A sós vagy a sima csapvíz éri el hamarabb a forráspontot? Miért?
Figyelt kérdés
(Az előző kérdésem rosszul megfogalmazott volt.)2015. nov. 12. 19:06
1/3 anonim válasza:
A sima. Elég arra gondolni mikor tésztát főzöl.(felforr a víz, belerakod a sót és már nem is forr)
2/3 anonim válasza:
A sós víznek alacsonyabb a forrás- és olvadáspontja (ezért sózták régen a járdát havazáskor).
3/3 sadam87 válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!