A csapvízbe klórt tesznek fertőtlenítés szempontjából, akkor miért rohad bele idővel a lezárt üvegbe a csapvíz?
Semmit nem lehet 100%-osan biológiailag tisztítani, és nem is érdemes. Van egy norma meg egy előírt határ, azt kell teljesíteniük. Emellett a vezetékrendszer is elalgásodhat.
Egyébként nem a vegyi tisztítás az elsődleges módszer. A leülepítés, szűrés (pl. aktív szén-szűrők, ozmózison alapuló szűrők), plusz a megfelelő vezetékrendszer sokkal fontosabb lépések.
Ha például természetes állóvizet csapolnak, akkor a telepen a lecsapolómedencében még vígan úszkálhatnak a békák, kis halak. De egyébként az ásványvíz - különösen a szénsavmentes -, sőt az ioncserélt víz is megbuggyan idővel.
#1
Az ásványvíz tisztább forrásból, más előírások alapján készül, ráadásul a szénsav is tartósítja (plusz elfedi az ízét). Nyilván nem is kerül annyiba a csapvíz, mint a palackozott ásványvíz.
#4
Tudom, épp azért mondtam. A csapunkból folyó vizet nyilván olcsóbb klórral fertőtleníteni.
Nem tudom mennyire fontos a modernebb rendszereknél a klórozás, meg hogy mennyire klóros a csapvíz. Lehet csak azért kell bele kis klór, hogy kipucolja a vízvezetékeket, de egyébként a szűrés is elég lenne.
Erről olyat kéne megkérdezni, aki ezzel foglalkozik.
A vizet általában nem klórral tisztítják, hanem többfajta és elég bonyolult módon.
A klór a vezetékek miatt kell, és idővel megszökik még a lezárt üvegből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!