezik el?"
És ki állított ilyet, drága istenáldotta barátom?
Te nem érted meg, hogy a desztvíz meg a desztvízból készített bármi az nem azonos. Márpedig te desztvíz-ivásról beszéltél az elején.
Ha megfogalmazási hiba volt, akkor azt ismerd be, vedd észre, hogy porrá égetett várat védsz. :D
Akkor kérlek olvasd végig és értelmezed már jobban a szöveget. Igaz írtam arról is, de én a fiziólogiás oldatról regéltél, amiben neked nem volt igazad. Most akkor porrá égtél te is egyetlen barátom.:) Most adtál igazat nekem. Több dolgott is írtam, de gyengék kedvé ért még 1x leírom.xD
Desztvíz tisztán is egészséges, ahogy a pálinka is. Holott a pálinka sokkal veszélyesebb, mint a desztillált víz. Kis mértékben gyógyszer töménytelenül orvosság.:) De ebbe ne kös bele, mert most vicceltem. Ilyen alapon a hagyma is veszélyes meg a kurkuma is, de ide tehetjük a kamilát is veszélyes Sokkal veszéályesebb, mint a desztiált víz. Mert csak mértéklettel szabad használni. Próbáld meg 1 hétig 1 pohár kamilla teát szürcsölni biztos 4 napon már nem fogod.:)
"Desztvíz tisztán is egészséges"
Ühüm.
Jól van.
Igyad csak.
Ehh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!