Melyik a kakukktojas: csapviz asvanyviz desztilalt viz folyo viz tengerviz termalviz?
Csapvíz tisztított, de tartalmaz oldott anyagokat, iható
Ásványvíz legtöbbször tisztított, de és sok oldott anyagot, tartalmaz, iható
Deszt víz, nem tartalmaz oldott anyagot, nem iható (ozmózis hatására sejtpusztuláshoz vezet, nem ajánlott inni)
Folyóvíz, tartalmaz oldott anyagokat, (többnyire annyira mocskos, hogy) nem iható
Tengervíz, tartalmaz oldott anyagokat, sótartalma miatt is alkalmatlan az ivásra.
Én a deszt vízre tippelnék.
Rengeteg lehetőség van.
Ami nekem először szemet szúrt, hogy az ásványvizet megtalálod az áruforgalomban, szóval palackozva megvásárolható, a többi nem.
#4: A desztillált vizet is lehet palackozva kapni.
A termálvíz, mert a többinek nem a hőjét hasznosítjuk.
A csapvíz, mert az folyik a csapból, a többi nem.
Az ásványvíz, mert annak ásványvíz a neve, a többinek nem.
A desztillált víz, mert az nem vezeti az áramot, a többi igen.
A folyóvíz, mert abban gyakran van békafos meg halgeci, a többiben ritkábban.
A tengervíz, mert az sós, mint a vadállat, a többi nem, legfeljebb néha a termálvíz.
A termálvíz, mert annak a hőenergiája az elsődleges jelzője, a többinek más.
Szempontok :)
Úgy értettem, hogy akármelyik sarki kisboltban.Szóval akárhol vásárolsz, ott biztosan kapsz ásványvizet.
Annyiban javítanám magamat ebben az esetben, hogy az ásványvíz az egyetlen, amely forgalomban van és gyakorlatilag bárhol kapható.
A 6#-os nyert.
"A desztillált víz, mert az nem vezeti az áramot, a többi igen."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!