Citromsav és Magnézium karbonát reakcióba lép-e egymással? És ha igen létrejön-e a kívánt szerves kötés, amit az emberi szervezet is hasznosítani (felszívódás) tud?
Első. Konkrétumok? Bizonyítékok? Forrás?
Amit te mondasz az azt jelentené hogy eszel egy kis dolomitot amit a gyomorsavad elmar, CaCl2 és MgCl2 keletkezik, ami ionosan oldatban van jelen így rögtön föl is szívódhat-na!
Hát persze. Ez szerintem nem ilyen egyszerű...
A kationok (Mg, Ca, K, Na) tényleg ionosan mennek át a sejtmembránon.
Mégis milyen kötésre gondolsz? A citromsav egy sav, vagyis szintén ionos kötést alakít ki a magnéziummal, nem kovalenst. Szerves kovalens kötés a magnéziummal Grignard vegyületekben van (vízre nagyon érzékeny), és kb ennyi.
Azt nem tudnám megmondani, hogy a dolomitot miért nem tudjuk megemészteni.
Finom porrá őrölve, nem megrágva, kis adagokban lenyelve gondoltam. A böfögést is gondoltam hogy lenne, de kis adagban nem nagy baj.
Ám lehet erre sincsen szükség. Mivel a város ahol lakom, dolomithegységből nyeri a karsztvizet. Jó kemény vízkövet okozó ez a víz, tehát oldottan már benne van a dolomit, de legalábbis a kalcium része. De ezek szerint ha így is meg tudjuk emészteni és föl tudjuk venni ezeket az anyagokat, akkor nem is kell külön pótlás, csak sok vizet inni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!